gugus Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 (edytowane) po pierwsze witam wszystkich! interesuje mnie chlodzenie na procesor c2d E4400, ale tez aby czesciowo chlodzil tez pamiec i plyte glowna... pomyslalem o bigtyphon. chcialbym dowiedziec sie czy spelni swoje zadanioe przy wysokim o/c druga sprawa to ta ze potrzebowalbym tez jakies dobrej wentylacji obudowy. takze prosilbym o jakies sugestie pozdrawiam wszystkim i prosze o odp Edytowane 14 Września 2007 przez gugus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 O BT masz watek wiec wymaga to jedynie przeczytania 404 postow :arrow: Thermaltake Big Typhoon A wentylacja... Coz skoro znamy wymiary potrzebnych wiatrakow, ich ilosc oraz w miare dokladny schemat budy ( w sumie nie tak istotne jak 2 pierwsze ).... </ironia> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gugus Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 w obudowie mam tylko 1 miuejsce na wentylator... powinien miec wymiary 120x120 co bysc ie poradzili? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 (edytowane) zamiast big typhoona możesz jeszcze kupić scythe andy samurai master, albo tacens gelus pro/extreme. Jak się andy sprawuje nie wiem ale ja osobiście z tacensa jestem zadowolony. Co do wentylacji to jak masz miejsce tylko z przodu to nie ciekawie. Jak mamy tylko jeden wentyl to jest lepiej mieć z tyłu wyciągający niz z przodu pchający ;). Chyba że masz jakis zasilacz który wysysa porządnie powietrze - coś z wentylem 12x12 albo lepiej 14x14 Edytowane 15 Września 2007 przez IGI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gugus Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 (edytowane) tacens tez wieje na plyte glowna czy chloidzi tylko procesor? mam zailacz pentagram 620W to on ma wentyl 120x120... to nie brac tego wentla pchajacego? czy jak? chyba mam jednak dwa miejsca z boku na wentyle... jedno z boku rownolegle z prockiem (80x80) a drugie kolo z tylu obudowy tez chyba 80x80 wiec? Edytowane 15 Września 2007 przez gugus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario202 Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Dołączam sie do pytania. Tylko, ze ja poszukuje cos pod AM2 pod mojego brisbana. Jakies fajne chlodziwo co bedzie dobrze chlodzic podkreconego procka :). Co polecicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 tacens wieje na płytę główną ale zalezy jak go zamontujesz bo jest ustawiony pod skosem względem płyty - ja mam tak wstawionego że wieje na mosfety i trochę na nb, ale żeby go swobodnie ustawiać musisz mieć miejsce nad płytą główną. Andy wieje prosto na płytę gdyż cooler jest zamontowany równolegle do płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gugus Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 a ktory z nich jest wydajniejszy? andy czy tacens? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 (edytowane) Szczerze nie mam pojęcia ;) Tacens ma mniej ciepłowodów, ale w teście na purepc pobił minimalnie ninje na tych samych obrotach. http://www.purepc.pl/node/1379?pageNo=1 Andy jest podobno porównywalny do ninji więc myślę że tacens jak i andy będą miały podobną wydajność, jednak w cenie andyego mamy już tacensa gelus extreme wykonanego w całości z miedzi który powinien być wydajniejszy, choć tak naprawdę to też wszystko pewnie zależy od konkretnej sztuki. U mnie w każdym bądź razie względem boxa mam jakieś 11 stopni różnicy - mówię oczywiście o wentylatorze skręconym na minimum (około 900 rpm) Edytowane 15 Września 2007 przez IGI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gugus Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 (edytowane) mam jeszcze jedno pytanie czy wentylatory wdmuciach!ace powietrze i wydmuciach!ace niczym sie nie roznia tylko montuje sie je inaczej (inna strona)? Edytowane 16 Września 2007 przez gugus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...