mily Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Witam, Orientuje sie ktos moze czy kazdy jeden tusz HP Vivera ma taki sam sklad? Chcialbym napelniac kardridz, jednakze posiadam kardridze o numerach 350 i 351 a z tego co widze nie ma do nich nawet zastepczych jeszcze. Chcialbym sobie sam napelniac, ale nie ma refilli do tego. Zastanawiam sie czy moge uzyc refill od innej drukarki ktora takze ma tusze 'Vivera HP Inks'? A moze ktos poleci jakis dobry zestaw do napelniania, ktorego moglbym uzyc w tym przypadku? Sama drukarka to HP Photosmart C5280. Z gory dziekuje za pomoc! P.S. Jeszcze 1 pytanko: Czy te kardridze zawieraja chipy, ktore trzeba resetowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aphi Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 Sama drukarka to HP Photosmart C5280.Niestety nie znam odpowiedzi na Twoje pytania. Pozwoliłem sobie jednak napisać, bo od jakiegoś czasu szukam po sklepach i necie informacji o tym urządzeniu. Co udało mi się dowiedzieć, to to, że ma bardzo oszczędne tusze które jak sam napisałeś nie doczekały się jeszcze zamienników. Nie udało mi się jednak dowiedzieć na 100% czy: 1. można wydrukować na niej pełną stronę formatu A4 bez marginesów? Panowie z HP twierdzą, że zostawia ona 1.5cm dolny margines, a niektórzy twierdzą, że nie zostawia wogóle. Możesz napisać jak to z nimi jest? 2. jak się sprawuje oprogramowanie załączone do niej przeznaczone do OCR? Wiem tylko, że urządzenie posiada program OCR (na angielskich stronach podają że jest to Readiris flyer), ale nikt mi nie potrafi powiedzieć jaki jest wynik jego działania. Czy otrzymam czysty tekst, czy też może otrzymamać mogę wierną kopię skanowanej strony z zachowaniem układu tekstu i ilustracji oczywiście z możliwością wyszukiwania słów w tekscie? Jeszcze raz przepraszam, że nie odpowiadam na interesujące cię zagadnienia, ale jesteś pierwszą osobą, która pisze, że posiada to urządzenie, a co za tym idzie napewno zna odpowiedzi na moje pytania. Z góry dziękuję, jeśli mi na nie odpowiesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...