Denek Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 MSI pojawi się u nas końcówka czerwca do max 4 lipca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Mozna będzie to pomacać w Media? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 MSI pojawi się u nas końcówka czerwca do max 4 lipca Ja juz nie wierze w zadne takie informacje, bo jak dotad, zadne z nich sie nie sprawdzily.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Ja juz nie wierze w zadne takie informacje, bo jak dotad, zadne z nich sie nie sprawdzily..Windy sa juz fizycznie w PL od jakiegos czasu wiec...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Gdzie? prosze o adres sklepu ew. strony firmowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Gdzie? prosze o adres sklepu ew. strony firmowej.Czy jak cos sie znajduje w kraju to musi byc odrazu do sprzedania? Nie, bo premiera jest 4tego. Tak samo wiele innych rzeczy jest nawet ponad miesiac w kraju przed premiera swiatowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komoornik Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Spokojnie, jeszcze nie ma :rolleyes: Ale na pewno będą na początku lipca - dystrybutorzy już czekają na dostawę. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 MSI pojawi się u nas końcówka czerwca do max 4 lipca Ja juz nie wierze w zadne takie informacje, bo jak dotad, zadne z nich sie nie sprawdzily.. To uwierz Spokojnie, jeszcze nie ma :rolleyes: Ale na pewno będą na początku lipca - dystrybutorzy już czekają na dostawę. pozdro Dokladnie... bedzie 4 lipca... jest to oficjalna informacja z msi-polska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Wind za 1340 vs Eee900 za 1400? Co brac? Niby CPU w Eee powinno byc szybsze, ale nie wiem jak wyglada sprawa, gdy Atoma podkrecimy na 1,9 tak jak jest to w Windzie. Anybody? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Mi bardziej przypadl do gustu Wind, ze wzgledu na nieco wieksza klawiature. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Imho wind - wiekszy ekran , wieksza klawiatura, wiekszy dysk :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 (edytowane) Klawiatura to mocny argument, dysk i ekran juz mniej, ale chyba jednak padnie na Winda ze wzgledu na nizsza cene. Chociaz nadal sie wacham. A czy ktos ma jakies zrodlo gdzie cos pisza o filmach HD na Windzie (720p). Edytowane 27 Czerwca 2008 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 ryba gdzieś pisał, że 720p przez większość czasu chodzi płynnie, 1080p nie ma szans na płynność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Znalazłem jakis filmik gdzie 720p niby leci bez problemu, tylko pytanie czy test byl @stock (1,6) czy @OC (+20%). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esper Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 znaczenie ma jeszcze jaki to byl filmik :) jest roznica miedzy kodekami itp... dla mnie jedno i drugie to w chwili obecnej kwestia gustu :) Co Ci sie bardziej podoba to bierz, roznica wydajnosci przy tym jej poziomie nie ma znaczenia =] albo poczekaj na procki VIA nano =] i nowa fale mini laptopow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Czekac juz nie bardzo moge, bo obecnie jestem bez zadnego lapka ;) na chwile obecna jestem za MSI, ale boli troche ta kiepska bateria, na bank bedzie trzeba dokupic to powiekszona :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 to bateria w MSI moze byc gorsza niz w EEE900? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 (edytowane) Z tego co wiem to na razie beda wersje tylko 3 komorowe, potem maja sie pojawic 6. Na tym slabszym ogniwie ciagnie pewnie ze 2,5h, moze ciut wiecej. Tak czy inaczej pewnie lykne Winda w okolicy polowy lipca. Edytowane 28 Czerwca 2008 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 no a wiesz ile ciagnie bateria w eee900? 45min to jest maks przy wlaczonym wifi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 ILE?? To chyba jakis zart jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 no a wiesz ile ciagnie bateria w eee900? 45min to jest maks przy wlaczonym wifi Nie no kuc, nie szalejmy. Mialem 900 w lapach i na full leciala tyle co 700. 