Mr.Martin Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Witam Przeczytalem kilkadziesiat stron testow opini na tym forum jak i na mva i wybralem sobie 3 modele ktore najbardziej mnie zainteresowaly. Oto one : - BENQ 93GP na matrycy MVA - Samsung 971P na matrycy PVA - NEC 190NX na matrycy S-IPS Wiem ze czym drozszy to lepszy :) ale czasami nie warto wydawac na drozszy poniewaz ten tanszy jest lpeszy i szkoda kasy doplacac do drozszego modelu - tak samo chce i w tym przypadku - kupic dobry monitor ale nie wydawac wiecej kasy jezeli to nie potrzebne. Monitor sluzy mi przede wszystkim do internetu , pisania , ogladania filmow , zgrywaniu fotek z cyfrowki i malej obrobce no i jak u kazdego do grania ale ze mam 30latek to malo gram ,a jak juz gram to w wyscigowki :) oraz ogladanie TV (tuner telwizyjny w kompie) Co do monitora to zalezy mi na dobrych kolorach, katach widzenia itp - zeby byl lepszy od mego obecnego. Prosze doradcie tak abym wydana kase uwazal za udana i nie przejmowal sie ze za malo wydalem (moglem wiecej ) albo po co tyle wydalem skoro moglem mnie. Niestety w moim miescie nie moge zobaczyc na zywo zadnego z tych monitor, porownac ich - bo zaden sklep nie ma :( Oczywiscie mozecie pdoac jakies inne propozycje ktore napewno rozwaze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Też powoli rozglądam się za LCD 19" Wstępnie wybrałem NEC MultiSync 1990SXi EIZO 1931 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 ja mam fp91gp i jestem bardzo zadowolony, a musze powiedziec, ze sie przed paroma lcdkami siedzialo mysle, ze fp93gp nie rozni sie znacznie, no nowszy jest ma ciensza ramke matrycy ale podejzewam ze flaki te same Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 ja mam fp91gp i jestem bardzo zadowolony, a musze powiedziec, ze sie przed paroma lcdkami siedzialo mysle, ze fp93gp nie rozni sie znacznie, no nowszy jest ma ciensza ramke matrycy ale podejzewam ze flaki te same Inne ma "flaki" a dokładniej matrycę - większy kontrast , a skoro jasność podobna to znaczy że lepsza czerń. Na Samsunga 971 bym uważał - PVA to dobra matryca ale tutaj mamy obciętą palętę (6 bit/kanał = 262 tys. ) i dithering ( aby było pseudo 16 mln. ) ... i brak przycisków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Inne ma "flaki" a dokładniej matrycę - większy kontrast , a skoro jasność podobna to znaczy że lepsza czerń. Na Samsunga 971 bym uważał - PVA to dobra matryca ale tutaj mamy obciętą palętę (6 bit/kanał = 262 tys. ) i dithering ( aby było pseudo 16 mln. ) ... i brak przycisków. a no tak , Smasung troche kuleje :) wiec chyba bedzie odpadal Też powoli rozglądam się za LCD 19" Wstępnie wybrałem NEC MultiSync 1990SXi EIZO 1931 no nie stac mnie az na takie cuda - okolo 2000 to troche za drogo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...