Neo_x Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 a ja sie zdziwilem ostro... kilka dni temu przyszlo mi oc i nnw na motocykl.. zawsze dostawalem w granicy 210 zl... a teraz dostalem ponad 260... PZU... poszedlem do placowki.. mily pan powiedzial ze to dobra cena jak na 25% znizek... poniewaz oc mi spadlo o iles tam zl.... a ja na to.. fajnie.. ale nnw w takim razie co....poszlo w gore? Okazalo sie ze tak... Nastepnego dnia przynioslem piekne podziekwoanie za roczna wspolprace. Zadzwonilem do link4... i zaplacilem niecale 201 zl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 Normalka w PZU. Jak ubezpieczałem auto w zeszłym roku obdzwoniłem wszystkie firmy i PZU ku mojemu zdziwieniu zaproponowało najlepszą ofertę niestety pierwszy rok jest w "promocji" następny będzie drożej co sam przyznał koleś, który mi sprzedawał ubezpieczenie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 dlatego do poki nie ogarna sie nie bede korzystal z nich... i mam nadzieje ze inne osoby tez.. bo samochod tez z pzu przepisalem.. tyle ze do axa... jak pzu mi krzyknelo 600 zl wiecej niz ww firma. Nie jestem jakas osoba ktora oszczedza zbytnio pieniadze.. ale 270 zl a 210 zl = 60 zl.. a to 1/3 calego ubezpieczenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 Ja wybrałem to co było w danej chwili najtańsze. PZU miało najlepsza ofertę, sporo tańszą niż pozostali ubezpieczyciele więc wybór padł na nich. Jak będzie mi się kończyć OC przejdę się aby przeliczyli mi składkę ponownie jeśli będzie sporo wyższa to nic, podziękuje i pójdę tam gdzie mają taniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 (edytowane) Kupiłem Fiata Pandę 1,3 Multijet 2005. Zastanawiam się nad wyborem AC i OC, problem w tym, że nie wiem do końca gdzie. Możecie coś poradzić? Samochód będzie na ojca, w Uniqua ma już 12 lat OC i AC, sam będę współwłaścicielem ;). Edytowane 23 Stycznia 2011 przez oldskul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 Kupiłem Fiata Pandę 1,3 Multijet 2005. Zastanawiam się nad wyborem AC i OC, problem w tym, że nie wiem do końca gdzie. Możecie coś poradzić? Samochód będzie na ojca, w Uniqua ma już 12 lat OC i AC, sam będę współwłaścicielem ;). Sie szuka gdzie się da i wybiera najtańsze OC+najlepsze AC, chyba, że pakiet wyjdzie najtaniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Punto II 1.2 16V 2003r., mam 19 lat i prawko zrobione w zeszłym roku, ma być zarejestrowane tylko na mnie HDI Asekuracja u agenta - 1700 (!) zł HDI Asekuracja wg kalkulatora na necie - 867 zł PZU - 867 zł Ogólnie znaleźć ofertę na 1500 zł+ to nie problem. O ile te 870 zł jeszcze jest do przełknięcia, to 2x tyle już nie. Z tego co zauważyłem, jak liczyłem w kalkulatorach pod koniec zeszłego roku najmniej wychodziło 1100 zł, teraz 870 zł -> najwidoczniej w pierwszym roku posiadania prawka liczą jakoś drożej. Chociaż nie mam jeszcze prawka pełen rok, to po zmianie daty z 2010 na 2011 cena OC spadła... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Samo OC to lipa. Nie chcesz AC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Pierwszy rok prawka (i chyba też drugi) + wiek < 25 => wyższe OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 ogólnie poszło w górę,, w zeszłym roku płaciłem poniżej 800zł za pakiet, w tym roku mam wycenę na 990 najtaniej,, w benefii gdzie mam w tej chwili 1070zł. coś im się porąbało zdrowo :) może sprawdzę pzu ;) chociaż nie wierzę .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 (edytowane) Pierwszy rok prawka (i chyba też drugi) + wiek < 25 => wyższe OC. Dokładnie tak jak mówisz. Samochód Fiat Panda 2005 1,3 Mutlijet, ojciec jako właściciel, ja współwłaściciel. W Uniqua, tam gdzie ma ojciec ubezpieczony swój samochód, z jego zniżkami i moim szczenięcym wiekiem (23 lata) wychodzi pakiet OC/AC/NW 1690 zł na rok, całkiem nieźle, moja miesięczna wypłata. Sprawdzę jeszcze jak to wyjdzie w Link 4, PZU i Liberty Direct. Edytowane 27 Stycznia 2011 przez oldskul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 Przed droższym OC już nie uciekniesz - Najważniejsze informacje - Informacje - portal TVN24.pl - 16.02.2011 << ciekawostka ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2011 (edytowane) Znacie jakieś firmy krzak, którym można by rzucić jałmużnę i uzyskać OC ? Ostatnio ubezpieczalnie faktycznie poszalały z cenami i mi proponują podwyżki nie po kilka, nie po kilkanaście, ba, nie po kilkadziesiąt procent ale KILKASET PROCENT. Płaciłem w zeszłym roku 190zł, a teraz najtaniej znalazłem w okolicach 450zł Edytowane 21 Czerwca 2011 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2011 @ Kaeres: Ja kupiłem OC poprzez Mbank, policzyli coś ~360zł za OC mojej Civic (vs w zeszłym roku w Allianz ~450zł); Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2011 ja mam w PTU , najtaniej gdzie tylko znalazlem ( 440 ) za lanosa 1,6 :] w zeszlym roku byl alianz ( 400 zl ) ale jak mi przyslali propozycje za 800 zl to stwierdzielm NARA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2011 w ptu za brava 1.2 place ok 440 z nw i w lutym byla to najtansza opcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2011 Właśnie zapłaciłem haracz: Bravo 1.6 '2000, PZU OC - 376zł (371zł w tamtym roku), NW - 66zł (66zł w tamtym). AC - 288zł (321w tamtym). AC zrobiło robotę i całość wyszła taniej, niż w zeszłym roku -a spodziewałem się całości na poziomie 800+ zeta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 haracz proszę Cię :lol: kumpel dzisiaj ubezpieczał focusa 1.8 tddi 2000 rok, nie ma zniżek - ubezpieczenie na rok OC,NWW - 1860zł i to najtańsze co jest na rynku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 Seicento 899ccm, prawo jazdy od 11 lat, żniżka na OC 40%. Generali zadzwoniło do mnie i zaproponowało mi taką ofertę: OC - 529 zł (tyle samo co za zeszłoroczną polisę) OC + AC (żniżki 40%) (bez udziału własnego) + NW - 1038 zł A PZU: OC - 610 zł AC mini - 150 zł (tylko od kradzieży) Z mojego "wywiadu" wynika, że tańszej oferty nie znajdę. BTW. Czy jest szansa aby w Generali załapać się na jakąś promocję? Trudno powiedzieć czy straszenie odejściem poskutkuje jak kilka lat temu w PZU ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 (edytowane) Mnie ubezpieczenie OC+NNW wynosilo 350pln z kawalkiem na rok, niestety w zeszlym roku zmienila sie taryfa i w zwiazku z wiosennym wypadkiem przy przedluzeniu umowy rowniez i mnie ta zmiana dotknela, teraz w MTU ubezpieczenie wyniesie mnie 2 raty po 350pln :) i chyba tez nigdzie taniej nie znajde. Edytowane 28 Czerwca 2011 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 AC+OC+NW udział własny w szkodzie AC, naprawa używanymi częściami AC, 20% zniżek na OC i AC i płace w mBanku 860zł rocznie. Samochód jest wyceniony na 7500zł ale wg mnie jest wart 4000-5000 obecnie. Nie wiem jaka część składki to samo OC. Pojemność 1300. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 Tia a mi za to kalkulator w mbanku wskazuje 200 zeta wiecej niz przed rokiem , chociaz mozna powiedziec podwoilem staz z prawkiem, a samochod tez na wartosci nie zyskal :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 Ale jak przedłużysz, to Ci nie podniosą składki. Ja tak zrobiłem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 Przedlużyć i tak nie przedłuże bo za pierwszym razem znalazłem tańsze i na lepszych warunkach w PZMocie (brak kary przy wyplacie odszkodowania za stanie pod blokiem itp). Tylko szukalem teraz korzystnych ofert :D Swoja droga znalezione przez agenta i 200 zeta tansze od mbankowego bylo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 Ja przymierzam się do zakupu auta i przeraża mnie wizja 1400zł minimum za OC. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 Szukaj takiego, co ma ważne OC, chyba, że polujesz w nówkę.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 (edytowane) Akurat mam już konkretny samochód od szwagra kolegi na oku, oc ma ważne jeszcze jakieś 7-8 miesięcy tylko jak to jest przy kupnie samochodu? Nie jest przypadkiem tak, że na jego polisie mogę jeździć do 30 dni? Edytowane 3 Lipca 2011 przez Kacimiierz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 O ile zostawi Ci ubezpieczenie, to idziesz tylko do ubezpieczalni, żeby przepisali na Twoje nazwisko. Może być najbliższy oddział ubezpieczyciela - tak przynajmniej było w moim przypadku (Hestia). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 5 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2011 A czy nie musi doplacic za brakujace znizki tak czy siak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 zrobią Ci rekalkulacje i będziesz dopłacał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...