pc_max Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 (edytowane) Dzięki- mam nadzieję, że Crosis się nie obrazi (trafił ostatnią zagadkę przed uściśleniem reguł). Żeby nie było za łatwo- screen z GameOver'u- żeby nie było za trudno: "Come closer. STOP! Come closer. STOP! Miooo (czy jakoś tak). Też hicior więc nie powinno być problemu. BTW- klimacik zabijał! EDYT- no to żeby było jeszcze łatwiej- pierwsze dwa screeny z wersji ZXSpectrum- była też na amigę i o nią pytam (trzeci screen). Edytowane 15 Września 2007 przez pc_max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Myth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Tak jest- jeszcze nie ukończyłem- na szczęście jest winuae i gierka w formacie .adf- ojjjj przysiedzę. Bartek- Twoja kolej (heh- spotkało sie dwóch oldtimerów, hihi). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Bardzo głośny tytuł. Obiekt szaleństwa w czasach podstawówki - jedna z najwspanialszych w historii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Double Dragon, chyba 2 Zagadka bedzie za chwile. EDIT a oto i zagadka: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Jedyneczka, dwójka była podobna i tez rządziła gratulacje... łezka się w oku kręci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Spedzalo sie dlugie godziny w dziecinstwie w baraku zwanym "salonem gier" :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Jep... DEFENDER rulował! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 costi wydaje mi się, że ten tytuł powstał około 1995 roku, wydany przez polską firmę, był nawet opis w Secret Service, powstał na kanwie popularności digitalizowanej grafy z Mortal Kombat, powstało np wtedy cos takiego jak Franko The Crazy Revenge, Doman grzechy Ardana i Prawo Krwi. Ale tytułu tej gry niestety nie pamiętam :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papillon86 Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 (edytowane) Hunter hunted Edytowane 15 Września 2007 przez papillon86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 (edytowane) Mega lo Mania :) To chyba była pierwsza strategia czasu rzeczywistego o ile się nie mylę. Grałem w to chyba u kumpla na Amidze. Równie znany tytuł. Ile to ja godzin spędziłem przy tej gierce. Najpierw w CGA ,a potem w EGA :P Edytowane 15 Września 2007 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 North & South Cudowna gierka :) A teraz cos latwego dla nocnych markow ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 (edytowane) Elder Scrolls: Daggerfall :) Jak dla mnie równie znana gierka. Edytowane 16 Września 2007 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 flashback?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 A gdzie tam panie ;) Ale blisko :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 To jest Blackthorne (w niektórych państwach Europy znany jako Blackhawk). Gra stworzona przez Blizzarda, bardzo dobra platformówka, podobna do Flashbacka czy Prince of Persia. Za chwilę coś zadam... EDIT: To będzie proste. Pierwsza gra ze znanej serii. Mnóstwo gier na jej podstawie powstało. EDIT 2: Zadajesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 Panzer general Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 no i brak zagadki... moze wprowadzic jakas zasade w stylu: jesli ten kto odgadnie, nie zada zagadki w przeciagu powiedzmy 6h to ktos inny moze zadac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 MacOSek czekam na potwierdzenie ze odgadłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 (edytowane) przeciez Crosis potwierdził - zedytował swojego posta: EDIT 2: Zadajesz... edit: zresztą ja ci moge potwierdzić - zgadłeś ;) Edytowane 16 Września 2007 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 EDIT 2: Zadajesz... Hehe- znaczy chyba zgadłeś :-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 Zgadza się, to Panzer General. Zadajesz w sensie zadajesz pytanie... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 Gra z wielu platform. Miała piękną muzykę, ja grałem na Amisi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jesus79 Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 (edytowane) Jim Power Edit: No nieznałem. Na przyszłość postaraj się bardziej zatuszować nazwę. A teraz wam zadam że hoho:P Kultowa gra, jedna z niewielu przy której nie musiałem się zmuszać żeby skończyć. Amiga rulez:P Edit2: Si Señor Bartolomius Edytowane 16 Września 2007 przez jesus79 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 o Jezu , tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 (edytowane) @jesus79: DreamWeb EDIT: żeby tym razem nie było za trudno (zgadzam się w 100%, Amiga 4ever!): EDIT 2: Vennor dajesz dajesz... Edytowane 16 Września 2007 przez Bartolomius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 (edytowane) Log!cal Też łatwe ;). Edit: Bartek: Zgadza się. Edytowane 16 Września 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 (edytowane) Logical Agony, psygnosis robił jedne z najlepszych gier na Amigę Kolejny klasyk Można i tak tylko po co Vennor, chyba będę tak robił jeśli tak trudno się powstrzymać, Bartolomius , ok Edytowane 16 Września 2007 przez Bartek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 (edytowane) Wrzuć to na jakieś ftp, bo adres zdradza tytuł. Edytowane 16 Września 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 (edytowane) Curse Of Enchantia EDIT: na dobranoc gierka tej samej firmy co wyżej (która część dokładniej?): EDIT 2: Bartek, adres nie miał znaczenia, przeszedłem CoE na A500 i tyle ;) Tak, to drugi Heimdall - Twoja kolej. Edytowane 16 Września 2007 przez Bartolomius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...