Avitr Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 Widze, że pojawiły się (w Polsce) najnowsze Semprony na rdzeniu Sparta wykonane w technologii 65nm. Czy ktoś już je testował ? Szukałem w sieci, ale nawet na zachodnich stronach nie znalazłem żadnych bliższych szczegółów. Chodzi mi głównie o podkręcalność i wydzielane ciepło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 Podkręcalność pewnie przyzwoita, ciekawe za to jak tam z tą pamięcia l2 ? Co z nią Brisbane niedomaga ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 (edytowane) a kto by sie bawil w semprony jak niewiele drozej albo i w tej samej cenie sa athlony??? Edytowane 20 Września 2007 przez zbynia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 (edytowane) tylko że ten sempron od modelu 1200 wzwyż ma 512kb L2 cache, tak jak athlony. Edytowane 20 Września 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 (edytowane) @hary tu bardziej o ilosc rdzeni chodzi niz o kaszke, chodz to milo ze dodali :D Edytowane 20 Września 2007 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 No dobra ale teraz to tylko różnica w ilości rdzeni? Nazewnictwo już od pewnego czasu w AMD jest skaszanione (po 2-3 proce tak samo się nazywające a różniące się od siebie wieloma szczegółami). Ja sempa na bank nie kupię - jak już to jakiegoś Athlona na AM2+ lub AM3 albo C2D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 lub AM3 To sobie troche jeszcze poczekasz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 a kto by sie bawil w semprony jak niewiele drozej albo i w tej samej cenie sa athlony??? @hary tu bardziej o ilosc rdzeni chodzi niz o kaszke, chodz to milo ze dodali :DJak w cenie 150zl kupisz X2 nowego, albo nawet używanego? Dla mnie 150 a 250 to nie jest mała różnica w cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 ale duża też nie jest ;) generalnie to miło że jest taka możliwość bo można tą stówę wsadzić w inne komponenty. nie każdy dziś potrzebuje X2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 No wiesz, mając do wyboru na przykłąd nowego A64 3000+ za 150zł w 90nm i za tyle samo Sempa LE1200 w 65nm z 512kb cache to wole Sempa :) Szkoda że jeszcze na allegro żadnych używek nie ma bo bym se pewnie kupił do zabawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 w których sklepach można kupić takiego sępa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 znak.pl na przykład. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 dzwoniłem dzisiaj do znak.pl i owszem proc jest ale tylko na ich stronie w rzeczywistości nie można go kupić i z jego dostępnością w polsce jeszcze długo będzie krucho, szkoda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 "Długo będzie krucho"? Blech, a byłem już taki napalony :P a nie sprecyzowali tego "długo"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 no własnie że nie bo nie maja takiej informacji od dostawcy, no szkoda ,szkoda bo też chciałem kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 (edytowane) podajcie jakie oznaczenia ma ten procek to porozglądam sie ;) juz znalazłem ;) SPARTA 1200 - 2100 mhz, 512kb, box - 149zł ale dostępne dopiero 10 października chyba ze gdzie indziej sie pojawia wczesniej Edytowane 28 Września 2007 przez MILANS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Ciekwy może być model LE-1250 ponieważ jest na rev G2 czyli tak jak 5000+ BE... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 (edytowane) Co nie świadczy że będzie dobry, bo jak na razie nie ma testów na G2 bodajże :) Jakbyście widzieli gdzieś tego Blacka to zapsuści linka. Edytowane 28 Września 2007 przez miras19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 na allegro pojawiły sie juz sempy z rdzenienim sparta, ktos chetny :] ? http://www.allegro.pl/search.php?string=sp...1&country=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Ogolnie to imo troche drogie ;) Za 120zl mozna dostac Celka 420, ktory 'pewnie' jest lepszy od tego semprona. Wogole teraz Procki na AM2 sa jakos drogie w stosunku do mozliwosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 No fakt, powinni za darmo rozdawać. A jak brać sparte to od LE-1200 w góre coby 512 L2cache było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Kto powiedzial, ze za darmo? Po prostu troche sie nie oplaca brac sempa jednordzeniowego gdy nie wiele drozej mozna dostac x2 3600+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Myślałem, że to jeszcze trochę czasu... teraz będę czekał do listopada na testing tego :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-cinek- Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 testował już ktoś, może ktoś za granicą robił wstępne o/c tego procka?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
21szpak Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Juz za jakis czas bedzie test tych procesorów na egiełdzie wiec w koncu ktoś sprawdzi te procki pod względem OC bo chyba tylko oto tu chodzi bo wydajnosc wiadomo jaka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Niby skąd wiadomo jaka? Ja nigdzie prawdę mówiąc nie widziałem czy te procki mają wydłużone timingi L2. Jak masz jakiegoś linka to daj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Miałem kupić tego sempa ale 130zł to trochę dużo :blink: za 90zł mam używanego orleansa 3000+, o sempie pomyślę dopiero po tym teście na egiełdzie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 valida nie ma, plik uszkodzony, jak zmuszę mobo do działania to dam i valida... to max proca (AC) Ogólnie strasznie słabe to 65nm od AMD, CB na 7-12*, na 0* nawet nie bootuje :blink: bez komentarza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 1,84V 8O To prawdziwe napięcie czy błąd?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4RMER Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 Faktycznie coś słabe te procki, jak na jeden rdzeń powinien lepiej latać imo. Czym chłodziłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...