drager Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Witam. Proszę o opinie na temat Acera 5315 http://www.bitshop.pl/product_info.php?pro...facturers_id=32 Czy próbował może już ktoś zainstalować Xp na tym sprzęcie, jak się ma sprawa ze sterownikami itp. Jak oceniacie jego wykonanie, czy jakość obudowy jest lepsza? Ten laptop ma już intela X3100, wiem że ta karta nie ma porównania do wspólczesnych kart ATI i NVIDI, ale powinno pójść raczej więcej gier niż na intelu 950? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 nie miał nikt styczności z takim sprzętem? bo po promocji moge kupić za 1699zł, i wydaje mi się że warto :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 z tego co wiem to x3100 to gma960. Nie będzie rewealcji ponieważ procek jest słaby. Jeżeli chodzi o wykonanie to nie oczekuj cudów, w końcu cena dość niska. Czy pójdzie więcej gier niż na 950? To zależy od reszty konfiguracji. Ja w moim lapku na gma950 spokojnie pogram w fife07 czy medal of honor pacific. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manolo Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Witam, kupiłem kilka dni temu tego lapka i jak dla mnie jest całkiem niezły far cry na nim chodzi, co do detali to nie ma się co spodziewać cudów ale pograć się da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 hmm, w sumie gry mnie nie obchodzą, a raczej nie obchodzą osoby która chce go kupić, chociaż gdyby AOE 3 śmigało na minimum byłoby fajnie. Ale ważniejsze jest dla mnie jakość wykonania, niezawodność. Wydaje mi się że płytka na intelu powinna być stabilna, 1gb do visty styknie. Tak więc Manolo jakbyś mógł to proszę o więcej szczegółów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manolo Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 (edytowane) Co do jakości wykonania to mam mieszane uczucia. (zależy kto co lubi) Szary kolor klawiesznicy i środka jest taki jakiś dziwny trochę (przypomina atari 65 lub 130 XE ) Ciężko się przyzwyczaić. Do tego mój egzemplarz "skrzypi" w miejscu gdzie kładziemy prawą rękę na nim. Przyciski głośności są odwrotnie :) czyli najpierw + a potem -. Z zewnątrz o wiele lepiej się prezentuje (zamknięty), dlatego używam go z pozostałościami po kompie stacjonarnym. Co chciałbyś wiedzieć jeszcze? Bo tak naprawdę to nie wiem co mam napisać :) Z tą niezawodnością to nie mam pojęcia. Jak narazie śmiga bez problemu (XP) ale sys stoi kilka dni więc wszystko ok. Edytowane 13 Listopada 2007 przez Manolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 a skąd masz stery pod xp? bo lukałem po innych forach, to ludzie płakali że na oficjalnej stronce są tylko pod linuxa i viste ;] jeśli będzie kupowany to zapewne z vistą i ona zostanie, ale chce wiedzieć jakby co wygląda sprawa z xp. Jak wyświetlacz? dobry w miare? jaki układ klawiatury (tzn czy wygodnie się pisze)? touchpad się sprawdza w miare? głośna klawiatura, przyciski? Kamerka się nada chociaż troche? sorry za multum pytań, ale takimi będe pewnie bombardowany :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manolo Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 stery pod XP : jak ktoś szuka to znajdzie :) był problem z hd audio ale znalazłem stery które śmigają bez problemu może być też problem ze sterami do wifi, ale są w necie. instalacja xp-ka była bez problemowa do samego końca a sterowniki jak wyżej. co do wyświetlacza to jak na moje oko jest naprawdę całkiem niezły. klawiesznica jest dobra, rozmieszczenie klawiszy w normie, chodzą przyzwoicie cicho i nie trzeba ich mocno przyciskać (spacja śmiesznie wygląda ale działa).Nie ma mowy o siadaniu przed nią z brudnymi paluchami bo wszystko widać :) touchpad jest taki trochę zbyt chropowaty jak dla mnie ale przez to czuć że jest :) (warto zainstalować stery do niego) kamery nie widzę w tym moim lapku :) więc nie powiem Ci nic o niej :) (mam model bez kamerki bo mi nie jest potrzebna) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 stery pod xp znajdziesz, o to sie nie martw. Moja dziewczyna ma takiego acera ( celeron 1,7, 1gb ramu) i ma na tym postawionego xp już chyba z rok, bez żadnych formatów i chodzi w miarę ok, ale czasem wymaga cierpliwości. System był razem z lapkiem. Natomiast wiem również z doswiadczenia że celek 1,7 i vista to jest pomyłka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manolo Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 (edytowane) AOE 3 chodzi. I nawet da się pograć. (1280x800 low detale) Edytowane 14 Listopada 2007 przez Manolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicia23 Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Witam. Zainteresował mnie ten notek. Potrzebuje kupić dla narzeczonej. Ile wytrzymuje na baterii ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 (edytowane) troche bardziej sprecyzuj ;) czy przy przeglądaniu netu, app biurowych, WiFi wł czy wył, to ma zanaczenie :) PS IMO obudowa w tym modelu wogóle nie wyszła, 5220 Extensa dużo lepszą ma, cała grafitowa i jakby lepiej wykonana :) Edytowane 16 Listopada 2007 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicia23 Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 troche bardziej sprecyzuj ;) czy przy przeglądaniu netu, app biurowych, WiFi wł czy wył, to ma zanaczenie :) PS IMO obudowa w tym modelu wogóle nie wyszła, 5220 Extensa dużo lepszą ma, cała grafitowa i jakby lepiej wykonana :) Interesują mnie 3 przypadki Przy przeglądaniu netu na WiFi, Przy pracy w app. biurowych Przy oglądaniu Divix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manolo Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Przy pracy w app. biurowych - 2h 20 min Przy przeglądaniu netu na WiFi - 2h 10 min do 2h Przy oglądaniu Divix - nie wiem, bo jeszcze na baterii nic nie oglądałem. Dodam tylko że mam zainstalowany Empowering Technology a w nim Acer ePower Management, w którym ustawione mam Maximum bettery life. Lapka mam dopiero kilka dni więc trudno stwierdzić tak naprawdę jak długo zachowa taki czas pracy, bo jak wiadomo z każdym użyciem baterii będzie coraz marniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 bo jak wiadomo z każdym użyciem baterii będzie coraz marniej. :shock: no chyba najpierw będzie coraz lepiej aż sie bateria sformatuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manolo Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 A później już tylko coraz to marniej :D ale cóż, tak to już jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek R. Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Dzień dobry. Mógłbym prosić o link do sterowników wifi i audio Acera 5315 pod XP. Mam z nimi problem, bo żadne sterowniki,które znalazełem nie pasują. Z góry dziękuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manolo Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 (edytowane) WDM_R165 u mnie instalowałem i działają w 100%. Nie pamiętam skąd ściągałem :/ Wersja sterownika : 5.10.0.5397 Edytowane 17 Listopada 2007 przez Manolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drager Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 (edytowane) Witam. Co do lapka to już większość zostało powiedziane. Z Xp nie ma problemu, większość sterowników działa pod Xp z dołączonej płytki. Co do karty grafiki, to jest lepsza od gma 950 da się w pograć w niektóre gry. Obudowa została poprawiona względem starszych modeli, nie rysuje się tak, jest solidniej wykonana. Szorstkość touchpada jest w normie, a z pracując nim i tak się pewnie wypoleruje. Czas pracy to średnio koło 2h. Ogólnie nie narzekam i jestem z niego dość zadowolony. Edytowane 1 Grudnia 2007 przez drager Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkka Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Dzień dobry. Mogłabym prosić o sterowniki do kamerki Acer Crystal Eye pod XP (Aspire 5315). Ze strony Acer sterowniki nie chcą się zainstalować. Dziękuję za pomoc :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manolo Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Niestety w swoim nie posiadam kamery, więc nie pomogę w tym przypadku :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkka Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Dzięki Manolo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Dzień dobry. Mogłabym prosić o sterowniki do kamerki Acer Crystal Eye pod XP (Aspire 5315). Ze strony Acer sterowniki nie chcą się zainstalować. Dziękuję za pomoc :-)Google twoim przyjacielem... ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/asp...5720_7320_7720/ http://www.acerpanam.com/synapse/forms/Ace...pire%205720.pdf Paczka z driverami 5720 pod XP, cos powinno podejsc do Ciebie... http://www.megaupload.com/pl/?d=A15MW1IC Paczka zawiera - sterowniki SATA iNTEL 82801 HEM/HBM SATA AHCI - Windows XP - sterowniki Webcam (Bison_app & Bison_driver) Acer Crystal Eye Webcam - Windows XP - sterowniki AUIDO realtek_v6.0.1.5413_R167 - Windows XP - sterowniki BLUETOOTH, Broadcom_v5.1.0.3300 - Windows XP - sterowniki do czytnika kart Card Reader Ricoch_r5c8xx_v3.51 - Windows XP - sterowniki dla chipsetu Intel_v8.3.0.1013 - Windows XP - sterowniki do touchpada Synaptics_v9.1.11.0 - Windows XP - sterowniki do karty graficznej Intel Graphics Media Accelerator - Windows XP - sterowniki do karty sieciowej LAN Broadcom BCM5787_10.25.0.0 - Windows XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Gl Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Mam takie pytanie do tych co maja płyte ze sterownikami na tej płycie w plikach jest wygaszacz ekranu taki z laptopami czy może mi go ktos podesłać na maila xa40@interia.pl bo chodzi o to że miałem Viste Home Basic i zmieniłem na Premium i niestety go nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigpat Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 witam. ledwo co kupilem tego laptopa w promocji media markt , no i co mozna powiedziec wykonanie nie ma sie co czepiac w koncu to najnizsza polka cenowa , masa plastiku i dwie humowe zielone wstawki to wszystko bez fajerwerkow , wyswietlacz mimo iz crystal brite to nadal jakis malo czytelny i przeswietlony , problemy zaczynaja sie dopeiro kiedy chcesz zaladowac windowsa XP ( orginalnie dolaczony linux) makabra w sprawie sterownikow , na boga aby dszukac prawidlowe stery spedzilem caly dzien na zasysaniu i instalowaniu co zaowocowalo trzy krotnym instalowaniem windowsa , a i tak nie jestem w stanie do teraz odszukac sterownikow do akrty WLAN , JESLI KTOKOLWIEK WIE LUB POSIADA LINKA DO STEROW WLAN TAKOWYCH PROSZE O KONTAKT , ( nie musze chyba dodawac iz te ktore zostaly podane w tym temacie nie dzialaja , juz sie zastanawiam czy przypadkiem nie jest to wina uszkodzenia mechanicznego ale .... kto wie moze ktos pomoze pozdrawiam , czekam na pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domin81 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 witam. ledwo co kupilem tego laptopa w promocji media markt , no i co mozna powiedziec wykonanie nie ma sie co czepiac w koncu to najnizsza polka cenowa , masa plastiku i dwie humowe zielone wstawki to wszystko bez fajerwerkow , wyswietlacz mimo iz crystal brite to nadal jakis malo czytelny i przeswietlony , problemy zaczynaja sie dopeiro kiedy chcesz zaladowac windowsa XP ( orginalnie dolaczony linux) makabra w sprawie sterownikow , na boga aby dszukac prawidlowe stery spedzilem caly dzien na zasysaniu i instalowaniu co zaowocowalo trzy krotnym instalowaniem windowsa , a i tak nie jestem w stanie do teraz odszukac sterownikow do akrty WLAN , JESLI KTOKOLWIEK WIE LUB POSIADA LINKA DO STEROW WLAN TAKOWYCH PROSZE O KONTAKT , ( nie musze chyba dodawac iz te ktore zostaly podane w tym temacie nie dzialaja , juz sie zastanawiam czy przypadkiem nie jest to wina uszkodzenia mechanicznego ale .... kto wie moze ktos pomoze pozdrawiam , czekam na pomoc Zamieściłem opis instalacji WinXp na tym lapku (a w szczególności Realtek HD Audio i WiFi Atheros) - więcej info tutaj Powodzenia w walce z tym sprzętem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobayashi Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Acer Aspire 5315 oryginalne STEROWNIKI dla Windows XP - DOWNLOAD acer, aspire, 5315, broadcom, 050512mi, icl50 Sterowniki przeznaczone i wyłącznie do Acer'a Aspire 5315 - 050512Mi, P/N: LX.ALC0C.002, Model: ICL50, Z wbudowanym Wireless LAN: Broadcom Oryginalne i prawidłowo dobrane sterowniki, przystosowane pod Windows XP - dzięki uprzejmości ze strony pracowników firmy Acer, co zapewnia jego jak najlepszą wydajności i kompatybilność z systemem XP podczas pracy. Dokładna instrukcja instalacji w paczce. http://rapidshare.com/files/213248915/Acer_5315_sterowniki_XP.rar Gwarancja uploadu bez błędów CRC, bez hasła, bez wirusów i innych szkodników (pliki są zawsze dokładnie skanowane programem antiwirusowym - Kaspersky) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anjaa13 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 Witajcie. Mam pewien problem z kamerą (oczywiście Crystal Eye).Jakiś czas temu współlokator zrobił w moim 5315 format i wyrzucił Vistę zastępując ją Windowsem 7...i mimo,że pobrałam na nowo sterowniki to działa mi tylko w skype,a zdjęć nawet nie zapisuje.Czy to przez brak tego całego Empowering Technology?Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...