Sallinger Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 (edytowane) ...zastanawiam się nad kupnem do mojego Paviliona monitora LCD (20"), kto wiem może też Paviliona w2007v. W szkole używałbym lapka tradycyjnie a w domu wiadomo... podpinałbym do LCD i pracowalbym na dużym wygodnym panelu... no i tu moje pytanie i wątpliwość czy aby napewno wygodnym... czy ktoś z forumowiczów ma już doświadczenie w tej kwestii, jak wygląda obraz w takiej konfiguracji, jakość obrazu jest porównywalna do tej jaką osiągnąłbym podłączając do normalnego PC, czy są jednak jakieś straty jakości i lepiej zapomnieć o takim pomyśle? Edytowane 19 Września 2007 przez Sallinger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 A dlaczego mialoby tak byc ze gorsza jakosc czy cos? Ja wlasnie tak mam, w domy lapek + lcd a poza domem tylko lap i wszystko smiga jak marzenie. Co wiecej, musze przyznac ze jest to bardzo wygodne rozwiazanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo78 Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 a w czym wygodne?? ze tak zapytam? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Po 1 w tym ze wygodnie siedze oparty w fotelu i patrze na 19" monitor, a po 2 majac 2 monitory (lap+zewn) fajnie sie pracuje gdy na jednym mam tylko przegladarke a GG, Winampa, Outlooka etc na drugim. Mi to bardzo pasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sallinger Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 (edytowane) Hmm... miałem obawy bo lapek nie ma złącza DVI, ale skoro nie ma zastrzeżeń to w taki razie wybiorę się może jutro do osiedlowego Vobisu i karzę sobię podpiąc latka do jakiegoś Samsunga albo HP Paviliona (ten akurat ma fajną nóżkę i myślę, że pod matrycą fajnie mieściłby się lapek)... mam tylko małe obiekcje jak na takim 20"-calwym LCD wygląda ta nieszczęsna Vista z Clear Typem... Jak tylko to sprawdzę w sklepie dam znać jakie wrażenia... swoją drogą... polecacie jakieś monitory 19-20" (wide) do 1000 PLN ? Edytowane 19 Września 2007 przez Sallinger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotixel Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Hmm... miałem obawy bo lapek nie ma złącza DVI, ale skoro nie ma zastrzeżeń to w taki razie wybiorę się może jutro do osiedlowego Vobisu i karzę sobię podpiąc latka do jakiegoś Samsunga albo HP Paviliona (ten akurat ma fajną nóżkę i myślę, że pod matrycą fajnie mieściłby się lapek)... mam tylko małe obiekcje jak na takim 20"-calwym LCD wygląda ta nieszczęsna Vista z Clear Typem... Jak tylko to sprawdzę w sklepie dam znać jakie wrażenia... swoją drogą... polecacie jakieś monitory 19-20" (wide) do 1000 PLN ? Odswierze temat. Kupiles Sallinger ten monitor? Ja dzis podlaczylem przez dsub'a 17" LCD samsunga 1280x1024. U kumpla w stacjonarce obraz jest idealny, u mnie w lapku mocno przecietny. Obraz jest lekko rozmyty i nie ostry. Mam wrazenie jakby obraz znajdowal sie za lekka mgielka. Ciekawe czy monitor posiadajacy dvi i zastosowanie przejsciowki dvi->dsub tuz za karta graficzna pomoze. Niestety kumpla lcd ma tylko dsuba :( Ma ktos jakies doswiadczenia? Bo chcialem sobie kupic jakis 24" 1920x1200, a jesli obraz bedzie taki jak na tej 17", to chyba oslepne. Laptop z sygnetury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...