Kolczuuu Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Witam. Dzisiaj postanowiłem wrzucić moją starą płytę główną (MSI K7N2-Delta L) mojemu bratu do jego komputera (Athlon XP 1700+, Radeon 9600pro i 512/333 ram). Najpierw ładował się normalnie, tzn do czasu gdy pojawiał się ekran ładowania XPka - potem robił się reset. Stwierdziłem, że to wina ustawień BIOSu. Właczyłem karty graficzną i muzyczną na płycie oraz zmieniłem obsługę z AGP na PCI. No i od tego momentu nie załącza się w ogóle. Raz czy dwa razy pokazał mi wiadomość o jakimś floppie.. Podejrzewam, że była to prośba o nowa wersję biosa... Prosiłbym o pomoc =( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 1. Wykasuj zworką ustawienia biosu. Spróbuj odpalić ten sprzęt w minimalnej konfiguracji tj zasilacz, mobo, cpu, grafika, ram. Jak się ruchomi i da się wejść do biosu to wyłącz sprzęt i spróbuj odpalić z dyskiem. 2. Czy instalowałeś na nowo system czy może masz na dysku system któy pracował na płycie via? Jeśłi tak to bez formata albo chociaż naprawy systemu ani rusz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolczuuu Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Mógłbyś orientacyjnie pokazać gdzie ta zworka się znajduje? Poprzednio komp chodził na leciwym Gigabycie pod VIA. Planowałem format ale dopiero po ruszeniu kompa Oo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Mógłbyś orientacyjnie pokazać gdzie ta zworka się znajduje? Poprzednio komp chodził na leciwym Gigabycie pod VIA. Planowałem format ale dopiero po ruszeniu kompa OoJacy ludzie są leniwi.. Przypuszczam, że nawet sama wymiana systemu przyniesie oczekiwany efekt w postaci tego, że wszystko działać będzie bez problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolczuuu Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Jacy ludzie są leniwi.. Przypuszczam, że nawet sama wymiana systemu przyniesie oczekiwany efekt w postaci tego, że wszystko działać będzie bez problemu. Tylko jest jeden mały problem. Bios nie startuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Znaczy w sensie, że teraz tak się stało i po naciśnięciu przycisku POWER nie włącza się monitor, tak? Jeżeli o to Tobie chodzi to zalecam lekturkę w FAQ. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Nie wiesz gdzie jest owa zworka? Znajdziesz ją w manualu płyty. Nie masz manuala? Szukaj na stronie producenta sprzętu. Odwaliłem za Ciebie kawał roboty KLIK i będziesz miał fajną instrukcję szybkiego montarzu. Zworka ta opisana jest na płycie "JBAT1" i znajduje się pomiedzy zółtym gniazdem ide a baterią. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...