janekwisniewskipadl Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=2521-19 http://www.frazpc.pl/artykuly/553/ABIT,/FO...nie/podkrecanie Dobra jestem zly.. kto tutaj jasno napisze... czemu te testy maja taka rozbierznosc.. foxconn w obydwu jest sredni, w jednym abit jest dobry w drugim pokazany jako padaka, msi tak samo.. aktualnie czytajac tematy o tych mobo widzimy jak msi wypuszcza nowe biosy z ktorych kazdy eliminuje skutecznie najgorsze bledy, abit tak samo, foxconn leci jak lecial ale nadal to nie tlumaczy tych testow.. jeden taki drugi taki.. sa jeszcze w sieci inne testy? Tylko prosze o uzasadnienie a nie odpowiedz w kilku slowach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczq Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 Dokladnie to samo mnie wkurza a mam jutro kupic plyte ehh:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABI-FOX Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 Ja też na dniach kupuje płytę, i też chce wybrać jedną z tych 3 płyt. I nie wiem co wybrać ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spisaczek Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 haha to tak jak ja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemn2 Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 Też chcę kupić w tygodniu płytę i nie wiem którą MSI.FOX,ABIT? Myślę tak od dwóch tygodni i jeszcze nic nie kupiłem.Na 99% będzie to MSI ale jest ten 1% niepewności .A na końcu się okaże,że nie kupię nic albo zupełnie coś innego. :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 dołóżcie po 130 zł i macie Asusa P5K-E, pociętego DLX :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 I pewnie za 500zl znajdzie sie kolejne 5 plyt do wyboru i bedziemy siedziec 2 tygodnie z dylematami :( dawajcie ludki napiszcie cos konkretnego, moze dlaczego w jednym tescie abit wymieka przy 480fsb a drugi przy 550fsb ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 I pewnie za 500zl znajdzie sie kolejne 5 plyt do wyboru i bedziemy siedziec 2 tygodnie z dylematami :( dawajcie ludki napiszcie cos konkretnego, moze dlaczego w jednym tescie abit wymieka przy 480fsb a drugi przy 550fsb ;-)C2D czesto maja fsb wall'a i nawet najepsza plytka nie pomoze jezeli natrafi na taka sciane ze strony CPU. Zdarzaja sie procki co nie chca isc nawet na fsb rzedu 300 i najlepsza plyta w tym wypadku nie pomoze. Myslisz, ze kupisz dobra plyte i 4GHz na codzien bedziesz mial? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiacynty Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 Teraz każdy kto kupuje kompa ma chyba dylemat między tymi trzema konstrukcjami :) a w sieci tylko 2 testy :lol: Ja po wielu przemyśleniach wybrałem Abita IP35-E... i nie ma chyba jednoznacznej odpowiedzi która płyta jest lepsza z tych trzech. Każda ma inne wady i zalety... :) Więc jak już ktoś powiedział...co się nie weźmie z tych trzech będzie dobrze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 dołóżcie po 130 zł i macie Asusa P5K-E, pociętego DLX :Dnapisz czemu ten asus jest lepszy od reszty płyt ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moloch Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 (edytowane) Foxconn - Ubogi, mało popularna firma (nie we wszystkich sklepach), ładnie wydajny MSI - Dobrze wyposażony, znana marka, powyżej 500FSB nie ma co na stałe chodzić, trzeba się pomęczyć z poustawianiem, elementy trochę niewygodnie umieszczone. Abit - Ubogi, lubi się psuć i lubi psuć ram, wydajność raczej średnia ale to zależy od sztuki, ma trochę niedoróbek i wkurzają podwójne starty. Stanąłem przed tym samym dylematem ale zdecydowałem się na MSI gdyż - Płyta jest dobrze wyposażona - Poustawianie nawet mi się podoba gdyż będę kręcił pod około 480FSB i może uda mi się osiągnąć lepsze wyniki niż na innych mobach. Odrzuciłem inne gdyż: - Foxconna (jako firmy) kompletnie nie znam i wersja jest dla mnie za uboga, a wersja -s nie jest w Polsce dostępna. - Abita odrzuciłem gdyż dużo słyszy się o wkurzających podwójnych startach, słabo wyposażone, podobno często też padają na nich memki (mimo iż nie powinny), a co jak trafi mi sie słabsza sztuka... Edytowane 16 Września 2007 przez Moloch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 (edytowane) @meeron bo ma 8-fazowe zasilanie, bo to Asus (dla niektórych argument), bo za takie pieniądze to imo okazja Edytowane 16 Września 2007 przez beka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 (edytowane) @meeron bo ma 8-fazowe zasilanie, bo to Asus (dla niektórych argument), bo za takie pieniądze to imo okazja @beka 8 fazowe zasialnie przydje sie owszem, przy quadzie i to tez nie jest powiedziane, ze wspomniane plyty majace 4 fazy sa za slabe do oc tych cpu, poza tym mysle, ze zadnych fajerwerkow nie dostarcza nam asus w porownianu do konkurencji biorac pod uwage cene :D Edytowane 16 Września 2007 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareck05 Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 witam. Tak do tematu dla poczatkujacego z oc ktora polecacie z tych 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiacynty Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 Abit - Ubogi, lubi się psuć i lubi psuć ram, wydajność raczej średnia ale to zależy od sztuki, ma trochę niedoróbek i wkurzają podwójne starty. - Abita odrzuciłem gdyż dużo słyszy się o wkurzających podwójnych startach, słabo wyposażone, podobno często też padają na nich memki (mimo iż nie powinny), a co jak trafi mi sie słabsza sztuka... Prawda to to?? Czy po prostu komuś raz się to przytrafiło i robi się z tego wielkie halo?? Jeśli to prawda to znowu nie wiem co z tej trójcy wybrać...i kółko się zamyka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 Prawda to to?? Czy po prostu komuś raz się to przytrafiło i robi się z tego wielkie halo?? Jeśli to prawda to znowu nie wiem co z tej trójcy wybrać...i kółko się zamyka...dodatkowo abit ma podobno fatalny serwis! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 psuć ram ? jakieś konrety ... ? podwójne starty - nowy bios i po sprawie ... tak samo jak z gryzieniem się z OCZ . Jak dla mnie płyta miodna i jakbym kupował teraz PC na intelu to albo ją albo p5k-e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiacynty Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 Może patrzę nie na tą płytę... ale ten p5k-e najtaniej z tego co widzę można kupić za około 510zł... Może to nie ta?? :D Abit natomiast kosztuje 360zł... Więc porównywanie tych dwóch płyt nie ma chyba sensu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 MSI P35 Neo2 FR/FIR najlepszy wybór. Abit też będzie nie najgorszy. Foxa bym się wystrzegał. Asus P5K jest bardzo przyjemną mobo, ale te 3 z tematu oferują więcej i są tańsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 MSI P35 Neo2 FR/FIR najlepszy wybór. Abit też będzie nie najgorszy. Foxa bym się wystrzegał. Asus P5K jest bardzo przyjemną mobo, ale te 3 z tematu oferują więcej i są tańsze. Ja bym wolał foxconna zamiast P5K Vanilla (miałem obie) Co do 8 faz - niestety ceweczki na mobasach Asusa są "oszczędnościowe" i psują cały efekt ... inaczej mówiąc 8 faz odpowiada 4 fazom solidnie zrobionym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moloch Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 witam. Tak do tematu dla poczatkujacego z oc ktora polecacie z tych 3 Chyba Foxconn. W sumie dobra wydajność i najmniej problemów. No i OC dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 MSI P35 Neo2 FR/FIR najlepszy wybór. Abit też będzie nie najgorszy. Foxa bym się wystrzegał. Asus P5K jest bardzo przyjemną mobo, ale te 3 z tematu oferują więcej i są tańsze. Hmmm jestem tutaj od niedawna ale z tego co wiem to Ty jestes ten ludek z egieldy co test pisal ;-) najgorsza plyta w tescie a Ty ja polecasz, rozwin temat prosze.. :) i jak Wam slicznie Abit poszedl na 550 fsb, moze jego warto.. A co do kogos tam na gorze, owszem FSB wall.. ale mi chodzi o testy na egieldzie naprzyklad, tam chlopaki walla nie mieli bo ten sam procek na innych mobasach smigal wiecej ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 XA nie jest z egieldy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Ja z tych trzech wybrałem MSI Neo2 FR i jest oki. Dość szybko ją okiełzałem. Nie ma żadnej trudności w ustawieniu biosu i po ludzku są rozpisane wartości a nie jak np. w asusach czy foxach. ;) Jedyna wada to brak LPT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Jakie fsb na nim wytargales? :D i jak pamieci sie kreca :D tez go wezme hehe myslalem ze abit dobry ale ten nowy bios jednak nie wypal.. wrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Każda płyta ma swoje plusy i minusy. Jeden trafi na lepszy egzemplarz, inny na trochę gorszy. A może jednak ta MSI? Warto też poczytać tematy o tych płytach (chociaż jest sporo tego i można dostać zawrotu głowy podczas "przekopywania" tego wszytskiego). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedziel Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Odpowiedzi na pytanie "ktory wybrac?" chyba nie da sie ustalic. Mozna rozpisac w temacie wady i zalety kazdego pokolei w punktach i niech ludzie sobie sami porownaja i wybiora ten ktory najbardziej im bedzie pasowal :P Do tego sonde dodac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Jakie fsb na nim wytargales? :D i jak pamieci sie kreca :D tez go wezme hehe myslalem ze abit dobry ale ten nowy bios jednak nie wypal.. wrr Mój E2160 ma walla na 360. :/ Czekam na następną sztukę i wymieniam bo w ogóle jakiś słaby jest ten mój proc i potrzebuje dużo papu. Memki chodzą na tyle co miały chodzić czyli 800-4-4-4-12 lub 1000-5-5-5-15-38-5-5-5-5-5 (teraz mam tyle) na LLK CL4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 (edytowane) Mój E2160 ma walla na 360. :/ Czekam na następną sztukę i wymieniam bo w ogóle jakiś słaby jest ten mój proc i potrzebuje dużo papu. Memki chodzą na tyle co miały chodzić czyli 800-4-4-4-12 lub 1000-5-5-5-15-38-5-5-5-5-5 (teraz mam tyle) na LLK CL4. Hihi jeszcze powiedz jakie memki :D http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=244782&hl= Wezcie tam jeszcze cos napiszcie bo bardzo podobny dylemat ^^ Edytowane 17 Września 2007 przez crash_zero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 (edytowane) Jak już napisałem są to Patriot LLK 800 CL4/1000 CL5. Edytowane 17 Września 2007 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...