Malklaw Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Witam Ostatnio dowiedziałem się że zasilacz który posiadam czyli tronje 550W to ostatni szit i to jest powodem nie stabilności, więc zakupiłe m zasilacz ten co w temacie lecz komputer się na nim nie podnosi !! nie kapie dlaczego niby ze złącza 24 pin odciołem 4 pin jak radzili inni i podłączyłem osobne 4pin zasilanie procesora. Macie jakies pomysły ?? moze czegos zapomniałem ?? proszę o pomoc pilnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Raportuj ten temat i poproś o przeniesienie do działu "zasilacze i obudowy". Jakie kolory przewodów są w tych 4 odciętych pinach? Nie podpinałeś ich nigdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malklaw Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 czerwony, żółty, czarny, pomarańczowy nigdzie ich nie podpinałem bo nie da się ich nigdzie podpiąc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 (edytowane) Wszystko się da :) dlatego wolałem zapytać. Jaki dokładnie komp chcesz na tym puścić? Na poprzednim zasilaczu komp działa? Ten zasilacz z tematu to jakiej mocy? Edytowane 15 Września 2007 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malklaw Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 całkiem zapomniałem o mocy napisac zasilacz to chieftec 450W GPS-101A Komp na którym chcę go puścic to : Asrock939Dula-SataII A64 3700+ E4 o podkręcaniu nie ma mowy bez chieteca a mam pewnoś że wyciągnie 3.2GHZ na 1.4v 2x512mb TwinMos cl2.5 250GB Seagate 7200.10 16mb cache NCQ LG napęd normalna nagrywakra Radeon 9600pro 128/128 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Sprawdz czy komp działa na poprzednim zasilaczu, może przy wymianie zasilacza coś się rozłączyło na front panelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malklaw Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 póki co to cały czas pracuje na tym tronje 550W, ale system chodzi jak by to powiedziec ... mogło by byc lepiej. Czyli mogło śię coś rozłączy na przednim panelu zasilacza ?? no cuż mogę popatrzec może coś zobaczę dziwnego. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Front panel - miałem na myśli przedni panel obudowy czyli przedewszystki przycisk power. Jeśłi działa na starym a nowym nie to wyglada na uszkodzony zasilacz, jeśli potrafisz to sprawdz sam zasilacz zwierająć zielony przewód z czarnym we wtyczce atx na "stałe". Na czas tej próby podłącz do zasilacza napęd cd jako minimalne obciążenie. Napięcia zmierz miernikiem. Wyłącznik z tyłu zasilacza jest w odpowiedniej pozycji oczywiście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malklaw Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 obawiam się że to dla mnie za trudne :( sam nie wiem co już robic czy oddac na gwarancji czy co... z kablami nic nie bede robił, rozkręce go po prostu i zobacze jak to wygląda może cos zauważe, jeśli nie to zawioze do kumpla elektronika to on załatwi sprawe. Na gwarancje raczej nie oddam bo poczekam pewnie z 4 tygodnie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Zapytam tylko jeszcze o jedno, beż obcinania tych 4 pinów nie dało się włożyć tej wtyczki tak aby wystawały te 4 piny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malklaw Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 u kumpla jak testowałem to wskoczyła ledwo cała wtyczka 24 pin ale u mnie próbowałem i nie dałem rady włożyc więc odciołem. Tak czy siak u kumpla bylo to samo co u mnie czyli się nie włączył wogule komputer. tak jak by cos nie łączyło w zasilaczu, zresztą napewno tak jest bo się nowy w przesyłce nie spalił przecież :) poprostu cos nie łączy a ja się nie znam na tym i raczej nic nie naprawie sam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...