Skocz do zawartości
janekwisniewskipadl

Ja Juz Nie Wiem... Pomozcie ;/

Rekomendowane odpowiedzi

Swiezy system... instalacja sterownikow... nagle bum:

http://img146.imageshack.us/img146/2643/dddar3.jpg

Koncze instalacje, ponowny rozruch... bum:

http://img165.imageshack.us/img165/3855/dddd32ix1.jpg

Wchodze na Wasze forum, czytam zly chwile bo juz mi sie nie chce nic naprawiac.. nagle zatrzymuje sie dysk... WD... gasnie monitor, komputer dziala, poprostu jakby cos odcinalo zasilanie do dysku.. pomaga tylko reset.. przy zatrzymaniu trzask glowic, tak jakbym wylaczal komputer... w sumie sie boje czy dokoncze ten teks czy znowu cos j$##@# ;/

Sterowniki najnowsze... E6550, Msi Neo-F, WD 250gb, 1gb kingmax 1066mhz, evga 8800gts 320, chieftec 560w...

Ktos pomoze?

Edytowane przez crash_zero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi wyglada to na padajacy dysk oraz bady. Wskazuje na to duza wartosc w "realocated sector count". Masz MSI Neo-F na P35? I z tym dzwiekiem sa problemy, nie mozna zainstalowac sterow? Kumpel ostatnio zlozyl kompa na tej plycie i ma ten sam problem z dzwiekowka. Juz dwa dni nad tym siedzimy i nie wiadomo o co chodzi:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypominajcie sobie te nazwy xD.. ale tak czy siak mam najnowsze stery i najnowszy bios i nie powinno takiego czegos byc.. asus, abit,. foxconn, msi... wszystkie maja jakies problemy na p35.. ;/

http://img183.imageshack.us/img183/4649/dder6.jpg

Everest

Edytowane przez crash_zero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja juz gdzies pisalem, ze P35 jest zwalony, za szybko go wprowadzili i jest niedopracowany a podwojny start jest tego najlepszym przykladem. I niech mi nikt wlacznie z Intelem na czele nie wciska kitu, ze jest to normalne zachowanie chipsetu bo jesliby bylo i wynikalo z jego konstrukcji to dzialo by sie to u wszystkich caly czas a nie u jednych jak kreca, u drugich na stock ustawieniach a u trzecich jak biora prysznic;)

Wracajac do dysku po odczytach z everesta dalej uwazam, ze przynajmniej jeden bad jest napewno, potencjalnych moze byc 13. Jak stuka Tobie glowica to lec do sklepu po plyty dvd i rob kopie danych albo kopiuj je na inny dysk bo jak u mnie WD zaczal stukac to nastepnego dnia nie bylo go juz nawet w biosie widac. Wiecej tego goofna nie kupie, znajomy serwisant mi powiedzial, ze WD najczesciej wracaja. Jedyne dyski na ktorych nigdy sie nie zawiodlem to Seagate. Mam tez jednego Samsunga, bardzo sie poprawili jakis czas temu choc zdarzaja im sie wadliwe modele.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście z dyskami Western Digital i Szajsungami mam bardzo niemiłe doświadczenia (zresztą nie tylko ja - wystarczy przejrzeć wątki). Te dyski zawsze sprawiały różnorakie dziwaczne problemy (nieoczekiwane zwiechy, wyłączenia, stukania, nagłe pady z brakiem spójności przy usuwaniu partycji) - długo by tu wymieniać. Często jest też tak, że dyski świrują, a w S.M.A.R.T nie ma nic podejrzanego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak moj WD padal to przejechalem go calego testerem do dyskow na bady itd. Z godzine to trwalo i nic nie wykrylo, smart byl idealny, glowica tylko zaczela stukac tak jakby sie dysk restartowal i startowal od poczatku oraz byly przycinki przy otwieraniu folderow. Nastepnego dnia zdechl, stracilem przez niego tyle waznych danych, ze wiecej tej gownianej firmie nie zaufam. Dodam, ze chodzil raptem 2 tygodnie:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm co do dysku dalem w biosie load fail safe settings i problemu nie ma.. moze cos wylaczylem.. co do bledu w windows trzeba zainstalowac te latke : http://www.microsoft.com/downloads/details...1a-46b3eac7a305

Pozdrawiam i dziekuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi