Jarek_135 Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Drukarka do domu, wiec za taką kase będzie aż nad to. Ma byc tania w eksploatacji przede wszystkim. Będę sie zaopatrzał do niej w zamienniki ze wzgledu na ceny. Drukować będę dużo pewnie przez pewien czas i później przestój i tak w kółko. Mam atramentową Hp 920C i kupowałem zamienne tusze itp za 60 i szybko to zasycha i druk tragiczny i strasznie dużo zabawy, takze stoi i się kurzy od kilku lat a drukuje i kseruję w pkt. ksero... Zastanawiałem się też nad urz. wielofunkcyjnymi, ale jakoś tak zawsze sceptycznie do nich podchodziłem. Proszę o porady i sugestie. oczywiście na jakości druku za taką kasę mi zależy tez, ale ogólnie ma byc jak najtasza w eksploatacji i posiadać duplex. I o ile naprawdę wielofunkcyjne stoja na pozimie to też są brane pod uwagę. Cena także może być niższa, ale sam nic tańszego z duplexem nie znalazlem laserowego. Wstępnie zastanawiałem sie nad Hp p2015d Link_1, Link_2 BrotherHL-5250DN <- o tej firmie pierwsze słyszę, ale na forum sporo tego i lepiej wyposażona od HP. Tylko czy tonery tez kupię tak tanio, o ile dostanę w ogóle do tej firmy tonery zamienne. I czy to całe network z Videostradą się zgra, bo jak nie, to też warto wiedzieć teraz, żeby później się nie załamać? Komentarze o w/w i inne sugestie mile widziane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedzia Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 ten topick moze ci sie przydac ja ze te peniadze bym bral wielofunkcyjna http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=238157 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Czytalem ten topic, do leniwych nie należe. I wlasnie on mi pozwolil stwierdzić, że w tej cenie wielofunkcyjne za tą cenę przynajmniej to tandeta... Wszystko jest słabej jakości, drukarka, skaner, kopiarka, jest droższe w eksploatacji niż w w/w, ale fakt, jest i druk i ksero i skaner. Ksero mam na uczelni 7gr za stonę w razie czego, ale i tak będę miał skrypty juz w pdf'ie, więc tylko druk. Skaner... To już wolę za tą różnice w cenie kupic osobny skaner i gwarantuję, że jego jakoś włacznie ze skanowaniem będzie wyższa. A i wtedy nawet mam już jakgdyby kopiarkę, bo zeskanuje i wydrukuję... Jeszcze w ramach eksploatacji na dzien dobry od producenta te w/w drukarki daja HP ( na 3000 ), Brother ( na 3500 ) a Samsung ( na 1000 ). Osobiście uważam, że taniej wychodzi eksploatacja, jak jest bęben razem z tonerem wymieniany a i co za tym idzie jakoś druku jest stale na wysokim poziomie. Co prawda nie wiem jeszcze, jak to może wyglądać ( jakość ) z zamiennikami, ale nawet jeśli orginał to 440 ( w sklepie ) za ~ 7k stron + do tego 7k papieru i wychodzi mniej więcej 8gr za stronę. Przy Brotherze ze względu na wymienny osobno bęben wychodzi 11gr za stronę. Za to jeśli przy zamiennikach jakoś byłaby akceptowalna to 4,4gr za stonę :wink: Tylko dochodzi do tego wszystkiego jakość druku. Nie jestem specem od drukarek i nie będę, ale nawet przy 600x600 uważam, ze drukarki pokroju tego Hp wydrukują coś lepiej niż samsung wielofunkcyjny. I właścieiwe takie pytania mnie interesowały. Interesowały, bo było głucho i myślałem, ze nikt sie nawet nie odezwie, dlatego zamówiłem już HP ( chodz celowałem w Brothera, ale ostatecznie zobaczyłem, że bęben jest osobno wymieniany i wybralem HP )... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...