sarmat Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 (edytowane) Witam. Posiadam memki PDP Patriot LLK 2x1GB 800MHz 4-4-4-12 na kościach Elpida AG-6E-E, których domyślne napięcie wynosi 2,2V. Jakie będzie maksymalne bezpieczne napięcie do pracy 24/7? Przypuszczam, że 2,3V. Jest jednak jeden problem, jak patrzyłem na pamięci z góry pod światło, to jedna z nich ma niedokładnie przyklejony radiator (są 4 rzędy kości po 4 sztuki i w jednym z tych rzędów radiator styka się tylko z dwoma skrajnymi kościami, a dwie środkowe są bez styku [widać prześwit]). Nie da się tego raczej poprawić bez odklejania radiatorów, które nie wchodzi w grę. Czy to nie będzie jakiś problem? W końcu źle przyklejony radiator może wpłynąć na nieprawidłowe odprowadzanie ciepła. Edytowane 14 Września 2007 przez sarmat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Witam. Posiadam memki PDP Patriot LLK 2x1GB 800MHz 4-4-4-12 na kościach Elpida AG-6E-E, których domyślne napięcie wynosi 2,2V. Jakie będzie maksymalne bezpieczne napięcie do pracy 24/7? Przypuszczam, że 2,3V. Jest jednak jeden problem, jak patrzyłem na pamięci z góry pod światło, to jedna z nich ma niedokładnie przyklejony radiator (są 4 rzędy kości po 4 sztuki i w jednym z tych rzędów radiator styka się tylko z dwoma skrajnymi kościami, a dwie środkowe są bez styku [widać prześwit]). Nie da się tego raczej poprawić bez odklejania radiatorów, które nie wchodzi w grę. Czy to nie będzie jakiś problem? W końcu źle przyklejony radiator może wpłynąć na nieprawidłowe odprowadzanie ciepła. a czy te pamieci nie maja "wieczystej" gwarancji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarmat Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 a czy te pamieci nie maja "wieczystej" gwarancji ?Mają, mają, jednak mimo wszystko nie chciałbym ich katować zbytnio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekskrzypek Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Ja bym sie tak wieczysta gwarancja nie podniecal zbytnio. Jest to gwarancja do momentu zakonczenia produkcji danego modelu. Jesli dzis kupie a jutro zakoncza produkcje to pojutrze nie mam juz zadnej gwarancji. Wole jak np. sklep mi daje 3 lata a producent jeszcze dodatkowe 2 bo za 5 lat mojego towaru napewno nie bedzie a zawsze moga w ramach gwarancji wymienic na cos nowszego:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...