pożeracz bigosu Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Witam mam problem a raczej kupujacy. Nie dawno sprzedalem na aukcji Allegro karte graficzna Radeon 9200. Sprawna nie podkręcana bo i tak nie da rady na pasywnym chlodzeniu. Karta po zamontowaniu nie chce działać i wywala błąd irql_not_less_or_equal podczas ładowania windows xp. Przetestowal na innym kompie tego błędu juz nie ma jednak w trakcie testowania 3dmarkiem 2001, system zawiesza sie. Zaznaczam ze karta u mnie bez problemów chodziła na plycie A7V8X-X Athlon 2000 oraz 768 ramu. Panowie gdzie jest haczyk? U mnie gralo ladnie u sasiada /konfig podobny/ gralo a tu raptem na 2 roznych kompach nie działa jak powinno. A moze wina leży po stronie kupującego bo za slaby sprzet. Macie jakies pomysly na rozwiązanie tego problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Jaki zasilacz ma koleś który kupił od Ciebie tą grafikę to po pierwsze. Po drugie na czym ma płytę główną, na chipsecie Via czy nVidia czy jeszcze jakimś innym i czy ma zainstalowane najnowsze możliwe stery do chipsetu, a zwłaszcza do AGP. Po trzecie stery do grafiki, najnowsze? No i jeśli wcześniej miał kartę nVidii to czy dobrze usunął stery od nVidii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pożeracz bigosu Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 no niestety nie wiem jaki sprzet klient posiada /dowiem sie/ ale na drugim kompie stery nie wyinstalowane moga taki blad powodowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Jeśli wcześniej miał kartę nVidii i nie odinstalował dobrze sterów do niej to mogą być różne cyrki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pożeracz bigosu Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 konfig kompa na ktorym nie chcial smigac Radeon to: zasilacz codegen 350W, Pentium III 800 EB, 2 x HDD (80GB i 20GB), FDD, CD RW, LAN 3COM, płyta główna na Via Apollo Pro z audio. Zasugerowalem, ze zasilacz moze nie wyrabiac stad ten blad irql_not_less_or_equal. Klient odpalil na tym sprzecie Radeona 9200 SE 64 bitowy i dzialal. Mysle ze poszedl mu jego radek z powodu iz ma obnizone rdzenie przez to mniej prądu żre. Ale jego zasilacz nie jest taki slaby albo nie w zasilaczu tkwi zonk a w plycie glownej i chipsecie Sam nie wiem ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 (edytowane) Niech zainstaluje stery do płyty głównej, do AGP. Skoro jest pasywnie chłodzona, to może się przegrzewa, widziałeś jaką koleś ma obudowę, jak coś ciasnego bez przewiewu to może być gorąco. I jeszcze niech spróbuje na sztywno ustawić w Biosie AGP x4, może pomoże. 9200SE ma trochę zaniżone takty w stosunku do pełnego 9200, ale bez przesady, choć na Codgenie wszystko jest możliwe :) . A może niech spróbuje odpalić tą kartę na innym kompie? Edytowane 15 Września 2007 przez St.Anger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...