Sector19 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Czy któryś netbook ma zaimplementowane SPDIF na wyjściu Line-Out (wyjście combo jak w niektórych "pełnowymiarowych" laptopach) :?: Tylko pytam o sprawdzone info, a nie jak w MSI Wind, gdzie tak podają sklepy, a na oficjalnym forum MSI piszą że to bzdura. :huh: I od razu proszę o informację - jaki typ wyjscia cyfrowego - elektryczne (coaxial na jakcu mono) czy optyczne (mini toslink lub inne rozwiązanie) :rolleyes: niestety nie spotkalem sie z niczym takim... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Odświeżę trochę, kupiliśmy dziś dla mojego taty na imieniny Toshibe Nb100 i muszę powiedzieć że to całkiem spoko sprzęt.Byliśmy w sklepie w którym były Asusy EEE,no ale wszystkie z tymi pseudo ssd no i do tego maksymalnie 7 calowe.Mieli również jakiegoś Compaqa, Fujitsu Siemensa i coś tam jeszcze innego i Toshibka zrobiła na nas największe wrażenie.Dysk 120gb,xp preinstalowany,kamerka, 1gb ramu.Sprzęt działa dobrze,szybko,nie grzeję się i nie hałasuję zbytnio.Nie robiłem jeszcze testów ile wytrzyma na baterii ale ponoć okolice 3godzin.Zmodyfikuję jeszcze prędkość procka i wtedy sprawdzę bo mam szczerze nadzieje na ok 4h bo lapek do samochodu będzie i nie tata nie ma czasu co godzine podłączać go do prądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Odświeżę trochę, kupiliśmy dziś dla mojego taty na imieniny Toshibe Nb100 i muszę powiedzieć że to całkiem spoko sprzęt.Byliśmy w sklepie w którym były Asusy EEE,no ale wszystkie z tymi pseudo ssd no i do tego maksymalnie 7 calowe.Mieli również jakiegoś Compaqa, Fujitsu Siemensa i coś tam jeszcze innego i Toshibka zrobiła na nas największe wrażenie.Dysk 120gb,xp preinstalowany,kamerka, 1gb ramu.Sprzęt działa dobrze,szybko,nie grzeję się i nie hałasuję zbytnio.Nie robiłem jeszcze testów ile wytrzyma na baterii ale ponoć okolice 3godzin.Zmodyfikuję jeszcze prędkość procka i wtedy sprawdzę bo mam szczerze nadzieje na ok 4h bo lapek do samochodu będzie i nie tata nie ma czasu co godzine podłączać go do prądu. To w jakim Ty sklepie byles ze same takie 7 calowe oldschoole byly??? :) to tam nigdy nie wstapie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 będąc przy temacie umpc - czy ktoś widział na żywo Asusa R50a? wcześniej korzystałem krótko z R2H - ale ten wygląda znacznie lepiej, czy ktoś może się wypowiedzieć? Ja się trochę tym sprzętem bawiłem i zrobił na mnie ogromne wrażenie :D Nie wiem co konkretnie chcesz wiedzieć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 To w jakim Ty sklepie byles ze same takie 7 calowe oldschoole byly??? :) to tam nigdy nie wstapie :)Pcworld,niestety ale nie maja oni specjalnego wyboru.No ale niestety to "zasługa" mieszkania w dość małej miejscowości która pod względem sklepów z technologią jest za[gluteus maximus]m. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 Jako ze ostatnio troche cicho to pochwalę się pewną informacją: ASUS wprowadził na rynek nowy model ASUSa Eee z Radeonem HD3650!!! Na razie niczego więcej nie mówię bo czekam aż do mnie dojedzie to wtedy podzielę się spostrzeżeniami. Pozdrawiam Sector Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komoornik Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 Powiedz coś :D Bo w necie jakoś info nie znalazłem za bardzo. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 mam okazję lub nie okazję kupić asus 1000H za 1100zł (nowy). atom 1,6 1gb 160gb 10" co mi się w nim nie spodoba? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanczu Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 Zamierzam zamienić moją stacjonarkę na jakiegoś netbooka ( upatrzyłem sobie 1002ha) i pytanko: w domu mam monitor 22". Czy przez wyjście na zewnętrzny monitor pociągnie ten netbook 1680 x 1050? Jeśli nie to która grafika oferowana małych laptopach będzie dawała taką możliwość? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryndza Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 Mój Samsung NC10 bez problemu śmiga na 22 calach, wiec myślę że z Asusem będzie podobnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 Pociągnie. U mnie (nc10) bez problemu daje 1920x1200 na przypiętym monitorze. Można podpiąć jeszcze klawiaturkę na USB i myszę, i da się używać komfortowo, jak stacjonarke. Tyle, że nie wiem, czy to dobry pomysł na podstawowego kompa, bo procek trochę słabowity. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanczu Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 Z netem, winampem i gg da zapewne rade, film odpalę na 22" więc myślę że mi starczy. W gierki nie gram, chyba że jak jakiś nowy tytuł wyjdzie to pośmigam. Kompa i tak powoli by się przydało modernizować pod nowe gierki więc sobie je po prostu odpuszczę :P Dzięki za szybką odpowiedź Prosił bym jednak dla pewności żeby wypowiedział się ktoś posiadający eee ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Zamierzam zamienić moją stacjonarkę na jakiegoś netbooka ( upatrzyłem sobie 1002ha) i pytanko: w domu mam monitor 22". Czy przez wyjście na zewnętrzny monitor pociągnie ten netbook 1680 x 1050? Jeśli nie to która grafika oferowana małych laptopach będzie dawała taką możliwość? Tak tak daje mozliwosc :) Wybaczcie ze nie napisalem wczesniej ale bylem na wakacjach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Święty spamer Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 http://www.allegro.pl/item640848474_nowosc...p3.html#gallery niby wind u120 http://www.allegro.pl/item636002189_tep_ms..._bat_6h_fv.html Czym się to różni i co to jest DRAF n w U100 a w u120 już jest tylko N I co sądzicie o zakupie U120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komoornik Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Oba mają pewnie tą samą kartę b/g/n - draft to określenie dla standardu n. Nie myślałeś o Asusie 1000HE ? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Święty spamer Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Asus mi się nie podoba i nie ma w nim nic ciekawszego niż w wiaterku. Co możecie jeszcze innego polecić CO SIĘ STAŁO Z FORUM CZY MOŻNA GDZIEŚ ZMIENIĆ BY BYŁO JAK PRZEDTEM ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Asus mi się nie podoba i nie ma w nim nic ciekawszego niż w wiaterku. Co możecie jeszcze innego polecić CO SIĘ STAŁO Z FORUM CZY MOŻNA GDZIEŚ ZMIENIĆ BY BYŁO JAK PRZEDTEM ? Polecamy Asusa 1000H lub HE i tyle... wicherka nigdy nie polece :) A jak nie asus to Samsung nc10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Gdzieś był test U120 i nie wypadł jakoś rewelacyjnie - ale to był chyba model "przedsprzedażowy" - poszukaj w googlach. U100 mają podstawową wadę w wesji z dużą baterią - są źle wyważone. Poczytaj forum na stronie MSI czy nadal sa problemy z wentylatorami - jest tam cały wątek (chyba nawet przyklejony - nie pamietam bo nie śledzę) o tym. PS. a co się Tobie stało z forum :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu26 Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Ja mam pytanie. Szczególnie do posiadaczy Asusa EEE 10" i MSI Wind U100 bo te dwie konstrukcje mi wpadły w oko. Czy pisanie na klawiaturze jakiś dłuższych tekstów nie jest męczące i nie sprawia problemu na tych klawiaturach. I drugie pytanie czy jest sens kupować za 1400zł Asusa 1000H. Czy przy takiej cenie zakup jest opłacalny? Dzięki z góry za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 za 1400 chyba nie ma sensu, ostatnio miałem oferte kupna nówki za 1000zł ps. wam też tak zamula jak piszecie posta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu26 Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Aha dzięki. Czyli co żeby był opłacalny to trzeba go wyrwać za jakieś 1100zł pewnie? P.S U mnie nic nie muli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Święty spamer Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Chyba pójdę do komputronika czy czegoś podobnego i pobawie się tym troche dłużej bo nie chce kupować w ciemno na allegro. Co do forum to widze tylko powst z 2007 a reszte mam w liście :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 ... Co do forum to widze tylko powst z 2007 a reszte mam w liście :) Prawy górny róg (pod obrazkami odpowiedz i nowy temat) -> opcje -> standardowy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 O czym jest napisane w przyklejonym FAQ w dziale O Forum od jakichs dwoch lat... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukIT Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Ja mam pytanie. Szczególnie do posiadaczy Asusa EEE 10" i MSI Wind U100 bo te dwie konstrukcje mi wpadły w oko. Czy pisanie na klawiaturze jakiś dłuższych tekstów nie jest męczące i nie sprawia problemu na tych klawiaturach. I drugie pytanie czy jest sens kupować za 1400zł Asusa 1000H. Czy przy takiej cenie zakup jest opłacalny? Dzięki z góry za odpowiedź. Mogę Ci podpowiedzieć jeżeli chodzi o Eee 1000H, mam osobiście takiego od 5 miesięcy. Jeżeli chodzi o pisanie na klawiaturze to kwestia przyzwyczajenia, często biorę na uczelnie i sporządzam na nim notatki. Po kilku wykładach przyzwyczaiłem się w pełni i pisanie nie sprawia mi żadnego problemu. Jeżeli potrzebujesz mobilnego, sprzętu to warto zainwestować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu26 Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Tylko ta cena, eh. Dobra ale będe szukał. Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komoornik Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 (edytowane) No 1000HE w ogóle nie ma lepszej klawiatury, mega lepszego touchpada, lepszego wykonania ( solidność - zawiasy ) czy pojemniejszej baterii niż Wind. Coś mi się musiało pomylić. pozdro Edytowane 24 Maja 2009 przez komoornik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 I drugie pytanie czy jest sens kupować za 1400zł Asusa 1000H. Czy przy takiej cenie zakup jest opłacalny? Dzięki z góry za odpowiedź. Jasne ze jest sens... za 1400 chyba nie ma sensu, ostatnio miałem oferte kupna nówki za 1000zł ps. wam też tak zamula jak piszecie posta? Ostatnio miales oferte kupna UZYWANEGO za 1000zł a nowego na pewno nie kupisz... cena ok. 1400zł jest bardzo dobrą ofertą na chwilę obecną. Za 1000zł to sobie kupisz Acera One (phi)...:/ Tylko ta cena, eh. Dobra ale będe szukał. Dzięki za pomoc. Raz jeszcze powiem ze cena normal, chyba juz wszyscy sie rozwydrzyli...;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komoornik Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Jak normalna jak nienormalna ? Można kupić bez problemu za 1250zł z groszami. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 (edytowane) No 1000HE w ogóle nie ma lepszej klawiatury, mega lepszego touchpada, lepszego wykonania ( solidność - zawiasy ) czy pojemniejszej baterii niż Wind. Coś mi się musiało pomylić. pozdro Ino ta klawiatura trochę głośna i się z deka ugina, ale szczegóły. Za to touchpad całkiem fajny, jak się część funkcji wyłączy (powiększanie), to działa prawie jak trzyletni synaptics pod linuksem :> Edytowane 26 Maja 2009 przez bagienny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...