Skocz do zawartości
Malklaw

Problem Z Zasilaczem Chieftec Gps-101a

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatnio dowiedziałem się że zasilacz który posiadam czyli tronje 550W to ostatni szit i to jest powodem nie stabilności, więc zakupiłe m zasilacz ten co w temacie lecz komputer się na nim nie podnosi !! nie kapie dlaczego

niby ze złącza 24 pin odciołem 4 pin jak radzili inni i podłączyłem osobne 4pin zasilanie procesora.

Macie jakies pomysły ?? moze czegos zapomniałem ??

proszę o pomoc pilnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

całkiem zapomniałem o mocy napisac zasilacz to chieftec 450W GPS-101A

Komp na którym chcę go puścic to :

Asrock939Dula-SataII

A64 3700+ E4 o podkręcaniu nie ma mowy bez chieteca a mam pewnoś że wyciągnie 3.2GHZ na 1.4v

2x512mb TwinMos cl2.5

250GB Seagate 7200.10 16mb cache NCQ

LG napęd normalna nagrywakra

Radeon 9600pro 128/128

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Front panel - miałem na myśli przedni panel obudowy czyli przedewszystki przycisk power. Jeśłi działa na starym a nowym nie to wyglada na uszkodzony zasilacz, jeśli potrafisz to sprawdz sam zasilacz zwierająć zielony przewód z czarnym we wtyczce atx na "stałe". Na czas tej próby podłącz do zasilacza napęd cd jako minimalne obciążenie. Napięcia zmierz miernikiem. Wyłącznik z tyłu zasilacza jest w odpowiedniej pozycji oczywiście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obawiam się że to dla mnie za trudne :( sam nie wiem co już robic czy oddac na gwarancji czy co... z kablami nic nie bede robił, rozkręce go po prostu i zobacze jak to wygląda może cos zauważe, jeśli nie to zawioze do kumpla elektronika to on załatwi sprawe. Na gwarancje raczej nie oddam bo poczekam pewnie z 4 tygodnie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u kumpla jak testowałem to wskoczyła ledwo cała wtyczka 24 pin ale u mnie próbowałem i nie dałem rady włożyc więc odciołem. Tak czy siak u kumpla bylo to samo co u mnie czyli się nie włączył wogule komputer. tak jak by cos nie łączyło w zasilaczu, zresztą napewno tak jest bo się nowy w przesyłce nie spalił przecież :) poprostu cos nie łączy a ja się nie znam na tym i raczej nic nie naprawie sam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi