Skocz do zawartości
moto

Psu Do Mocnego C2d

Rekomendowane odpowiedzi

Witam planuję kupić taki zestaw :

C2D E6750

MSI NEO2-FR

2x1GB OCZ Platinum

GF 8600GT Palit 256mb

Seagate 250gb SATA II

CoolerMaster Elite 331

Nie wiem niestety jaki zasilacz kupić do takiego zestawu.

Z tego co czytałem to najczęściej wymieniane to :

Huntkey HK 350AP (nigdzie nie umiem go znaleźć, proszę o jakieś linki i orientacyjną cenę)

BeQuiet SP 450W 280zł-300zł

Delta 400W (to bardzo tani zasilacz czy warto go brać? proszę o opinie użytkownika.)

ja także myślę także o :

AMACROX WARRIOR 450W 160zł

SEASONIC S12-400W 230zł

Niestety kompletnie się na zasilaczach nie znam. Za moich czasów najlepszy był Cheiftec, ale podobno zszedł na psy - a wysoka cena pozostała :) Zależy mi na stabilnej pracy komputera, na tym żeby się nie zawieszał przy obciążeniu (gry) i wytrzymał OC. A jednocześnie żeby był jak najtańszy.

Jaki zasilacz wybrać? Który polecacie? Osobiście najchętniej wziął bym Amacrox'a. ale jeśli nie będzie innego wyjścia, to mogę kupić nawet BQ SP 450W. (rodzice kupują mobo cpu ram hdd i tower, ja gpu i psu więc chciał bym żeby był w rozsądnej cenie) proszę o radę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za radę :)

co do mobo tez właśnie myślałem nad foxconnem, ale podobno neo2-fr wygrała jakiś tam konkurs (z abitem i foxconnem) więc myślałem ze jest najlepsza :) ale skoro jej użytkownik poleca konkurencję to nie pozostaje nic innego jak brać FOX'a :) i huntkeya!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za radę icon_smile3.gif

co do mobo tez właśnie myślałem nad foxconnem, ale podobno neo2-fr wygrała jakiś tam konkurs (z abitem i foxconnem) więc myślałem ze jest najlepsza icon_smile3.gif ale skoro jej użytkownik poleca konkurencję to nie pozostaje nic innego jak brać FOX'a icon_smile3.gif i huntkeya!

Polecam , dlatego że też wezmę Foxa , bo MSI zbyt pochopnie wybrałem. Choć nie jest zła :) , Ale jednak lepiej wybrać FOXa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, tu kupisz HK http://zenfist.pl/pID/164.htm, mam go i polecam :) , wystarczy do Twojego kompa.

Zamiast MOBO MSI weź Foxconna P35A.

Reszta może być ;)

A na stronie z linka
Dostępność: (brak - produkt archiwalny)
Życzę udanych zakupów :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam BQ SP 550 i nie narzekam, 450 tez powinien byc dobry ;p

A ja mam helikopter i parkuję nim w ogródku :blink: :mur:

No to opchnij mu swój za 250zł! Czytać potrafisz czy nie bardzo?

Co do corsarza to będzie chyba optimum za tą kasę :) pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety tego croshair'a nie umiem znaleść. ((EDIT a to CORSAIR?! AHAHAH :D MÓJ BŁĄD , ale i tak go niema... ))

więc wezmę BeQuiet 450W

http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...roducts_id=6802

a co myślicie o sharkoon'ach ?

np.

http://allegro.pl/item245084142__rarytas_s..._chiefteca.html

czytałem ze to jest bequiet 500w, tylko inna nazwa (ktoś tam sprawdzał wnętrzności :) ) czy ktoś może to potwierdzić?/ polecić ten zasilacz?

Edytowane przez moto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi