Skocz do zawartości
calavero

Samsung 226bw // 2232gw // Inny?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zastanawiam się nad zmianą monitora na jeden z poniższych modeli:

SAMSUNG 226BW

SAMSUNG 2232GW

ew. inny.. chociaż te jakoś najbardziej przypadły mi do gustu.

Niestety mam malutki problemik.. ponieważ nie wiem za bardzo czym się różnią oba wyżej wspomniane modele (poza lekką różnicą w wyglądzie). Przeszukiwałem net.. i w sumie.. niby 2232GW jest nowszy od 226bw.... niby ma mniejszy czas reakcji (5ms).... ale na stronie samsunga G2G obydwa modele mają na poziomie 2ms.. (pewnie i tak sporo zaniżone są te czasy ale nvmd. Cenowo też bardzo podobnie się prezentują.. więc.. co jest? Czemu samsung wypuścił 2 niemalże identyczne modele monitorków? Jakby ktoś mi wskazał różnicę, byłbym wdzięczny.

Pytanie do użytkowników 226bw - czy ta dioda "power'u" rzeczywiście tak mocno świeci?

No i także inne opinie były mile widziane :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Zastanawiam się nad zmianą monitora na jeden z poniższych modeli:

SAMSUNG 226BW

SAMSUNG 2232GW

ew. inny.. chociaż te jakoś najbardziej przypadły mi do gustu.

Niestety mam malutki problemik.. ponieważ nie wiem za bardzo czym się różnią oba wyżej wspomniane modele (poza lekką różnicą w wyglądzie). Przeszukiwałem net.. i w sumie.. niby 2232GW jest nowszy od 226bw.... niby ma mniejszy czas reakcji (5ms).... ale na stronie samsunga G2G obydwa modele mają na poziomie 2ms.. (pewnie i tak sporo zaniżone są te czasy ale nvmd. Cenowo też bardzo podobnie się prezentują.. więc.. co jest? Czemu samsung wypuścił 2 niemalże identyczne modele monitorków? Jakby ktoś mi wskazał różnicę, byłbym wdzięczny.

Pytanie do użytkowników 226bw - czy ta dioda "power'u" rzeczywiście tak mocno świeci?

No i także inne opinie były mile widziane :)

Pozdrawiam

oba monitory to 5ms BTB (czarny biały czarny) i 2ms GTG (w odcieniach szarosci

GW ma szybę (szklista powłoka zamiast matowej) i prawdopodobnie matrycę firmy AUO

cała seria xx32 stylizowana na wzór TV i chyba tyle różnic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oba monitory to 5ms BTB (czarny biały czarny) i 2ms GTG (w odcieniach szarosci

GW ma szybę (szklista powłoka zamiast matowej) i prawdopodobnie matrycę firmy AUO

cała seria xx32 stylizowana na wzór TV i chyba tyle różnic :)

Czyli de facto to ta sama matryca... no to chyba lepiej poczekać//kupić na 2232... bo refleksów takich nie będzie miał.... i jest tańszy odrobine :P

Przynajmniej tutaj:

http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...ATIS_w_24h.html

http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...awa_GRATIS.html

Z opisu wynika ze 2232 ma jeszcze złacze analogowe.. hmm.. w sumie.. praktycznie te same monitorki.. trzeba je więc zobaczyć oba w akcji :|

PONAWIAM PYTANIE do użytkowników 226bw, czy ta niebieska dioda rzeczywiście tak ostro świeci i przeszkadza podczas użytkowania monitora?

Edytowane przez calavero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PONAWIAM PYTANIE do użytkowników 226bw, czy ta niebieska dioda rzeczywiście tak ostro świeci i przeszkadza podczas użytkowania monitora?

Zależy komu, mnie tam przeszkadzało i to bardzo bardzo, tym bardziej że nie dosyć że rozświetla pokój w nocy to jeszcze miga, prawie jak "kogut" policyjny.

Ale dla chcącego nie ma nic trudnego, wystarczy pobawić się w "zrób to sam", tym bardziej że problem jest banalny. Wystarczy nakleić jakieś kółeczko na przycisku o średnicy kilka mm większej niż sam przycisk i po kłopocie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi