Skocz do zawartości
dede

7600gs Vs. Hd2600pro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Otóż zastanawiałem się nad wymianą grafiki... Czy jest sens wymieniać Palita z podpisu na Radeona hd2600pro ? Czy jest sens dokładać około 80 zł do ATI ?

PS. Najchętniej grafike wymieniłbym na coś lepszego w przyszłe wakacje, ze względu na nowe karty Nv...

Pozdrawiam B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radeon x2600 pro/xt, co by nie mowic, jest szybszy od 7600 GS (od GT zreszta tez:), pozatym wersja z ddr3 pieknie sie podkreca do poziomu 2600xt.. Lecz na twoim miejscu poczekal bym az obie firmy, wypuszcza nowe modele kart ze sredniego segmentu (te ktore wymieniles to raczej low end:), a ma to nastapic chyba juz na poczatku przyszlego roku.. Moim zdaniem przyrost mocy po wymianie na x2600pro nie bedzie az tak wielki zeby dokonywac wymiany w tym momencie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja powiem że sam się zastanawiam nad zmianą grafiki ale, patrząc na to trzeźwo, gram we wszystkie gry jakie chce komfortowo, STALKER chodzi jak marzenie. Prawie na full 1024x768 z małym AA i AF z cieniami włączonymi. Nie ma jeszcze gier na dx10... przynajmniej nikt w nie nie gra. Więc radze poczekać. A jak już zmieniać to na 8600GT bez 2 zdań. W kdo.pl za 360zł masz palita 540/1400 lub za 361 Galaxy 600/1400 obie 1.4ns, 256Mb i GDDR3 oczywiście.

Tak na marginesie to rozczarowany jestem AMD/ATI chciałem kupić HD2600XT ale jak zobaczyłem jaka to padaka to mi się odechciało. Wole swojego 7600Gs :lol2:

Edytowane przez Razan_r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radeon x2600 pro/xt, co by nie mowic, jest szybszy od 7600 GS (od GT zreszta tez:), pozatym wersja z ddr3 pieknie sie podkreca do poziomu 2600xt.. Lecz na twoim miejscu poczekal bym az obie firmy, wypuszcza nowe modele kart ze sredniego segmentu (te ktore wymieniles to raczej low end:), a ma to nastapic chyba juz na poczatku przyszlego roku.. Moim zdaniem przyrost mocy po wymianie na x2600pro nie bedzie az tak wielki zeby dokonywac wymiany w tym momencie..

Tu masz rację. Nie opłaca się wymieniać gf7600 na x2600 czy nawet na gf8600. Poczekaj na 8700 - tu już będzie znaczna różnica w wydajności i dx10 na tej karcie powinien już z normalną prędkością działać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi