Skocz do zawartości
izar

Czy Karta Graficzna Jest Uszkodzona?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Niedługo cieszyłem się moją nową kartą, bo dokładnie przez 2 godziny. Proszę o pomoc doświadczonych użytkowników forum, to znaczy o diagnoze.

Ge force Asus 8600 GT chodził dobrze jakieś 2 godziny w grze i benchmarku, nagle pojawiły się kolory i to był już początek problemów. Zrestartowałem komp, windows zaczął się wgrywać i przestał, a ekran zgasł i wyłączył się .

Więc uruchomiłem system w safe mode, ale nawet tutaj pojawiają się kolory, artefakty , smugi jakieś. Odinstalowałem drivery, wyczyściłem driver cleanerem pro. Zainstalowałem ponownie sterowniki i w momencie instalacji ekran zgasł.

No to wreszcie sformatowałem cały system i postawiłem od nowa, ale nawet podczas instalacji i w biosie pojawiają się zdublowane litery , jakieś dziwne symbole, fałszywe kolory.

Wreszccie się porządnie wkurzyłem, wywaliłem kartę i podpiałem monitor do karty zintegrowanej z płytą. Wszystko tutaj pieknie chodzi, nawet dla pewności puściłem ortosa na godzine.

Będę musiał odesłać kartę do serwisu, ale mam do was pytanie koledzy , czy to aby napewno karta jest uszkodzona?

Przypominam że pięknie chodziła bez żadnych zwisów przez ponad 2 godziny w benchmarkach i w Call of Duty2. Później zaczęło się wszystko sypać.

Pomocy, co robić , odsyłać czy coś kombinować?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi