Martinii Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 Rover 25 1,4 Allianz znizka 20 % place 860 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viviusek Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 ja aktualnie zastanawiam się jak ubezpieczyć auto ponieważ jestem jeszcze "zielonym kierowcą" i posiadam duże zwyżki za wiek i za prawko i zastanawiam się czy ubezpieczać z ojcem, żeby on był współwłaścicielem, ubezpieczać samemu czy ubezpieczyć tylko na niego :) zależy mi, żeby powoli zdobywać zniżki i na dość niskiej kwocie ubezpieczenia :) jak sprawdzałem sobie w kalkulatorze mbanku to gdy ubezpieczam sam wychodzi 1400zł około jak z ojcem jako współwłaściciel to 800zł a jeżeli sam ojciec to 400zł około i co tu teraz zrobić... ps. wie ktoś jak wygląda sprawa gdy "przypadkiem" spowoduję wypadek? ile % zniżki ucieka ojcu gdy jest współwłaścicielem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papillon86 Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 To zależy od ubezpieczyciela czy współwłaściciel traci zniżkę, w Allianz na pewno nie bo sam jestem tak ubezpieczony :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 (edytowane) Mercedes-Benz w124 2.5 D 1992 r. Firma jakiś krzak, bo OC nie ważne gdzie ;) Zniżki 60% 550 zł / rok ;) Edytowane 15 Lipca 2010 przez ChS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 ... ps. wie ktoś jak wygląda sprawa gdy "przypadkiem" spowoduję wypadek? ile % zniżki ucieka ojcu gdy jest współwłaścicielem? Nie wiem czy dobrze kombinuję ale moim zdaniem najlepiej zrobić tak. Auto na współwłasność, ubezpieczyć w innej firmie niż obecnie ubezpiecza ojciec. Przenieść oczywiście zniżki ojca. Nawet jak stukniesz autem a ubzpieczonym w firmie A to nie zabiorą przecież za to zniżek ojcu w firmie B. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 ja aktualnie zastanawiam się jak ubezpieczyć auto ponieważ jestem jeszcze "zielonym kierowcą" i posiadam duże zwyżki za wiek i za prawko i zastanawiam się czy ubezpieczać z ojcem, żeby on był współwłaścicielem, ubezpieczać samemu czy ubezpieczyć tylko na niego :) zależy mi, żeby powoli zdobywać zniżki i na dość niskiej kwocie ubezpieczenia :) jak sprawdzałem sobie w kalkulatorze mbanku to gdy ubezpieczam sam wychodzi 1400zł około jak z ojcem jako współwłaściciel to 800zł a jeżeli sam ojciec to 400zł około i co tu teraz zrobić... ps. wie ktoś jak wygląda sprawa gdy "przypadkiem" spowoduję wypadek? ile % zniżki ucieka ojcu gdy jest współwłaścicielem? Miałem ten sam problem, co dziwne zwyżkę za wiek Link4 doliczy mi dopiero po 2 latach posiadania i roku prowadzenia już samochodu , a nie za bardzo chciało mi się płacić 900 zł, gdy wcześniej płaciłem 400 z groszami za samo OC + NNW. Sam jestem właścicielem, a ojciec z max zniżką jest współwłaścicielem. Niestety czy będziesz właścicielem czy współwłaścicielem różnicy w cenie raczej nie będzie. Doradzam szukać jakiś promocji, nawet na pierwszy rzut oka nieopłacalnych, gdyż może być tak jak w moim przypadku mimo zwyżki za wiek w promocji odliczają ileś tam % od kwoty końcowej i wychodzi taniej. Mam ubezpieczoną Astre 1.4 Classic Sedan 2000 r. w MTU(Grupa Ergo Hestia) właśnie w pakiecie z jakimś tam assistance, ubezpieczeniem mieszkania, OC prywatne, OC+NNW na samochód i płacę 729 zł. Co do pytania to wydaje mi się że zależy kto prowadził w czasie stłuczki, albo ojcu spadają zniżki, albo tobie(ew. dostajesz zwyżkę). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2010 jak wam powiem że za moje 2,5l zapłaciłem uwaga 276zł OC ?:> pakiet oc ac nw = 754zł 60% na współwłaściciela benefia+dobry agent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2010 (edytowane) jak wam powiem że za moje 2,5l zapłaciłem uwaga 276zł OC ?:> pakiet oc ac nw = 754zł Gdybys nie bral AC to jakie mialbys OC + NW? Za Astre '94 1.4 OC+NW (60% znizek) place w Avivie 351zl Edytowane 16 Lipca 2010 przez S_Works Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2010 nie wiem ale niewiele mniej miałbym oc gdzie indziej ;] przedzwoń do agenta to policzy.. nie wiem jak z realizcją z ac w przypadku szkody ale na papierze warunki są b dobre.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2010 Honda Civic 2d 1.5 z dowodu rej rok produkcji 1996; Właściciele mama (max zniżek), ja współwłaściciel (zwyżka za wiek): Allianz - OC + NNW 504zł; Ponoć po roku bezszkodowej jazdy cofną mi zwyżkę 30% za wiek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla_pl Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2010 @serwal4 Cofną zwyżkę za wiek, mam już drugi samochód ubezpieczony w Alianz i tak się dzieje. Najlepiej przy przedłużaniu OC płacić bezpośrednio u agenta albo w agencji, bo na świstkach które wysyłają z automatu zwyżka za wiek nadal jest naliczona. Niestety przy zmianie auta i nowej polisie zwyżka za wiek znowu obowiązuje przez pierwszy rok. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2010 O to miło mieć potwierdzenie; No zmiana auta długo nie nastąpie więc nowa polisa nie grozi mi długo długo jeszcze; A płacić i tak będe osobiście w oddziale; Pewniej; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla_pl Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2010 To wylicz sobie zawczasu, ile masz zapłacić i kontroluj ile krzyczą :D. Jak raz płaciłem w oddziale, to musiałem gościowi zwrócić uwagę, że zwyżka za wiek liczy się tylko w pierwszym roku, bo na szybkiego chcieli zedrzeć ze mnie więcej niż powinni :P. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Orientuje się ktoś jak jest z przechodzeniem zniżki w przypadku gdy współwłaściciel samochodu "wypracował" je na skuterze, a właściciel nie ma żadnych zniżek/zwyżek? Czy jest tak samo ja w przypadku, gdy współwłaściciel ma po prostu samochód? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zazdroszczo posiadoczom rodziny nadajacej sie na wspolwlasciciela ;) Ja musialem za 3 letnia Thalie 1,2 zabulic 2275 za oc+ac+nnw a to i tak byl najnizszy wymiar kary bo taka axa chciala 5500 :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Czy 716 zł za OC+NW w Link4 to dobra cena? Auto to fiat Brava 1.2 SX z 2000 roku, 134k km przejechane. A ja mam 20 lat na karku, od dwóch prawko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 PZU - zwyżka za wiek (20 lat) - zwyżka za marke (BMW, 5%) - znizki z motoroweru (30%) - 1,7tds 1409zl / rok Przy pierwszej okazji zmieniam ubezpieczyciela.. Zmieniłem na HDI Samopomoc, doszło troche zniżki (60% w tym momencie) 650zł/rok. Bez współwłaścicieli. Taniej w moim przypadku nie znalazłem. Musze poczekać aż skonczę 25 lat, będzie taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2010 OC jak dla mnie największy demotywator dla młodego kierowcy... nie wszyscy mają ojca w rodzinie co ma 60% zniżek.. osobiście pierwszy wóz szukałem już z OC i tak też się stało.. OC na cały rok za free tylko przepisać. Teraz kończy także auto trzeba sprzedać, następne znów z polisą na rok.. sprawdza sie to tylko przy autach "za grosze". I proponuję nie korzystać z porównywarki OC na Allegro, upierdliwość i napastliwość telefonami nie zna granic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 (edytowane) Kończy mi się OC więc przeszedłem się do PZU by wyliczyli mi ile będzie kosztowała mnie kontynuacja OC (mam ubezpieczenie po poprzednim właścicielu). Gościu coś tam policzył i wyszło mu 1100 zł za samo OC. :mur: W AXA wyliczyli mi, że za OC+NNW+KR-P+Szyby= 880zł Opel Astra II 2001r 1.6 8V 20% zniżki 25 lat. Edytowane 2 Listopada 2010 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 PZU łowi nowych :-) Później już ma z reguly nie za tanio. FIAT Bravo 2008r. Compensa OC+AC brak konsumpcji sumy, utraty wartości -60% 1684zł PZU podobne warunki ~~ 2600zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojcze Samotni Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2010 Żeby nie zakładać nowego tematu dla jednego pytania, myślę że to będzie całkiem odpowiednie miejsce. Kupiłem samochód od brata dnia 02.08.2010. Brat miał polisę do dnia 11.09.2010. W międzyczasie zrezygnowałem z ich usług. Dziś dostaję pismo, że muszę zapłacić 89 zł ileś tam groszy i z pisma wychodzi, że za okres od kiedy kupiłem samochód do końca polisy. I pytanie czy wszystko jest ok? Rozumiem, że brat kasę za ten okres, za który ja mam zapłacić dostanie od ubezpieczalni, bo sprzedał samochód, a ja muszę to wpłacić na ich konto? Może głupio się pytam, ale to mój pierwszy pojazd, a zanim wpłacę jakiekolwiek pieniądze komukolwiek wolę się upewnić czy aby na pewno muszę :) Żeby pozostać w temacie. Szukałem OC dla VOLVO V40, 97 r, silnik 2.0. Zero zniżek, prawo jazdy posiadam od bodajże 6 lat. Dwa dni szukania i oferty od 1250 zł w górę za samo OC. Nie było mi do śmiechu. Kolejny telefon, tym razem z LINK4, miła pani zadawała pytania takie jak wszyscy poprzednio, żeby wyliczyć składkę po czym informuje mnie, że OC wyniesie mnie 650 zł i czy jestem zainteresowany... Wyjaśniła mi później, że w LINK4 naliczają zniżki nie na podstawie faktycznych zniżek, gdzie np młody kierowca ma współwłaściciela, który ma komplet zniżek i z tego faktu korzysta, a na podstawie okresu posiadania prawa jazdy. Tak, wiem, że w ciągu 6 lat jeździłem samochodem pół roku :) Ale podaję tą informację dla osób będących w podobnej co ja sytuacji i szukających OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2010 (edytowane) Wypowiedziałes umowe OC w ciągu 30 dni od kupna samochodu czy w momencie jej zakonczenia? W pierwszym przypadku nie mają prawa naliczyc zadnej opłaty. W drugim mogą naliczyc za ten czas dopłatę wynikającą z mniejszych znizek. Edytowane 8 Grudnia 2010 przez ZlyUser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojcze Samotni Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2010 Wypowiedziałes umowe OC w ciągu 30 dni od kupna samochodu czy w momencie jej zakonczenia? W pierwszym przypadku nie mają prawa naliczyc zadnej opłaty. W drugim mogą naliczyc za ten czas dopłatę wynikającą z mniejszych znizek. Wypowiedziałem umowę dwa dni przed terminem jej zakończenia czyli 09.11.2010r Czyli stąd jest ta kwota którą muszę wpłacić dziadom? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2010 2 rata ubezpieczenia była zapłacona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2010 Żeby nie zakładać nowego tematu dla jednego pytania, myślę że to będzie całkiem odpowiednie miejsce. Kupiłem samochód od brata dnia 02.08.2010. Brat miał polisę do dnia 11.09.2010. W międzyczasie zrezygnowałem z ich usług. Dziś dostaję pismo, że muszę zapłacić 89 zł ileś tam groszy i z pisma wychodzi, że za okres od kiedy kupiłem samochód do końca polisy. I pytanie czy wszystko jest ok? Rozumiem, że brat kasę za ten okres, za który ja mam zapłacić dostanie od ubezpieczalni, bo sprzedał samochód, a ja muszę to wpłacić na ich konto? Może głupio się pytam, ale to mój pierwszy pojazd, a zanim wpłacę jakiekolwiek pieniądze komukolwiek wolę się upewnić czy aby na pewno muszę :) Brat pewnie mial jakies znizki, a Ty nie i dlatego musisz zwrocic roznice dla ubezpieczyciela. Mozesz tez zadzwonic do ubezpieczyciela i zapytac skad wynika ta doplata, ale pewnie powiedza Ci to samo co napisalem w pierwszym zdaniu. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2010 Wypowiedziałem umowę dwa dni przed terminem jej zakończenia czyli 09.11.2010r Czyli stąd jest ta kwota którą muszę wpłacić dziadom? ;) Na to wychodzi. Kupując samochód mozna wypowiedziec OC w czasie 30 dni od daty zakupu. Zrobiłes to po ponad 30 dniach, więc OC przeszło na Ciebie. W tym momencie przekalkulowali znizki i policzyli ile masz dopłacic za czas korzystania z OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 Dżizas, OC skoczylo do góry, aż myślałem że sie nogami obłoże. Samochód matki, rocznik 2007, w zeszłym roku składka OC 311zł, w tym - 570zł :mur: Bezszkodowa jazda, niski przebieg etc. Czy oni powariowali? Jeżeli u matki tak skoczyło, to aż jestem ciekaw ile u mnie pójdzie w góre przy samochodzi z '96. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 Znajoma w zeszłym roku płaciła coś ok. 650PLN, a w tym ma grubo ponad tysiąc. Ja się w sumie cieszę, bo przyszły teść ma znajomego, który pracuje w HDI i prywatnie daje większe zniżki, także za Astrę 96' 1.6 OC + NW daliśmy 409PLN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 Widocznie pod koniec tego roku coś poszło do góry... Mama płaciła za Stilo JTD 115km 2003r (max zniżek) w PZU w 2009r (wrzesień 2009r -> wrzesień 2010r) ~640-650zł; Przez mBank teraz we wrześniu 2010 OC 12x 46zł; Rozłożenie na 12 rat + coś 40-50zł; Zobaczymy jak u mnie w marcu 2011 będzie za Civica (zniżki mamy + cofnięcie zwyżki 30% za mój wiek jak nie spowoduje wypadku); Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 You Can Drive - jakiś twór hestii. a4 1.9 tdi 10% zniżek 680 zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...