Skocz do zawartości
Jarek_135

Laserowa Mono Za ~1000pln

Rekomendowane odpowiedzi

Drukarka do domu, wiec za taką kase będzie aż nad to. Ma byc tania w eksploatacji przede wszystkim. Będę sie zaopatrzał do niej w zamienniki ze wzgledu na ceny. Drukować będę dużo pewnie przez pewien czas i później przestój i tak w kółko. Mam atramentową Hp 920C i kupowałem zamienne tusze itp za 60 i szybko to zasycha i druk tragiczny i strasznie dużo zabawy, takze stoi i się kurzy od kilku lat a drukuje i kseruję w pkt. ksero... Zastanawiałem się też nad urz. wielofunkcyjnymi, ale jakoś tak zawsze sceptycznie do nich podchodziłem. Proszę o porady i sugestie. oczywiście na jakości druku za taką kasę mi zależy tez, ale ogólnie ma byc jak najtasza w eksploatacji i posiadać duplex. I o ile naprawdę wielofunkcyjne stoja na pozimie to też są brane pod uwagę. Cena także może być niższa, ale sam nic tańszego z duplexem nie znalazlem laserowego.

Wstępnie zastanawiałem sie nad Hp p2015d Link_1, Link_2

BrotherHL-5250DN <- o tej firmie pierwsze słyszę, ale na forum sporo tego i lepiej wyposażona od HP. Tylko czy tonery tez kupię tak tanio, o ile dostanę w ogóle do tej firmy tonery zamienne.

I czy to całe network z Videostradą się zgra, bo jak nie, to też warto wiedzieć teraz, żeby później się nie załamać?

Komentarze o w/w i inne sugestie mile widziane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytalem ten topic, do leniwych nie należe. I wlasnie on mi pozwolil stwierdzić, że w tej cenie wielofunkcyjne za tą cenę przynajmniej to tandeta... Wszystko jest słabej jakości, drukarka, skaner, kopiarka, jest droższe w eksploatacji niż w w/w, ale fakt, jest i druk i ksero i skaner.

Ksero mam na uczelni 7gr za stonę w razie czego, ale i tak będę miał skrypty juz w pdf'ie, więc tylko druk. Skaner... To już wolę za tą różnice w cenie kupic osobny skaner i gwarantuję, że jego jakoś włacznie ze skanowaniem będzie wyższa. A i wtedy nawet mam już jakgdyby kopiarkę, bo zeskanuje i wydrukuję...

Jeszcze w ramach eksploatacji na dzien dobry od producenta te w/w drukarki daja HP ( na 3000 ), Brother ( na 3500 ) a Samsung ( na 1000 ).

Osobiście uważam, że taniej wychodzi eksploatacja, jak jest bęben razem z tonerem wymieniany a i co za tym idzie jakoś druku jest stale na wysokim poziomie. Co prawda nie wiem jeszcze, jak to może wyglądać ( jakość ) z zamiennikami, ale nawet jeśli orginał to 440 ( w sklepie ) za ~ 7k stron + do tego 7k papieru i wychodzi mniej więcej 8gr za stronę. Przy Brotherze ze względu na wymienny osobno bęben wychodzi 11gr za stronę. Za to jeśli przy zamiennikach jakoś byłaby akceptowalna to 4,4gr za stonę :wink:

Tylko dochodzi do tego wszystkiego jakość druku. Nie jestem specem od drukarek i nie będę, ale nawet przy 600x600 uważam, ze drukarki pokroju tego Hp wydrukują coś lepiej niż samsung wielofunkcyjny. I właścieiwe takie pytania mnie interesowały. Interesowały, bo było głucho i myślałem, ze nikt sie nawet nie odezwie, dlatego zamówiłem już HP ( chodz celowałem w Brothera, ale ostatecznie zobaczyłem, że bęben jest osobno wymieniany i wybralem HP )...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi