Skocz do zawartości
sarmat

Maksymalne Napięcie Na Pamięci Do Pracy 24/7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam memki PDP Patriot LLK 2x1GB 800MHz 4-4-4-12 na kościach Elpida AG-6E-E, których domyślne napięcie wynosi 2,2V. Jakie będzie maksymalne bezpieczne napięcie do pracy 24/7? Przypuszczam, że 2,3V. Jest jednak jeden problem, jak patrzyłem na pamięci z góry pod światło, to jedna z nich ma niedokładnie przyklejony radiator (są 4 rzędy kości po 4 sztuki i w jednym z tych rzędów radiator styka się tylko z dwoma skrajnymi kościami, a dwie środkowe są bez styku [widać prześwit]). Nie da się tego raczej poprawić bez odklejania radiatorów, które nie wchodzi w grę. Czy to nie będzie jakiś problem? W końcu źle przyklejony radiator może wpłynąć na nieprawidłowe odprowadzanie ciepła.

Edytowane przez sarmat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Posiadam memki PDP Patriot LLK 2x1GB 800MHz 4-4-4-12 na kościach Elpida AG-6E-E, których domyślne napięcie wynosi 2,2V. Jakie będzie maksymalne bezpieczne napięcie do pracy 24/7? Przypuszczam, że 2,3V. Jest jednak jeden problem, jak patrzyłem na pamięci z góry pod światło, to jedna z nich ma niedokładnie przyklejony radiator (są 4 rzędy kości po 4 sztuki i w jednym z tych rzędów radiator styka się tylko z dwoma skrajnymi kościami, a dwie środkowe są bez styku [widać prześwit]). Nie da się tego raczej poprawić bez odklejania radiatorów, które nie wchodzi w grę. Czy to nie będzie jakiś problem? W końcu źle przyklejony radiator może wpłynąć na nieprawidłowe odprowadzanie ciepła.

a czy te pamieci nie maja "wieczystej" gwarancji ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym sie tak wieczysta gwarancja nie podniecal zbytnio. Jest to gwarancja do momentu zakonczenia produkcji danego modelu. Jesli dzis kupie a jutro zakoncza produkcje to pojutrze nie mam juz zadnej gwarancji. Wole jak np. sklep mi daje 3 lata a producent jeszcze dodatkowe 2 bo za 5 lat mojego towaru napewno nie bedzie a zawsze moga w ramach gwarancji wymienic na cos nowszego:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi