costi Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Dell jest piekny :) Acer dosc standardowy, mogli zrobic biala ramke wokol ekranu jak juz caly lap jest bialy... no i ta bateria 3-cell to troche slabo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 (edytowane) Dell syci, Acer brzydki w porównaniu do innych UMPC. No to teraz czekamy na Wind'a i EEE 900 w PL ;] BTW: Koniec produkcji EEE 900, początek 901 ? KLIK Edytowane 29 Maja 2008 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Lanc >> eee 900 zdaje sie ma tego Celerona A110 w oryginalnym juz taktowaniu czyli 900mhz. Cos przeoczylem? Z tym HT w Atom to pewnie masz racje, komfortem pracy moze przewyzszac choc w syntetycznych testach odstaje od konkurenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Lanc >> eee 900 zdaje sie ma tego Celerona A110 w oryginalnym juz taktowaniu czyli 900mhz. Cos przeoczylem? Z tym HT w Atom to pewnie masz racje, komfortem pracy moze przewyzszac choc w syntetycznych testach odstaje od konkurenta. A były testy pokazane w czyms innym niż super pi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 http://www.xtremesystems.org/forums/showth...083#post3023083 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kesberg Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 (edytowane) Aktualnie specyfikacja UMPC Della prezentuje się następująco: - Microsoft Windows Vista - Procesor Core Solo/Duo/Duo+ - 1 GB pamięci - Dysk twardy 60 GB - Ekran dotykowy (!) - Obsługa 3G (opcjonalnie) - Samodzielna karta graficzna - Kamerka internetowa o rozdzielczości 2-3+ mln pikseli - Złącza DVI, HDMI oraz audio dla głośników 7,1-kanałowych - Czytnik kart pamięci flash - Obsługa technologii Windows SideShow Zrodlo: iTbiznes.pl No i przy takich parametrach, cena oscylujaca w okolicach 500$ wydaje sie byc nierealna :( Edytowane 30 Maja 2008 przez Kesberg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Ostro Dell pojechal... ale fakt, przy takich parametrach to 500 baksow jest nierealne, tym bardziej jesli potwierdzi sie to o ekranie dotykowym. Aczkolwiek przy Core Duo i HDMI mamy juz miniaturowego HTPC - czytnik Bluray na USB i hulaj dusza :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Z ekranem dotykowym i reszta tej specyfikacji to jak sie w 3000 PLN zmiesci to bedzie cud. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Ciekawy będzie test pracy na baterii, czy atom 1.6 pozwoli pracować na baterii dłużej niz Celeron 630, mi tam się widzi zastosowanie max to office i net, wiec praca na baterii to absolutnie podstawowa cecha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kesberg Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Gigabyte M912 Intel CPU 1.6GHz with 1GB RAM Chipset Intel ® 945GSE 8.9”LCD panel/WXGA 1280×768, w/Touch screen, LED Backlight HDD 2.5” ,9.5mm S-ATA HDD 120/160/250GB USB X 3,Mic in/Earphone out/D-SUB RJ45 /SD card Wifi and BlueTooth 2.0 built-in 1.3M pixel CMOS camera Battery Li-ion 4400mAh, Battery life 4 hrs Dimensions: 235 x 180 x 28~42mm Weight 1.2kg OS: XP or Linux Zrodlo: jkkmobile.com podobno cena ma byc, sosunkowo niska, no zobaczymy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Święty spamer Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 HDD 2.5” ,9.5mm S-ATA HDD 120/160/250GB Ci to jeszcze lepiej z twardzielem pojechali ;) :arrow: Kesberg jak się w czterech zamkną to będzie dobrze bo przecież lepki 15,4 z dotykowym ekranem kosztują 4,5k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 http://www.vr-zone.com/articles/MSI_Wind_P...est/5802-1.html Wind rozmontowany na czesci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 (edytowane) eee 901 i 1001* na computex'ie *KLiK* *To powinna byc dziesiątka^ (mogę się mylic, bo obok plakietka wskazuje model 901, a wymiarami matryca wydaje mi się większa od 8,9 cala) Dołożyli dodatkowo wimax'owy chipset intela. I ten pieruński lśniący plastik piano mnie dobija - jakąś moda na to badziewie zapanowała, czy co? Edytowane 2 Czerwca 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 901 to ten , ktory ma juz dobijac do 650$ za wersje z win XP i atomem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 poziom >> o panie, daruj juz sobie takie rewelacje. Serio myslisz ze to Eee PC 1001 a nie zwykla 901? Po czym wnosisz ze to nastepca? po kolorze czarnym? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Jak dla mnie to jest to zwykle 901, tyle, ze czarne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Przecież nawet obok tego stoi kartka z której również widać że to 901... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rollercoasterfreak Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Wideo recenzja a w zasadzie "compare" NTT Corrino do EEE PC 701 ;) [FUN] - nie chcesz - nie oglądaj ;) http://pl.youtube.com/watch?v=2UWzL_mWX0o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Bosssssssssssssssssssssssssssssssssssssssko - koleś wymiata :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 asus cos slabo wypadl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 Benchmarki z atoma 1.6: http://www.anandtech.com/systems/showdoc.aspx?i=3321&p=7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Święty spamer Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 ciekawy test ale trzeba popatrzeć ile te pentiumu bierze kilka razy więcej prądu niż atom więc musi być coś za coś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esper Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 wlasnie cos za cos... a mialo byc tylko COS :) a tu sie okazuje ze nowoczesny procesor wygywa tylko poborem mocy, a co by bylo gdyby tamte procesory odsiezyc do 45nm ? czy roznica nadal bylaby tak duza[pobierana moc]? Szkoda tylko ze to nie jest porownanie tego co nas tu powinno interesowac. czyli calej nowej platwormy pod atoma, z integrami jak i bez, w laptopach podobnych do asusa rozmiarowo i cenowo. bo wiadomo ze czas na baterii tu ma duze znaczenie, ale wydajnosc tez sie liczy... ktos mowil o tanim odtwarzaczu HD do domu pod telewizor, hym nie wiem czy taka wydajnosc wystarczy =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 (edytowane) NO to mam juz mojego nowego Eee 900... Cena Kosmos !!! (myślałem ze będzie o wiele droższy a kupiłem go za 1519zl !!! ) Pierwsze wrażenia... Miodzio !!! (jak zdążę to jeszcze dziś dam zdjęcia jakieś benchmarki itp. ) Edytowane 4 Czerwca 2008 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komoornik Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Jak wejdzie do sprzedązy 901 to też kupisz? Bo jakby nie patrzeć różnice między 700 a 900 są niewielkie w porównaniu do możliwości 901. :rolleyes: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyboy666 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 różnica między 700 a 900 jest ogromna, 2", mój 900 będzie za tydzień :( a atom zwisa mnie bardzo niskim kalafiorem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 (edytowane) Ja czekam az pojawi sie Wind jeszcze 10 dni, jesli do tego czasu nie bedzie go w sprzedazy w USA - biore niestety* Eee 900. Gdyby chociaz byly juz wtedy czarne... * - konfig Asusa bardziej mi odpowiada, jednak wielkosc klawiatury na korzysc MSI ma najwieksze znaczenie Edytowane 4 Czerwca 2008 przez TeQuila SunRise Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 Jak wejdzie do sprzedązy 901 to też kupisz? Bo jakby nie patrzeć różnice między 700 a 900 są niewielkie w porównaniu do możliwości 901. :rolleyes: pozdro Oczywiscie ze kupie... bede mial kazdego Eee... a co do roznicy miedzy 900 a 901 to tez nie sa one az tak wielkie... tylko bluetooth i inny procek... da sie przezyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 Jak to mawiał pewien premier: YES YES YES :) MSI Wind wkrótce w Polsce Kategoria: Minilaptopy autor: Sylwester Cyba Kiedy polska premiera MSI Wind? Okazuje się, że już niedługo, bo w czwartym tygodniu czerwca. Mowa tu o modelach w kolorze białym i różowym. Wind w czarnej obudowie pojawi się dwa tygodnie później, czyli w lipcu. Takie informacji udzieliło MSI Polska w rozmowie telefonicznej z naszym forumowiczem ant007. Źródło: Forum Notebookcheck.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 Jak to mawiał pewien premier: YES YES YES :) ciekawe za ile, mam nadzieje ze cena bedzie rozsadna bo bardzo mi sie wind podoba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...