Skocz do zawartości
Radziu797

Karta Muzyczna Do Zestawu Creative T5900

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich! Chcem zakupić karte muzyczną do zestawu Creative T5900. Zastanawiam sie nad Audigy Player SB0090, Audigy 2 i jeszcze nad live! 5.1 24bit. Wczesniej mialem live! 5.1 digital ale nie bylem zadowolony z dzwieku jaki wychodzil z glosnikow. Co mi polecicie? Serdeczne dzieki wszystkim za odpowiedzi. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Wszystkich! Chcem zakupić karte muzyczną do zestawu Creative T5900. Zastanawiam sie nad Audigy Player SB0090, Audigy 2 i jeszcze nad live! 5.1 24bit. Wczesniej mialem live! 5.1 digital ale nie bylem zadowolony z dzwieku jaki wychodzil z glosnikow. Co mi polecicie? Serdeczne dzieki wszystkim za odpowiedzi. :wink:

Swego czasu miałem sb560 i integra, potem x530 (imho lepsze od twoich) i sb 5.1, teraz przesiadlem sie na to co mam i chialem zmienic na audigy playera (gold ) roznicy nie uslyszalem ( znaczy byla bo wiadomo kwestia ustawien) Jednak zostalem przy moim live 5.1 +KX+Foobar

Podziwiam cie i twoj super słuch jesli na takich szrotach stwierdzasz ze karta dzwiekowa jest slaba... albo trafiles na felerny model albo nie wiem czego oczekujesz od tych pierdziawek.

Polecam zmienic glosniki a nie karte dzwiekowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnica będzie właśnie tym większa im gorsze głośniki. Na moich Samsungach SMS-5100 Live! 5.1 + ASIO i inne cuda, a Audigy2ZS (Gold) różnicę czuć ogromną. Na Audigy nie ma tylu zniekształceń, dźwięk jest świetny w każdym zakresie (na ile pozwalają oczywiście te śmieszne głośniki). Ogólnie polecam A2ZS do nawet średnich zestawów 5.1/7.1. Podobno także fajne karty to A4oem, oraz A2ZS oem (obydwie bez firewire).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze to wina glosnikow nie wiem ale kumpel ma zestaw 5800 i ma o niebo lepsze brzmienie, nie wiem czemu tak jest.. mysle ze to moze byc wina karty muzycznej. Nie mam takiego dzwieku przestrzennego i tego basu... odrazu mowie ze to nie kwestia ustawienia bo bawilem sie we wszystko i nic nie pomoglo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnica będzie właśnie tym większa im gorsze głośniki.

Kurde musze moich sie pozbyc. :blink:

Roznica pewnie wynikala z kwesti ustawien <_< (bass, podbicie, equalize, eax?)

Jak mozna na kijowych glosnikach (odstep sygnalu do szumu, efektywnosc, brak sredniotonowych przetwornikow) poczuc roznice?

Bankowo roznice uslyszales, bo to kwestia przyzwyczajenia i ustawien.

http://audiomania-info.audiomania.superhos...e94f909eb708990

Zbuduj jiga, lub znajdz kogos z nim, i sprawdzaj czy uda ci sie zarejestrowac na danych glosnikach roznice w dzwieku po zmianie live 5.1 na audigy.

Gwarantuje ci ze na kijowych glonikach takowej nie uswiadczysz i tyle.

GLOSNIKI>wzmacniacz>dzwiekowka w tej kolejnosci wplywaja poszczególne elementy na JAKOSC dzwieku.

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi