Skocz do zawartości
SGJ

Dwie Tanie Płyty Na Am2

Rekomendowane odpowiedzi

Wojna cenowa na rynku procesorów trwa. AMD oraz Intel, wprowadzając nowe modele swoich produktów, systematycznie obniżają ceny. W tym momencie produkty AMD wypadają bardzo atrakcyjnie dla osób nie wymagających dużej wydajności, a ich jedynym wyznacznikiem podczas zakupu jest cena. W dzisiejszym teście przyjrzymy się płytom głównym przeznaczonym pod socket AM2, będącymi doskonałym uzupełnieniem zestawu ze względu na swoją niską cenę.

Dołączona grafika

Autor: Marcin „ryba” Rywak

Dwie Tanie Płyty Na Am2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wojna cenowa na rynku procesorów trwa. AMD oraz Intel, wprowadzając nowe modele swoich produktów, systematycznie obniżają ceny. W tym momencie produkty AMD wypadają bardzo atrakcyjnie dla osób nie wymagających dużej wydajności, a ich jedynym wyznacznikiem podczas zakupu jest cena. W dzisiejszym teście przyjrzymy się płytom głównym przeznaczonym pod socket AM2, będącymi doskonałym uzupełnieniem zestawu ze względu na swoją niską cenę.

Dołączona grafika

Autor: Marcin „ryba” Rywak

Dwie Tanie Płyty Na Am2

najwiekszy bubel asusa - zasilanie na srodku plyty....pomijam wielkie kondensatory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raz tak (Foxconn):

Taktowanie HTT: 200-450 MHz

Napięcie pamięci: -0.150 - +0.6V

Napięcie procesora: -0.025 - +0.200V

Napięcie chipsetu: +0.200V

Napięcie LDTV: -0.090 - +0.360V

Dzielniki pamięci: 400/533/667/800

drugi raz tak (Asus):

*Taktowanie HTT: 200-400 MHz *Napięcie pamięci: 1,80-1,95V *Napięcie procesora: 0.800-1.350V *Dzielniki pamięci: 400/533/667/800

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Testowany dzisiaj model Foxconna 570 SLI dorównuje droższemu bratu nie tylko możliwościami Biosu, ale także osiąganym taktowanie HTT - 320 MHz to bardzo przyzwoity wynik.

Czym wyciągnąłeś te 320MHz? Domyślam się, że programowo, bo z tego co wiem, to większość tych płyt nie chce z BIOS przeskoczyć 300MHz. No i ani słowa o tym, że Fox nie startuje na bezpiecznych ustawieniach po przesadzonym oc - trzeba clear CMOS zrobić.

najwiekszy bubel asusa - zasilanie na srodku plyty....pomijam wielkie kondensatory

Kolejny szrot made by URSUS... ale ludzie i tak kupią, bo na pudełku jest napisane "ASUS", więc mega-wypas musi być :lol: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio złożylem koledze na Asusie M2N tym najtanszym bez SLI,

http://www.gral.pl/preview/Asus/AsusM2NnFo...AIDGBLANATX_91/

do tego x2 4200+, 2gb ram i 7900gs 600/1600. Wszystko smiga bardzo ladnie, on jest bardzo zadowolony,

podkrecal nie bedzie bo niby po co mu to.

Jak dla mnie kazda z tych plyt nada sie dla zwyklego szaraka, ktory nie kreci a chce tylko pobuszowac po necie i pograc sobie czasem

Edytowane przez adamlop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O co biega z tym Foxconem? innych firm nie znacie?? i do tego ten znaczek na koncu arta "purepc poleca". wezcie no badzcie obiektywni co?????

Tzn. co niby mamy Twoim zdaniem zrobic? Skoro plyta jest dobra, to czemu mamy jej nie polecac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie podoba mi sie że PurePC wyraznie promuje marke Foxconn. Rozumiem ze sponsoring jest przydatny ale w tym przypadku promujac jedna marke PurePC przestaje byc niezaleznym i wiarygodnym serwisem.

hmmm, tylko gdyby np. inne firmy tak szybko dostarczaly sprzet na testy to bylo by fajnie. A gdybys mial jeszcze jakies watpliwosci, to Asus nie dostarczyl nic od siebie, bo Foxconn mial cyfrowa sekcje zasilania, a ich zadna plyta na AM2 tego nie miala wtedy (i chyba dalej nie ma). Takze nie mow mi ze jestem obiektywny co do jednej firmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi