Gość CBZ Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 (edytowane) Witam [; Zdziwilem sie mocno, gdy na forum PPC nie znalazlem tematu o Muzyce z Gier ;] Postanowilem wiec zalozyc taki temat i podzielic sie z Wami moimi wrazeniamii :) Zapraszam do dyskusji ;] Jaka jest Wasza ulubiona sciezka dzwiekowa ? Taddammm, to ja zaczne w takim razie ;] Nie ma bardziej porywajacej muzyki, niz z serii BG, ID, PT, ale i tak BG miazdzy pod kazdym wzgledem jak dla mnie! ;] Medal of Honor miazdzy jesli chodzi o wczucie sie w klimat [wojenny], ahhh... Z bardziej luznych dodam oczywiscie serie Need For Speed - poczynajac od Underground ;) 'Lean Back' [; ** Prosze uzytkownikow o nie wszczynanie dyskusji o grach, od tego mamy oddzielne forum, dziekuje ;) Edytowane 18 Września 2007 przez CBZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 (edytowane) Poza wspomnianymi BG, IWD i PT: Arcanum, Dofus, Fallout. Muzyka z UT też zazwyczaj była ciekawa - ta z UT3 trzyma poziom :). Pewnie mógłbym wypisać tu też inne tytuły, ale aktualnie nic mi nie przychodzi na myśl. Edytowane 18 Września 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CBZ Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Arcanum, Dofus. Muzyka z UT też zazwyczaj była ciekawa - ta z UT3 trzyma poziom :). Pewnie mógłbym wypisać tu też inny tytuły, ale aktualnie nic mi nie przychodzi na myśl. Co do UT sie zgadzam, dynamiczna i nie przeszkadzajaca w rozgrywce, wrecz napedzajaca :) Ja aktualnie mam metlik w glowie, zaznaczylem tylko najwazniejsze. Wiem, problem tkwi w tym, ze jest zbyt wiele sciezek, poszczegolnych kawalkow, czy motywow ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysg4 Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 (edytowane) Ja podzielę to na 2 części. Najlepszy soundtrack był wg. mnie w NFS Underground szczególnie raperskie utwory które świetnie budowały klimat tej cudownej gry! Na 2 miejscu jest GTA Vice City - chyba nie musze mówić dlaczego :wink: Jeśli chodzi tylko o motyw przewodni to najgenialniejszy jest w Mafii przypomnienie. Na 2 miejscu jest motyw z pierwszego Unreala Tournamenta przypomnienie Edytowane 18 Września 2007 przez Krzysg4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 eee, daliscie tytuly gdzie najlepsza jest muzyka+gra ( o BG sie nie wypowiadam bo nie gralem ) najlepsze OST sa: -X3 reunion -Enclave -knights of the temple -second sight -advent rising -Narcissu ( najlepsze soudtrack ze wszystkich, ale to sie nie liczy bo nikt z was w to nie grał i nie zagra ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 (edytowane) Quake 2 The Neverhood Morrowind Splinter Cell: Chaos Theory Edytowane 18 Września 2007 przez thuGG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Hmmmm Hitman 2 Silent Assassin Hitman 4 Blood Money Hitman 3 Contracts The Neverhood Muzyka z Panów Hitmanów, to po prostu majstersztyk, cudo. Thanks tu Jesper Kyd, polecam :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Hmm... Miazdzaca muza jest w Total Annihilation :arrow: Intro i dalej z menu u-tube'a [; Chyba czas przyjzec sie Supreme Commander Quake2 nie bylby q2 bez dobrego soundtrack'u :arrow: Ale najlepszy OST IMHO mial Tony Hawk 2 [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 moje typy: seria Baldur's Gate Diablo 2 - szczegolnie utwor z plonacego Tristram Planescape Torment Arcanum Gran Turismo 2 wersja amerykanska [ntsc] Resident Evil 2 Mafia - motyw przewodni NFS 2-5 NFS Underground 2 Paul Van Dyk - Nothing But You (Cirrus Remix) Hitman blood money seria Splinter Cell Unreal Tournament seria Fallout seria Icewind Dale Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 W Undergroundzie 2 i Most Wantedzie były całkiem fajne kawałki, oprócz tego dobre są stacje radiowe w GTA Osobiście wolę muzykę z anime niż z gier ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CBZ Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Jak ja moglem zapomniec o Mafii <_< Mafia to jedna z tych gier, ktora dzieki muzyce potrafi calkowicie wciagnac nas w klimat - SWIETNY KLIMAT :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Imho Vice City i Ale najlepszy OST IMHO mial Tony Hawk 2 [; :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Seria Wipeout. (Sasha - Xpander... 4 min trance'owego snu ^^,). Ace Combat 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 (edytowane) Marc ecko getting up under pressure roxuje rullezem - blach nyga el0 r4p :D nfs:U 1/2/mw, sc:chaos theory, jak słusznie zauważył Origiusz tony hawk 2/3/4, GTA all :) Edytowane 18 Września 2007 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 (edytowane) Muzyka z Final Fantazy a szczegolnie do X grane na pianinie :) A poza tym seria Tony Hawk i Need for Speedy (ale bardziej te rockowe utwory). Gothic i w Oblivionie tez jest fajne :P A ostatnio slucham z Devil May Cry 3 [: A i jeszcze GTA:SA a szczegolnie Rage Against Machine i cala stacja rockowa :P Edytowane 18 Września 2007 przez Szela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Fallout 1&2, Icewind Dale 1&2, Unreal Tournament 2004, NFS: Underground, Mafia, Nwn+dodatki, Dungeon Siege, jak sobie jeszcze cos wspomne, to napisze. Widze, że często wymieniane jest Arcanum, osobiscie to rzępolenie na skrzypcach szybko mnie znudziło , no ale de gustibus est non disputandum :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 (edytowane) Podpisuje sie pod Tonym Halikiem 2, NFS: U oraz Total Annihilation. Od siebie z takich co utkwily mi w pamieci dodam jeszcze Commandos 2 , szczegolnie podwodne kawalki - do dzisiaj mam je na playliscie.. -pamietam jak sie zanurzalem tylko po to, zeby posluchac muzyczki, ciary byly :) Do tego Timeshock!. Ta gra nigdy nie przestala mnie zadziwiac.. muzycznie tez dalbym jej wyroznienie. Przy niektorych kawalkach tez mialem ciary kiedys ;] Edytowane 18 Września 2007 przez FiDO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Ja podzielę to na 2 części. Najlepszy soundtrack był wg. mnie w NFS Underground szczególnie raperskie utwory które świetnie budowały klimat tej cudownej gry!Jak mnie te raperskie utwory irytowały. :? Za to przy Static-X - The Only jeździło się świetnie, tak samo jak przy Disturbed - Decadence (swoją drogą dzięki temu utworowi zapoznałem się z twórczością Disturbed) w Need for Speed: Most Wanted. Jeśli chodzi tylko o motyw przewodni to najgenialniejszy jest w Mafii 2755911[/snapback] Hmm... Miazdzaca muza jest w Total Annihilation Jeremy Soule w najwyższej formie. :) Świetna ścieżka dźwiękowa, taka bitewna, pasująca do tej wspaniałej gry. 2755998[/snapback] A i jeszcze GTA:SA a szczegolnie Rage Against Machine i cala stacja rockowa :P Inne stacje też są wporzo. Zresztą GTA od wersji 3.0 ma ciekawą ścieżkę dźwiękową, mimo że to tylko zlepek jakichś utworów. Mi bardzo podoba się muzyka z intro do Deus Ex, intro z Civilization IV. Jeśli chodzi o całą ścieżkę dźwiękową to bardzo lubię Jade Empire (intro i muza z creditsów rządzą), Shadow of the Colossus i ostatnio odkryta ścieżka dźwiękowa z gry Rising Force Online (zwłaszcza Cauldron Boss i Sette_field). Polecam też ścieżkę dźwiękową z Warcrafta II. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Contra! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Przypomniało mi sie: seria Silent Hill Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 1) Seria Baldurs Gate 2) Seria IceWind Dale 3) Seria Fallout 4) Seria DeusEx (z duzym wskazaniem na czesc pierwsza oczywiscie) 5) Seria UT (do tego dodam jeszcze pierwszego Unreala, tego single, tam muza byla piekna) 6) GTA San Andreas Przy okazji mam prosbe, nie wiem czy to jest nielegalne, jak jest, to poprostu nie odpowiadajcie, ale moze by umieszczac tu w pierwszym poscie jakies pliki do przerabiania muzy z gier na format, ktory mozna pozniej odtworzyc ? Ja mialem takie pliki do UT1 (dzialal rowniez na inne gry na tym engine, np. DeusEx) oraz Fallout, co prawda teraz mam juz muze z Fallouta w MP3, bo mam edycje kolekcjonerska, ale zawsze lepiej taki pliczek miec ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaluzaaa Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Jak dla mnie bezapelacyjnie wygrywa ścieżka z Unreal'a. niesamowity klimat. Do tego jeszcze NFS od U2 w góre oraz Tony Hawk 2 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Mod'y juz dawno sa obslugiwane natywnie przez playery. Wiec pluginy/programiki sa zbedne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spOOk Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 (edytowane) God Of War 1/2 GTA : San Andreas THPS 2 CT SPECIAL FORCES Edytowane 26 Września 2007 przez spOOk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Najbardziej mi przypadł do gustu Resident Evil 2 ,3 też zresztą :) THPS 2 również miał dobrą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 warto tez wspomniec o System Shock 2, muzyka w menu bardzo pasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CBZ Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Muzyka z Silent Hill, bardzo klimatyczna. Przynam bez bicia, pogralem tylko w jedna z czesci przez kilka dni. Sama gra mi nie podpasowala jakos do konca, ale muzyka... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Hitman 2 main theme.... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Hitman 2 main theme.... :)Hitman 1 (reszta hitmanów to popłuczyny w zestawieniu z jedynką), Fallout 2 i GTA Vice City. Pewnie coś jeszcze by się znalazło ale nie mogę sobie przypomnieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Mod'y juz dawno sa obslugiwane natywnie przez playery. Wiec pluginy/programiki sa zbedne. Czekaj, to odpowiedz do mojego posta ? Bo nie wiem :) Jesli do mojego posta, to moglbys rozwinac temat ? Np. chcialbym wyciagnac sobie jedna piosenke z San Andreas, ale jak ? Foobar przeciez plikow nie odtworzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...