Skocz do zawartości
kaluzaaa

UMPC/Subnotebooki - Dyskusja Ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

MSI pojawi się u nas końcówka czerwca do max 4 lipca

Ja juz nie wierze w zadne takie informacje, bo jak dotad, zadne z nich sie nie sprawdzily..

To uwierz

Spokojnie, jeszcze nie ma :rolleyes:

Ale na pewno będą na początku lipca - dystrybutorzy już czekają na dostawę.

pozdro

Dokladnie... bedzie 4 lipca... jest to oficjalna informacja z msi-polska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klawiatura to mocny argument, dysk i ekran juz mniej, ale chyba jednak padnie na Winda ze wzgledu na nizsza cene. Chociaz nadal sie wacham. A czy ktos ma jakies zrodlo gdzie cos pisza o filmach HD na Windzie (720p).

Edytowane przez maSTHa212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znaczenie ma jeszcze jaki to byl filmik :) jest roznica miedzy kodekami itp...

dla mnie jedno i drugie to w chwili obecnej kwestia gustu :) Co Ci sie bardziej podoba to bierz, roznica wydajnosci przy tym jej poziomie nie ma znaczenia =]

albo poczekaj na procki VIA nano =] i nowa fale mini laptopow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem to na razie beda wersje tylko 3 komorowe, potem maja sie pojawic 6. Na tym slabszym ogniwie ciagnie pewnie ze 2,5h, moze ciut wiecej. Tak czy inaczej pewnie lykne Winda w okolicy polowy lipca.

Edytowane przez maSTHa212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no a wiesz ile ciagnie bateria w eee900?

45min to jest maks przy wlaczonym wifi

Nie no kuc, nie szalejmy. Mialem 900 w lapach i na full leciala tyle co 700. 45 minut to nie wiem co musialbym robic, bateryjka tam styknie na ponad 2h na luzie przy maksymalnym obciazeniu i wszystkim na ON.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bateria w moim 900 w zupełności mi wystarcza, nawet jestem miło zaskoczony... przy korzystaniu z neta (wifi on), skajpa (camerka on), jakiś filmik do tego i trzyma spokojnie 3,5h. przy samym necie prawie 4h (bez 6min) mi trzymała to nie wiem skąd to info że 45min... pojemność baterii to 5800

PS: skończyłem właśnie oglądać film trwający 2h i baterki zostało 60%

Edytowane przez partyboy666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ILE?? To chyba jakis zart jest...

Dobra, zwracam honor. Po wgraniu nowego biosa bateria wytrzymala prawie 3h (4400) na wifi i ostrym katowaniu - filmiki, youtube, joemonster itp.

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, ale nie zmienia to faktu, ze asus przygral w *** wypuszczajac produkt z takim kulawym biosem.

Druga sprawa - zamuly na ssd o ktorych pisalem - po wylaczeniu indeksowania, swapa i kilku innych rzeczy laptop chodzi jak marzenie, teraz moge powiedziec, ze jestem zadowolony, dodatkowo po wgraniu nowych sterow do touchpada przeszlo mu odbieranie pojedynczego dotkniecia touchpada jako podwojnego, co tez bylo irytujace. Na ta chwile mam calkiem odmienne zdanie na jego temat niz kilka dni wczesniej, eeepc to naprawde kawal dobrego sprzetu za smieszne pieniadze.

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.tomshardware.com/reviews/ssd-hd...ttery,1955.html Pare osob chyba bedzie w szoku. Mialem pomysl zeby HDD z Winda zastapic RAIDem z dwoch kart CF, ale po lekturze tego artykulu chyba oleje ten pomysl. Wychodzi na to ze SSD ok, ale tylko jesli chodzi o wydajnosc. Jesli jednak zalezy nam na dlugim czasie pracy (a to jest raczej priorytet jesli chodzi o ultraportable/subnotebooki i netbooki) to nalezy pozostac przy tradycyjnym dysku z talerzami. Poza tym w tescie wzieli dysk 7200rpm, 5400 powinien dac jeszcze lepsze wyniki. Przyznam sie szczerze, ze jestem zaskoczony. Dodajac do tego przepasc cenowa i pojemnosc SSD to wychodzi na to ze jest to bezsensowny zakup. Edytowane przez maSTHa212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, musze przyznac, ze wyniki tego testu mnie zaskoczyly.

EDIT: przeczytalem test na frazie i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, szczegolnie jesli chodzi o odtwarzanie HD. Chyba wlasnie znalazlem alternatywe dla HTPC, choc brakuje mi w Windzie jednego - cyfrowego wyjscia audio, ew. HDMI (choc to juz marzenie scietej glowy ;) ). Jakby mial mozliwosc wypuszczenia z siebie dzwieku wielokanalowego, to bylby po prostu idealny. Czy sa jakies dzwiekowki na USB, ktore udostepniaja taka mozliwosc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak. Tutaj masz test.

http://www.night-modders.com/index.php?mod...&pageid=549

Bardzo mały jest wybór toreb na te komputerki. Znalazlem jedynie do 12" potworow :> Jak ktos cos znajdzie to bede wdzieczny.

Edytowane przez Przemol^N

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak. Tutaj masz test.

http://www.night-modders.com/index.php?mod...&pageid=549

Bardzo mały jest wybór toreb na te komputerki. Znalazlem jedynie do 12" potworow :> Jak ktos cos znajdzie to bede wdzieczny.

Wind ma etui w komplecie ;)

Troche szkoda, ze tez zasilacz taki wielki, jak pol komputerka, ale nie mozna miec wszystkiego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi