Skocz do zawartości
revo

Laptop Wrócił Z Awarią Z Serwisu, A Już Po Gwarancji...

Rekomendowane odpowiedzi

Najprościej będzie jak wkleje tu wiadomość jaką wysłałem do Acera poprzez formularz zgłoszeniowy:

Witam!

Dnia 12 września wrócił do mnie komputer z serwisu. Komentarz do naprawy brzmi następująco:

"Wymieniono wadliwą płytę główną, wymieniono wadliwą klawiaturę, wymiana zasilacza."

W dniu otrzymania komputera z serwisu zainstalowałem na nim grę Age of Empires III i miałem problemy z jej działaniem - chwilę po jej uruchomieniu obraz stawał się czarny, a komputer przestawał reagować. Stwierdzilem, że to musi być problem z grą, ponieważ podczas pracy z systemem się to nie zdarzyło. Od tamtego czasu komputera nie używałem, bo nie był mi potrzebny. Dzisiaj uruchomiłem komputer, popracowałem 15 minut na baterii, po czym podpiąłem zasilacz. Po chwili ekran stał się czarny i komputer przestał odpowiadać. Po restarcie system nie zdążył załadować się do końca i sytuacja się powtórzyła. Po drugim restarcie, podczas uruchamiania słychać 3 piknięcia - jedno długie i dwa krótkie. Według informacji jakie znalazłem w sieci oznacza to Video Adapter Error (http://www.bioscentral.com/beepcodes/awardbeep.htm). Ewidentnie komputer wrócił z serwisu z ukrytą wadą. Problem polega na tym, że gwarancja (przedłużona do dwóch lat programem Acer Advantage) zakończyła się z dniem 2 września, a dzisiaj mamy już 18go. Komputer do serwisu został wysłany jeszcze w momencie gdy gwarancja obowiązywała. Co mam teraz zrobić? Wysłałem do serwisu komputer, który częściowo nie działał, a teraz nie działa już wcale, mimo, że wymieniono w nim część komponentów. Proszę o jak najszybszą odpowiedź w tej sprawie.

Co o tym myślicie? Miał ktoś może podobny przypadek? Co powinienem teraz zrobić?

Laptop to Acer Aspire 5014 WLMi, do serwisu został wysłany z powodu uszkodzonego zasilacza, gniazda zasilacza i wadliwej klawiatury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

możesz reklamować naprawę - zgłoś do to acera powinni przyjąć sprzet

co do serwisu acera to już jest legenda

wysłałem do nich acera bo nie działał prawidłowo program dosowy

zanim to zrobiłem kombinowałem z systemem

wysłem do naprawy

dostałem info ze instalacja systemu pomogła

ale program nadal niestety ma tendencje do zawieszania komputera

pozd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi