caillain Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Ale przy 2gb ram i wylaczonej pamieci wirtualnej nie dziala CoH :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 (edytowane) Ale przy 2gb ram i wylaczonej pamieci wirtualnej nie dziala CoH :) Tak jakby przy wlaczonej dzialal na integrze intela... :lol2: eee to komp do netu i tyle. Nigdy nie mial ambicji byc niczym innym. Edytowane 17 Marca 2008 przez Errorx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Ale przy 2gb ram i wylaczonej pamieci wirtualnej nie dziala CoH :)zawsze mozna pamiec wirtualna ustawic na 2MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caillain Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 To sie przeciez tak szybko wlacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Tak jakby przy wlaczonej dzialal na integrze intela... :lol2: eee to komp do netu i tyle. Nigdy nie mial ambicji byc niczym innym. e tam nie znasz sie eee 701 spokojnie odpala gta san andreas a ty mowisz ze tylko do netu bys sie zdziwil co mzna wycisnac z tego malego potworka nawet oblivion smiga wejdz sobie na youtube i obadaj jak niewierzysz ba nawet autocada obsluzy. co do tego ramu i pamieci wirtualnej za przeproszeniem wielkie gowno ci to da i nieznacznie zwiekszy zywotnosc eee jak mowilem nie pchajcie na niego windowsa bo to nie ma sensu i to jak wlozenie sobie dynamitu w dupsko. Co z tego ze bedziesz mial wirtualna pamiec skoro windows sam od siebie prakycznie non stop zapisuje zmiany w rejestrze i odczytuje go, a jak wiemy rejest jest na dysku windows wielie innych zeczy robi aby umilic nam zycie ale nie bede sie rozpisywal. Mowilem i powtorze pod rzadnym pozorem nie pchac xp na eee !!!!!! no chyba ze jestescie nadziani i w kazdej chwili mozecie sobie ufundowac nowego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 @up jestem pod wrazeniem, nie wiedzialem ze to sie da :o Ale jest tez prawda co powiedzial gosc ktory nagrywal obliviona ("looks like shit(..)" ) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 @up jestem pod wrazeniem, nie wiedzialem ze to sie da :o Ale jest tez prawda co powiedzial gosc ktory nagrywal obliviona ("looks like shit(..)" ) ;) moze i wyglada jak shit ale pograc sie da :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 No i eee stalo sie faktem... wlasnie pisze do Was z niego Poprostu LEZE jakie piekne to malenstwo... normalnie UMIERAM !!! Bosko beztrosko !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 (edytowane) UT 2k4 smiga, czyli grafa jest ok ;) . Sector, pusc 3dm01, zobaczymy jaka ma realna wydajnosc :P . Na zewnetrznym monitorze w 1024x768 ofkors :P Ja czekam na 9' 8) Edytowane 19 Marca 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaluzaaa Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 (edytowane) UT 2k4 smiga, czyli grafa jest ok ;) . Sector, pusc 3dm01, zobaczymy jaka ma realna wydajnosc :P . Na zewnetrznym monitorze w 1024x768 ofkors :P Ja czekam na 9' 8) Stary użytkownik forum, a szukać nie potrafi :P Dawałem je parę miesięcy temu w tym temacie ;) LINK Robione na wersji inżynierskiej, jak coś to po świętach postaram dać się test na 512MB, 1GB i 2GB ramu. Chyba sobie może jednak się skuszę na te maleństwo. Kurde raz w jedną raz w drugą mi lata. Edytowane 19 Marca 2008 przez kaluzaaa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Wlasnie w 800x600 widzialem, a 1024 niezbyt :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 UT 2k4 smiga, czyli grafa jest ok ;) . Sector, pusc 3dm01, zobaczymy jaka ma realna wydajnosc :P . Na zewnetrznym monitorze w 1024x768 ofkors :P Ja czekam na 9' 8) Jak zainstaluje winde to dam znac :). Chwilowo bawie sie na tym OS'ie ktory jest (a jest swietny) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Jak zainstaluje winde to dam znac :). Chwilowo bawie sie na tym OS'ie ktory jest (a jest swietny) skoro jest swietny to po grzyba pchasz xp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 skoro jest swietny to po grzyba pchasz xp ? Zeby przetestowac, pobawic sie itp itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 (edytowane) Na 9 cali poczekamy troche, bo to co było na Cebicie to jakies sample pokazowe tylko. Ale ten nowy config obiecujący, ma być 12 GB SSD, lepszy procesor... pożyjemy zobaczymy. Ale jak on w PL będzie po coś koło ~2 kzł chodził, to ja go tak chętnie nie kupię jak przy obecnych 1,3 kzł. O tempie wprowadzania Eee do Polski nawet pisać nię będę bo to kpina jest, nasz kraj przez Asusa nie jest poważnie traktowany. A co do WinXP - kwestia przyzwyczajenia, też bym instalował, jak bym miał to cudo. Edytowane 20 Marca 2008 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Wlasnie zainstalowalem to Windowsa... i przetestowalem dysk SSD i powiem Wam ze jest SZYBKI 30MB/s Odczytu i czas dostepu na poziomie 0,4ms (to bylo do przewidzenia) daja naprawde ciekawe efekty... Chwilowo instaluje SP2 wiec wiecej nie powiem... a moze zdjecia byscie chcieli?? Czy olac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Chcemy zdjęcia :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 a kręcić sie to da :lol2: JAK NIE TO KTO TO KUPI :wink: Ja ostatnio widząc z MM acery tradycyjne lapki za 1250 poczekam chyba na konkurencje eee pc bo wychodzi jak by nie patrzeć drogawo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 (edytowane) a kręcić sie to da :lol2: JAK NIE TO KTO TO KUPI :wink:Da się kręcić ;) Jednak trzeba tak kombinowac ze sam nigdy bym do tego nie doszedł :D Apropo cen, to nie zaplace wiecej niz 3 cyfrowa kwote za taka zabawke (mowa o eee 900), oczywiscie nie bede bral tego w PL bo zdzierstwo jest niesamowite :mad: Edytowane 21 Marca 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 (edytowane) TRALALA :) :wink: :wink: :wink: B-) B-) Zaraz wrzuce fotki :) Tralala :) Jestem bardzo zadowolony a 512MB ramu bez swapa dobrze sie sprawdza (przy ladnie okrojonym systemie bez zadnych [ciach!]l) Edytowane 21 Marca 2008 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Śmiesznie to obniza takty :D fsb 70 :P . No i te masakryczne taktowanie mem, toć to wolniejsze od SDR 66mhz jest :D . Mogli by 1:2 zrobic, gratisowo troche wydajnosc do gory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Śmiesznie to obniza takty :D fsb 70 :P . No i te masakryczne taktowanie mem, toć to wolniejsze od SDR 66mhz jest :D . Mogli by 1:2 zrobic, gratisowo troche wydajnosc do gory Tez tak stwietrdzilem... moze nowy bios wyjedzie albo cos :)... zobaczymy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rollercoasterfreak Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 @ Sector19 - też zainstalowałem windę, wszystko super fajnie ale taki głupi avik w jakości DVDRIP przycina - u Ciebie też? PS. Jaką masz baterie 4800 czy 5200MAh ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 (edytowane) @ Sector19 - też zainstalowałem windę, wszystko super fajnie ale taki głupi avik w jakości DVDRIP przycina - u Ciebie też? PS. Jaką masz baterie 4800 czy 5200MAh ? Bateria 4200 (bo taka ma wersja surf) A filmy nie przycinaja :) PS. DZIS PRZETESTUJE BIOS z mozliwoscia ustawienia proca na 900MHz :) Zobaczymy o ile podskoczy wydajnosc w superpi :P Edytowane 22 Marca 2008 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Będziesz rekordy bić? :wink: w oficjalnej dystrybucji to się kiedy pojawi? A cena to chyba 1099 zł miała być, na 999 zł bym nie liczył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 (edytowane) Będziesz rekordy bić? :wink: w oficjalnej dystrybucji to się kiedy pojawi? A cena to chyba 1099 zł miała być, na 999 zł bym nie liczył. Jak cos to u nas w zabrzu jest z 9 sztuk jeszcze :P po 1200zl wiec chyba nie ma takiej tragedii... i mozna zamowic z windowsem + 250zl... 2 lata gwarancyjki i to na miejscu wiec mi to odpowiada... A co do podkrecania to... sprawdze!!! niebawem rozbieram maszynke zeby zobaczyc jaki jest uklad sterujacy fsb w plytce... znajde odpowiedniego ics'a i bede git Edytowane 22 Marca 2008 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 http://youtube.com/watch?v=IzSK-FH9VLI&feature=related :P obejrzyj tez inne filmy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caillain Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Tak jakby przy wlaczonej dzialal na integrze intela... :lol2:Dziala na gma950 pod vista B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rollercoasterfreak Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 (edytowane) Z filmiku na youtube ciężko zrozumieć jaki dokładnie należy ustawić układ więc znalazłem guide w formie tekstowej: http://www.eeeguides.com/2007/12/overclock...ee-windows.html Wrzuciłem go na 900MHz - pamięci 100MHz - czas super_pi bez żadnych optymalizacji 1m 29sec. Czyli w porównaniu z czasem sectora na default jestem mocno zaskoczony tak dużym wzrostem ;) PS. Próba wejścia na 1GHz zakończyła się białym ekranikiem eee pc i hard resetem. Max ile widziałem to 970MHz ale nie puściłem pi bo myślałem że dobije do równego giga. :( UPDATE: 980MHz na procku - pamięci 109MHz - czas super_pi 1MB - 1m 21sec - czyli ok. 8 sec kosztem 80MHz ;) Edytowane 23 Marca 2008 przez rollercoasterfreak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Ja was kocham normalnie :D O/C na eee :P co za hard core :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...