papillon86 Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Knight lore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 (edytowane) Benefactor. Edytowane 15 Września 2007 przez pc_max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papillon86 Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Bubba n stix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 (edytowane) Chwila moment, nie zagalopowaliście się czasem? Ponawiam zagadkę: EDIT: The Horde panowie, The Horde. Edytowane 16 Września 2007 przez Bartolomius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 No i jak widzimy... nikt się nie kwapi do odgadnięcia, ja sam nie mam pojęcia, a temat "utknął", czyli stało się to przed czym przestrzegałem... A mówiłem, żeby nie walić zbyt trudnych zagadek, coby takie sytuacje nie występowały aleee niee... i to jeszcze 2 screeny naraz, taka "zabawa" przeistacza się w zabawe dla wybranych (czyt. pow. 20 roku życia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Chwila moment, nie zagalopowaliście się czasem? Ponawiam zagadkę: Pachnie mi to Cywilizacją 1, tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Pachnie mi to Cywilizacją 1, tak?Nie. :P Cywilizacja wygladała inaczej. Na tym screenie obraz jest ustawiony jakby pod pewnym kątem (popatrz na ząbki tej mapy). Cywilizacja miała inny układ (pionowy powiedzmy). Na pewno jakiś cRPG albo strategia. Darklands zapewne to też nie jest... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Sorki za EOT. Ale widze ze same dinozaury leca....hehe:) az sie lezka w oku kreci:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Bartolomius -> poddajemy się- zapodaj coś łatwiejszego bo temat umrze śmiercią naturalną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Bartolomius Ja też się poddaję, a teraz dodaję coś od siebie... Proszę o pełną nazwę gry ;). Swoją drogą, jedna z moich ulubionych gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Olympic Gold - Barcelona 92. Taki jest pełen tytuł tej gierki z legendarnego pegasusa? ;) Edit: Dobra, zmieniam typ - Capcom Barcelona '92. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 (edytowane) Nie powinno byc trudne. Mój pierwszy oryginał. :) papillon86 tez pięknie zapodałeś.. Jakaś turówka z Amigi pewno.... trudne trudne trudne Edytowane 15 Września 2007 przez Bartek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 (edytowane) populus 2 Nie zadaję- czekam na weryfikację przez Spylon'a odpowiedzi Crosis'a. Czy jak? Może ustalmy jakiś limit czasowy bo może zdarzyć się sytuacja gdy ktoś zada zagadkę po czym "wybędzie" z forum na tydzień- będziemy czekali na odpowiedź i temat zjedzie... Edytowane 15 Września 2007 przez pc_max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papillon86 Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 papillon86 tez pięknie zapodałeś.. Jakaś turówka z Amigi pewno.... trudne trudne trudne pewnie nikt nie zgadnie więc od razu powiem że to Celtic legends na amisie, protoplasta heroes of might and magic, imo dużo lepsza gra niż homm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Chętnie pojechałbym czymś trudnym z Atari hehe aż mnie kusi papillon86 fakt Celtic Legends pamiętam ale nie skojarzyłem... pc max, tru tru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 (edytowane) Chętnie pojechałbym czymś trudnym z Atari hehe aż mnie kusiMoże jednak ograniczymy się do 16bitowców wzwyż bo na 8bitowce wyszło tysiące gier a popularność owych to lata '80 i początek '90 więc znajomość tematu może utrudnić zabawę. Ewentualnie gry z 8bitowców ale te naprawdę znane (np Knight Lore właśnie) Edytowane 15 Września 2007 przez pc_max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Może ustalmy jakiś limit czasowy bo może zdarzyć się sytuacja gdy ktoś zada zagadkę po czym "wybędzie" z forum na tydzień- będziemy czekali na odpowiedź i temat zjedzie... Kto by zapomniał o niezałatwionych sprawach przed dłuższym wyjazdem. Może trochę nagnę zasady bo nie ma w moim poście zamieszczonej odpowiedzi na żadną ze zgadywanek ale wkleję dwa niezobowiązujące skriny z pewnej gry. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 (edytowane) ...Może trochę nagnę zasady...Natenczas nie ma jeszcze bliżej sprecyzowanych zasad :-). 1. Co to było... grałem w to... Terminator z amigi? Nie- chyba coś insze... 2. To chyba Jaguar (?). Edytowane 15 Września 2007 przez pc_max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 ...pudło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 pierwsze to Technocop na 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 drugie też... :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 (edytowane) a nie lepiej sie ograniczyc w gry na windowsa? bo nie wieze ze znacie tylko gry z DOSów i innych systemow lat '80-'90 Edytowane 15 Września 2007 przez sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 tak, całość to Technocop.......... Tak mało z nas pamieta te czasy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Sprecyzujmy zasady, bo juz sie robi bajzel: 1. W danym momencie jest "aktywna" tylko jedna zagadka 2. Osoba, ktora zgadla, zadaje kolejna zagadke albo mowi pas - wtedy znowu zagadke zadaje osoba, ktora zadawala poprzednia. Dobor gier - ja bym proponowal zostac przy komputerach 16-bitowych i wzwyz oraz ew. konsolach od czasow PSX w gore. W przeciwnym przypadku gra bedzie zbyt czesto sie zatykac, bo dawne czasy pamieta relatywnie niewielu uzytkownikow forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 (edytowane) Popieram w całej rozciągłości. W związku z tym, zrzekam się prawa do zadania zagadki (bo teoretycznie mogę do niego partycypować) na rzecz Bartka. Bartek- wal! Edytowane 15 Września 2007 przez pc_max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 No to już jasne... :D Ja pamiętam w większości te niskobitowe. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 (edytowane) Tytuł głośny, muza i grafa rządziły wtedy... tru qqrydza Edytowane 15 Września 2007 przez Bartek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 (edytowane) Ojjj... był hicior... Shadow of The Beast- tylko nie pamiętam która część- strzelę że III. Edytowane 15 Września 2007 przez pc_max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Olympic Gold - Barcelona 92. Taki jest pełen tytuł tej gierki z legendarnego pegasusa? ;) Edit: Dobra, zmieniam typ - Capcom Barcelona '92. populus 2 Nie zadaję- czekam na weryfikację przez Spylon'a odpowiedzi Crosis'a. Czy jak? Może ustalmy jakiś limit czasowy bo może zdarzyć się sytuacja gdy ktoś zada zagadkę po czym "wybędzie" z forum na tydzień- będziemy czekali na odpowiedź i temat zjedzie... Capcom's Gold Medal Challange'92(NES) albo Olympic Gold - Barcelona 92(SEGA Genesis), więc zgadłeś :D. Screen pochodzi z wersji na NES'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 pc max to była jedynka, ale i tak ruch teraz należy do Ciebie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...