Skocz do zawartości
kaluzaaa

UMPC/Subnotebooki - Dyskusja Ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka dni temu mialem w reku Advent'a 4211. Jest to kopia Wind'a, jednak z "nieco" lepszymi podzespolami - Atom 1.6ghz, 1gb, 80gb, xp home. Calosc za troche ponad 1000zł. Kuszaca propozycja :D

Yyy, ale przeciez dokladnie takie same bebechy ma Wind wiec nie wiem co jest lepszego w Advencie? :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yyy, ale przeciez dokladnie takie same bebechy ma Wind wiec nie wiem co jest lepszego w Advencie? :blink:

No właśnie, wszystko to samo, a cena nieco fajniejsza :wink: Troche zle sie wyrazilem wczesniej :P Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widzę, to na allegro ktoś wystawił aukcję 2 adventów w cenie identycznej co wind, ale żaden nie zszedł. Natomiast sprzedał się na jakimś BCM za 1081zł.

Może i kusząca propozycja, ale czy w Polsce to będzie miało jakiegoś oficjalnego dystrybutora, serwis? Czy wszystko z wysp albo zza wielkiej wody? ;) Niemniej jednak i tak bardziej podoba mi się MSI :)

Edytowane przez Cro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledze/koleżanki, możecie mi napisać, jak sprawuje się MSI WIND w typowej biurowej pracy? Idzie płynnie na nim pracować, czy jest "powolny"? Zastanawiam się nad kupnem, bo chciałbym zastąpić obecny serwerek który udostępnia neta i ściąga jakieś pliczki na tego WIND'a.

Zależy mi na małym poborze prądu ( WIND bierze coś koło 15W, chyba :lol2: ) i małych rozmiarach samego kompa.

Edytowane przez toms83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy odpalonej bazie Oracle i sqldeveloperze potrafi sie nieco przyciac od czasu do czasu :) W wordzie 2007 nie zauwazylem jakichs problemow , ale duzych dokumentow nie mielilem.

BTW to nie lepiej kupic eee boxa czy jakas mini plyte glowna z atomem na serwer ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy odpalonej bazie Oracle i sqldeveloperze potrafi sie nieco przyciac od czasu do czasu :) W wordzie 2007 nie zauwazylem jakichs problemow , ale duzych dokumentow nie mielilem.

BTW to nie lepiej kupic eee boxa czy jakas mini plyte glowna z atomem na serwer ?

Dzięki za info. Recenzje też opisują, że nie ma problemów z spowalnianiem WIND'a, ale najbardziej cenne sa informacje od użytkowników.

WIND mi się strasznie podoba a poza tym ładnie by się wkomponował w biurko. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie widzialem dzisiaj w Saturnie EEE PC 701 i Winda - nie powiem Wind zrobil na mnie wrazenie :)

Ja macałem w sklepie (nie) dla idiotów :D i chce go mieć, tylko że z większą baterią :D

no macac tez macalem :P i dokladnie tak samo jak ty czekam na ver. z wieksza bateria :P ew. z ta slabsza ale w cenie ~1000 zl :)

To pomacajcie Eee 1000 to nie bedziecie chcieli Winda... nie wiem komu sie ten caly wind podoba... w porownaniu do eee toz to kiczowato wyglada...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moze podaj linka bo aktualnie widze Corrino po ~1350 zl a MSI mozna dostac nawet za 1299 zl (lecz wiekszosc tez jest za ~1350 zl)

chociaz jak teraz tak patrze to po ~1300 zl sa Windy z Linuxem, a najtanszego Corrino znalazlem na skapcu za 1299 zl i to z XP, wiec niby te 100 zl taniej

Edytowane przez CzArNy`

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze sie zainteresujecie Acer Aspire One? W stanach kosztuje $349 za wersje 1GB RAM, 120GB HDD, XP. Ja kupilem go na promocji za $275 ($249+tax). Mam go juz ponad tydzien i dziala wyśmienicie. Jedyne wady to brak BT (latwe do naprawienia) i bateria 3 ogniwowa, ale za $399 ma sie niedlugo pojawic wersja z 6 ogniwami i wiekszym dyskiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze sie zainteresujecie Acer Aspire One? W stanach kosztuje $349 za wersje 1GB RAM, 120GB HDD, XP. Ja kupilem go na promocji za $275 ($249+tax). Mam go juz ponad tydzien i dziala wyśmienicie. Jedyne wady to brak BT (latwe do naprawienia) i bateria 3 ogniwowa, ale za $399 ma sie niedlugo pojawic wersja z 6 ogniwami i wiekszym dyskiem.

Mówisz o wersji 8,9'' czy 10,2''? I nie każdy też ma możliwość sprowadzenia tego z zagranicy a wind już oficjalnie zagościł w krajowych sklepach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Acer ma ekran tylko 8.9" ale jest za to mniejszy i cienszy niz Wind, wedlug wielu opinie jest tez ladniejszy.

Wbrew pozorom roznica miedzy 8,9 i 10,2" to sporo. Nawet nie patrzac przez pryzmat ekranu to komfort jesli chodzi o klawiature i pisanie na niej jest sporo wiekszy na Windzie. Edytowane przez maSTHa212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co znalazlem w sieci, klawiatura AA1 ma rozmiar 95% tego co Wind.

Ale nawet MSI nie ma pełnej wiec kolejne % w dół nie służą temu. A inna sprawa o której teraz mi się przypomniało: ten touchpad z przyskami po bokach, jakos kompletnie mi sie to nie widzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi