matuh Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 (edytowane) Witam, zastanawiam sie czy kupic DELLa D600 czy HP nc6000, chcialbym wiedziec ktore laptopy sa bardziej stabilne i mniej awaryjne? Edytowane 21 Września 2007 przez matuh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Nie wiem jak D600 ale u nas w firmie (ok.200 osób) mamy Delle D620 i na razie odpukać nie się z nimi nie dzieje. W poprzedniej pracy miałem trochę styczności z HP nc6000 i też nic z nimi się nie działo. Gdybym miał wybierać tylko ze względu na markę a nie konkretny model wybrałbym Della. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 mojego d600 kupiłem już używanego. po półtora roku bateria trzyma 15min, zamiast 1,5h, coś nie styka w sieciówce i dokupiłm taką pod PCIMCIA, zlazło troche farby z obudowy (ale w ty tygodniu powinna dojsc naelceka). ale to i tak nic w porownaniu z hpkami z ktorymi mialem kontakt. padaly dyski,wiatraczki,baterie dowyrzucenia itp.. moj dell sluzyl mi wiernie,a wcale nie mial lekko ;) tak czy inaczej w przyszlym tygodniu zmieniam na vostro (znowu dell) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 nie polecam HP srednio 50-80sztuk dziennie przyjezdza na serwis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 ainaruth napisał(a): mojego d600 kupiłem już używanego. po półtora roku bateria trzyma 15min, zamiast 1,5h Moj po 2-3 latach trzyma 4h bez obciazenia, ~3.5h przy ogladaniu filmow :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matuh Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 prezes napisał(a): nie polecam HP srednio 50-80sztuk dziennie przyjezdza na serwis ale to wszystkie hp takie sa cxzy nie? ja mam na mysli konkretnie nc6000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 moja siorka pracuje w serwisie hp i compaqa z tego co mówiła to faktycznie mają mnóstwo hp-ków na serwisie compaq-ów o dziwo dużo dużo mniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matuh Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Witam dodalem jeszcze IBM, bo slyszalem ze one sa najlepsze, chodzi mi glownie o T40 i T42. Czy to prawda ze one psuja sie najmniej z tej trojki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 (edytowane) Moze dlatego ze compaqow nie sprzedaja na polskim rynku :lol: No chyba ze nie odrozniasz "HP Compaq" "HP Pavilion" i "compaq presario" czy tez innych comapaqow dostepnych np. na azjatykich rynkach :? Edytowane 21 Września 2007 przez baxxxio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 baxxxio napisał(a): Moze dlatego ze compaqow nie sprzedaja na polskim rynku :lol: No chyba ze nie odrozniasz "HP Compaq" "HP Pavilion" i "compaq presario" czy tez innych comapaqow dostepnych np. na azjatykich rynkach :? potrafisz czytać? czytania ze zrozumieniem od ciebie nie wymagam! to przeczytaj jeszcze raz chłopcze, przytoczę ci jeszcze raz moją wypowiedz Cytat moja siorka pracuje w serwisie hp i compaqa z tego co mówiła to faktycznie mają mnóstwo hp-ków na serwisie compaq-ów o dziwo dużo dużo mniej i gdzie tu jest coś napisane o sprzedaży compaq-ów w Polsce napisałem o serwisie hp i compaqa a że mieści się on w anglii to nie ma najmniejszego znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Wyjasniam ze chodziło o HP pavilion dv6xxx oraz dv9xxx , compaq nx juz troszke lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Po co piszesz o UK ? U nas compaqow niet :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertB Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 baxxxio napisał(a): Po co piszesz o UK ? U nas compaqow niet :lol:Są i u nas!! HP Compaq nc6320 - end of life (5) HP Compaq nx7300 - end of life (7) HP Compaq nx7400 - end of life (3) HP Compaq nc2400 - end of life (2) HP Compaq nc4400 & nc4200 - end of life (1) HP Compaq nc6400 - end of life (1) HP Compaq nc8430 - end of life (2) HP Compaq nw8440 - end of life (1) HP Compaq nw9440 - end of life (1) HP Compaq 6715s - gwarancja 1-1-0 (5) HP Compaq 6715b - gwarancja 1-1-0 (3) HP Compaq 6710s - gwarancja 1-1-0 - end of life (4) HP Compaq 6720s - gwarancja 1-1-0 - Nowość!!! (6) HP Compaq 6510b - gwarancja 1-1-0 (3) HP Compaq 6710b - gwarancja 1-1-0 (5) HP Compaq 6910p - gwarancja 3-3-0 (4) HP Compaq 6820s - gwarancja 1-1-0 - Nowość !!! (2) HP Compaq 2510p - gwarancja 3-3-0 - Nowość!!! (2) HP Compaq 8710p - gwarancja 3-3-0 (2) HP Compaq 8510w - gwarancja 3-3-0 (2) HP Compaq 8710w - gwarancja 3-3-0 (1) HP Compaq 8510p - gwarancja 3-3-0 - Nowość!!! (1) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matuh Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 wydaje mi sie ze troche z tematu zjechaliscie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 RobertB gdybys przeczytal moj post o roznych seriach wiedzialbys ze jest roznica miedzy "Compaq" a "HP Compaq" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucky_luke23 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 matuh napisał(a): wydaje mi sie ze troche z tematu zjechaliscie :/hehe troche zjechali z topicu ale to ja jeszcze napisze cos o IBM bo akurat takiego posiadam po niezlych jazdach. A wiec tak mowia ze podobno sa the best ja swojego T41 kupilem z allegro po 5 dniach szlag trafil inwerter matrycy kupilem na allegro działający z a 99zl no i obraz był ale po tygodniu cos mi zaczął obraz w nim drgać i poczytalem ze to przez grafike radeon 7500, wyslalem na serwis do czestochowy notebook-serwis.pl bo tam mieli sprzet do stawiania BGA itd jak sie okazalo w moim lapku ta grafika byla wczesniej juz czyms przypiekana zeby stykala i powiedzieli ze ponowne osadzenie tego ukladu nic nie da bo jest za bardzo przegrzany itd. juz mialem dostac nowa plyte ale dostali na serwis notebooka z peknieta plyta glowna to wzieli i dali mi z drugiego grafike oczywiscie radeon 7500 i od jakiegos miesiaca dziala bez problemu.Takze jak chcesz IBM to musisz uwazać najlepiej kupic jest juz z grafiką po reballingu bo wtedy juz nie ma tych problemow z niekontaktem a najlepiej to juz serie P np t41p/t42p tam jest inne chlodzenie z dodatkowym heatpipem na grafike ( ja takie zalozylem do swojego t41) a tak pozatym to bezawaryjny hehe. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...