45 minut to nie wiem co musialbym robic, bateryjka tam styknie na ponad 2h na luzie przy maksymalnym obciazeniu i wszystkim na ON. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyboy666 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 (edytowane) bateria w moim 900 w zupełności mi wystarcza, nawet jestem miło zaskoczony... przy korzystaniu z neta (wifi on), skajpa (camerka on), jakiś filmik do tego i trzyma spokojnie 3,5h. przy samym necie prawie 4h (bez 6min) mi trzymała to nie wiem skąd to info że 45min... pojemność baterii to 5800 PS: skończyłem właśnie oglądać film trwający 2h i baterki zostało 60% Edytowane 28 Czerwca 2008 przez partyboy666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 (edytowane) ILE?? To chyba jakis zart jest...Dobra, zwracam honor. Po wgraniu nowego biosa bateria wytrzymala prawie 3h (4400) na wifi i ostrym katowaniu - filmiki, youtube, joemonster itp. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, ale nie zmienia to faktu, ze asus przygral w *** wypuszczajac produkt z takim kulawym biosem. Druga sprawa - zamuly na ssd o ktorych pisalem - po wylaczeniu indeksowania, swapa i kilku innych rzeczy laptop chodzi jak marzenie, teraz moge powiedziec, ze jestem zadowolony, dodatkowo po wgraniu nowych sterow do touchpada przeszlo mu odbieranie pojedynczego dotkniecia touchpada jako podwojnego, co tez bylo irytujace. Na ta chwile mam calkiem odmienne zdanie na jego temat niz kilka dni wczesniej, eeepc to naprawde kawal dobrego sprzetu za smieszne pieniadze. Edytowane 29 Czerwca 2008 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 (edytowane) http://www.tomshardware.com/reviews/ssd-hd...ttery,1955.html Pare osob chyba bedzie w szoku. Mialem pomysl zeby HDD z Winda zastapic RAIDem z dwoch kart CF, ale po lekturze tego artykulu chyba oleje ten pomysl. Wychodzi na to ze SSD ok, ale tylko jesli chodzi o wydajnosc. Jesli jednak zalezy nam na dlugim czasie pracy (a to jest raczej priorytet jesli chodzi o ultraportable/subnotebooki i netbooki) to nalezy pozostac przy tradycyjnym dysku z talerzami. Poza tym w tescie wzieli dysk 7200rpm, 5400 powinien dac jeszcze lepsze wyniki. Przyznam sie szczerze, ze jestem zaskoczony. Dodajac do tego przepasc cenowa i pojemnosc SSD to wychodzi na to ze jest to bezsensowny zakup. Edytowane 29 Czerwca 2008 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 na fazie http://www.frazpc.pl/news/20998-Nowa_Recen...MSI_Wind_(U100) pojawił sie test WIND-a, zapowiada sie smakowicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 No, musze przyznac, ze wyniki tego testu mnie zaskoczyly. EDIT: przeczytalem test na frazie i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, szczegolnie jesli chodzi o odtwarzanie HD. Chyba wlasnie znalazlem alternatywe dla HTPC, choc brakuje mi w Windzie jednego - cyfrowego wyjscia audio, ew. HDMI (choc to juz marzenie scietej glowy ;) ). Jakby mial mozliwosc wypuszczenia z siebie dzwieku wielokanalowego, to bylby po prostu idealny. Czy sa jakies dzwiekowki na USB, ktore udostepniaja taka mozliwosc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 (edytowane) Tak. Tutaj masz test. http://www.night-modders.com/index.php?mod...&pageid=549 Bardzo mały jest wybór toreb na te komputerki. Znalazlem jedynie do 12" potworow :> Jak ktos cos znajdzie to bede wdzieczny. Edytowane 29 Czerwca 2008 przez Przemol^N Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 No ladnie teraz juz wiem , ze jednak bedzie Wind bo recenzja na Frazie uspokoila mnie co do 720p :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Tak. Tutaj masz test. http://www.night-modders.com/index.php?mod...&pageid=549 Bardzo mały jest wybór toreb na te komputerki. Znalazlem jedynie do 12" potworow :> Jak ktos cos znajdzie to bede wdzieczny. Wind ma etui w komplecie ;) Troche szkoda, ze tez zasilacz taki wielki, jak pol komputerka, ale nie mozna miec wszystkiego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Tylko problem w tym, że testowali materiał w kontenerze avi, więc na 99% xvid. Z wysokobitrejtowym mpeg4 avc (h264, x264) może być problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...