moto Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Witam planuję kupić taki zestaw : C2D E6750 MSI NEO2-FR 2x1GB OCZ Platinum GF 8600GT Palit 256mb Seagate 250gb SATA II CoolerMaster Elite 331 Nie wiem niestety jaki zasilacz kupić do takiego zestawu. Z tego co czytałem to najczęściej wymieniane to : Huntkey HK 350AP (nigdzie nie umiem go znaleźć, proszę o jakieś linki i orientacyjną cenę) BeQuiet SP 450W 280zł-300zł Delta 400W (to bardzo tani zasilacz czy warto go brać? proszę o opinie użytkownika.) ja także myślę także o : AMACROX WARRIOR 450W 160zł SEASONIC S12-400W 230zł Niestety kompletnie się na zasilaczach nie znam. Za moich czasów najlepszy był Cheiftec, ale podobno zszedł na psy - a wysoka cena pozostała :) Zależy mi na stabilnej pracy komputera, na tym żeby się nie zawieszał przy obciążeniu (gry) i wytrzymał OC. A jednocześnie żeby był jak najtańszy. Jaki zasilacz wybrać? Który polecacie? Osobiście najchętniej wziął bym Amacrox'a. ale jeśli nie będzie innego wyjścia, to mogę kupić nawet BQ SP 450W. (rodzice kupują mobo cpu ram hdd i tower, ja gpu i psu więc chciał bym żeby był w rozsądnej cenie) proszę o radę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modman Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 (edytowane) Witam, tu kupisz HK http://zenfist.pl/pID/164.htm, mam go i polecam :) , wystarczy do Twojego kompa. Zamiast MOBO MSI weź Foxconna P35A. Reszta może być ;) Edytowane 15 Września 2007 przez modman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moto Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 dzięki za radę :) co do mobo tez właśnie myślałem nad foxconnem, ale podobno neo2-fr wygrała jakiś tam konkurs (z abitem i foxconnem) więc myślałem ze jest najlepsza :) ale skoro jej użytkownik poleca konkurencję to nie pozostaje nic innego jak brać FOX'a :) i huntkeya! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modman Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 dzięki za radę icon_smile3.gif co do mobo tez właśnie myślałem nad foxconnem, ale podobno neo2-fr wygrała jakiś tam konkurs (z abitem i foxconnem) więc myślałem ze jest najlepsza icon_smile3.gif ale skoro jej użytkownik poleca konkurencję to nie pozostaje nic innego jak brać FOX'a icon_smile3.gif i huntkeya! Polecam , dlatego że też wezmę Foxa , bo MSI zbyt pochopnie wybrałem. Choć nie jest zła :) , Ale jednak lepiej wybrać FOXa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Witam, tu kupisz HK http://zenfist.pl/pID/164.htm, mam go i polecam :) , wystarczy do Twojego kompa. Zamiast MOBO MSI weź Foxconna P35A. Reszta może być ;) A na stronie z linka Dostępność: (brak - produkt archiwalny)Życzę udanych zakupów :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modman Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Życzę udanych zakupów icon_razz2.gif Ups.. Nie dopatrzyłem tego. Napisz ile masz na zasilacz to coś wybierzemy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moto Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 myślę że około 250zł (to chyba rozsądna cena) zależało by mi na huntkey'u ale ani allegro.pl, ani skapiec.pl ANI ceneo.pl ... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 Abit IP35-E sobie wez ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moto Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 a jaki zasilacz ? do tego zestawu? zmieni się tylko obudowa, albo Thermaltake Mambo albo CoolerMaster Centurion. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 ja mam BQ SP 550 i nie narzekam, 450 tez powinien byc dobry ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 podobno Corsair 450VXEU jest b.dobry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 ja mam BQ SP 550 i nie narzekam, 450 tez powinien byc dobry ;pA ja mam helikopter i parkuję nim w ogródku :blink: :mur: No to opchnij mu swój za 250zł! Czytać potrafisz czy nie bardzo? Co do corsarza to będzie chyba optimum za tą kasę :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moto Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 (edytowane) niestety tego croshair'a nie umiem znaleść. ((EDIT a to CORSAIR?! AHAHAH :D MÓJ BŁĄD , ale i tak go niema... )) więc wezmę BeQuiet 450W http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...roducts_id=6802 a co myślicie o sharkoon'ach ? np. http://allegro.pl/item245084142__rarytas_s..._chiefteca.html czytałem ze to jest bequiet 500w, tylko inna nazwa (ktoś tam sprawdzał wnętrzności :) ) czy ktoś może to potwierdzić?/ polecić ten zasilacz? Edytowane 16 Września 2007 przez moto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bARtOMi Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 Jak nie ma jak jest ?!?! corsarz 450w + koszty wysyłki kurierem 9zł <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...