Zajdzik Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Witam czy wiecie może czy jest możliwość wyłączenia jednego z rdzenia w Gigabyte 965P-DS4 2.0? Jakiś czas temu zauważyłem że w windzie (i wszystkich programach) wykrywa mi tylko jeden rdzeń ale nigdy nie miałem okazji tego dokładnie sprawdzić. Ostatnio kumplowi składałem kompa i podłączyłem jego c2d do mnie i też jeden rdzeń wykrywało a u niego było wszystko ok zarówno na moim procku jak i jego nowym. tak więc doszedłem do wniosku że przyczyna albo leży po stronie windowsa (2x instalowałem wiec mało prawdopodobne chyba że mam jakąś zwaloną instalke) albo po stronie płyty i stąd moje zapytanie o wyłączenie rdzenia. czy może coś nie tak z płytą jest? co o tym sądzicie? A co najdziwniejsze wydajność procka podczas włączenia superPI i jeszcze jednego programu który to niby używa 100% mocy procka praktycznie nie spada tzn tak jak by to drugi rdzeń przejmował ten drugi program. więc już nic nie wiem co o tym myśleć :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Pewnie w BIOSie masz wylaczony jeden rdzen. Jesli Windows nie widzi 2 rdzeni to tak jest i nie ma co dyskutowac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 tak myślę właśnie ale pytanie jest jeszcze gdzie takowa opcja się znajduje w tym biosie bo jej za cholerę znaleźć nie mogę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Menedźer zadań: Widok: historia procesora cpu: Jeden wykres dla każdego procesora CPU. Masz tak? Może masz "jeden wykres dla wszystkich?" W menedżerze urządzeń ma 1 cpu, czy 2? Nie używasz przypadkiem jakiegoś okrojonego przez nlite czy tweakery windowsa z odjętą obsługą wielu rdzeni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 winde mam normalnego a to czy mam jeden czy 2 rdzenie nie patrzylem w menadżerze zadań tylko menadżerze urządzeń w everescie, cpu-z, itp ale w samym menadżerze zadań też jest tylko jeden wykresik i nie ma opcji pokazania drugiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 to jak jest ktoś na forum kto wie gdzie w biosie jest taka opcja (o ile w ogóle jest) czy po prostu nie ma innego wyjścia jak oddać płytę do naprawy ps. sorki ze tak pisze post pod postem ale zależy mi na odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Nie ma opcji wylaczania jajek w DS4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Zwaliła Ci się mobo... na gwarę z nią Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Musisz dograć stery do dwuch jajek z płytki z winem :wink: Bo na bank zainstalował się jako ; Jedno Procesorowy Komputer PC z interfejsem ACPI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Albo proc stracił jedno jajko.. ktoś już tak miał. (wspać?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Musisz dograć stery do dwuch jajek z płytki z winem :wink: Bo na bank zainstalował się jako ; Jedno Procesorowy Komputer PC z interfejsem ACPI może zabrzmi to głupio ale jak to zrobić?? tzn rzeczywiście odczytuje go tak jak napisałeś ale jak wgrać stery bo poprzez aktualizację nie idzie tego zrobić ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Pewnie da sie to zrobic tu : Kasujesz jednoprocesorowy i instalujesz wielo ... btw : :lol2: Spogladam jak to u mnie wyglada a tam, jak powyzej a dalej ... Wielordzeniowy Celeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 dobra próbując zainstalować te stery do wielordzeniowego procka coś się skopało z boot.ini i nie dało rady odpalić potem windy w ogóle ani normalnie ani nawet w trybie awaryjnym ;/ wiec pozostało mi tylko sformatować i na nowo zainstalować a do tego użyłem innej instalki windy niż ostatnio i zainstalowało się normalnie i widzi oba rdzenie poprawnie już :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 To coś musiałeś namieszać,ale najważniejsze że działa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...