Artizpol Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Bateria na płycie najwidoczniej przestała podtrzymywac pamięć biosu (każde odcięcie zasilania = strata ustawień), wymieniłem ją więc na nową (duracell cr2032, data ważności: 2012), no i po tygodniu również ta nowa bateria przestała podtrzymywać bios... a po kolejnym tygodniu następna! Czy ktoś z Was spotkał się z uszkodzeniem płyty, które objawiałoby się w ten sposób? Trochę to uciążliwe, ale chyba nie bardziej niż 2 tygodnie bez kompa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Sprawdź, czy w "gnieździe" bateryjki nie ma jakiegoś zwarcia. Sprawdzone organoleptycznie- czasami wymiana bateryjki pomaga doraźnie- tak jak piszesz- tydzień-dwa. Po tym czasie okazuje się, że coś nie-tak jest jednak z mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekskrzypek Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Cos takiego ma miejsce w plycie Jetwaya pod s.754 u mojego kumpla. Ogladalem ja dosc dokladnie z lupa niemalze i znalazlem uszkodzony (fizyczna dziurka) mosfet niedaleko baterii, odpowiedzialny zapewne za uklad jej ladowania. Uszkodzenie nastapilo po duzym przepieciu w sieci (bezpieczniki poszly itd.). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oibard Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Miałem kiedyś podobny probelm z moim kompem, i podłączyłem zewnętrzny zasilacz do gniazda baterii. Tylko to był już stary grat i wisiało mi co z nim będzie, nie chciało mi się kabelków zaizolować i zdażał mi się że się resecik jak obudowę nogą trąciłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...