Skocz do zawartości
Sallinger

Laptop A Monitor Zewnętrzny Lcd

Rekomendowane odpowiedzi

...zastanawiam się nad kupnem do mojego Paviliona monitora LCD (20"), kto wiem może też Paviliona w2007v. W szkole używałbym lapka tradycyjnie a w domu wiadomo... podpinałbym do LCD i pracowalbym na dużym wygodnym panelu... no i tu moje pytanie i wątpliwość czy aby napewno wygodnym... czy ktoś z forumowiczów ma już doświadczenie w tej kwestii, jak wygląda obraz w takiej konfiguracji, jakość obrazu jest porównywalna do tej jaką osiągnąłbym podłączając do normalnego PC, czy są jednak jakieś straty jakości i lepiej zapomnieć o takim pomyśle?

Edytowane przez Sallinger

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po 1 w tym ze wygodnie siedze oparty w fotelu i patrze na 19" monitor, a po 2 majac 2 monitory (lap+zewn) fajnie sie pracuje gdy na jednym mam tylko przegladarke a GG, Winampa, Outlooka etc na drugim. Mi to bardzo pasuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... miałem obawy bo lapek nie ma złącza DVI, ale skoro nie ma zastrzeżeń to w taki razie wybiorę się może jutro do osiedlowego Vobisu i karzę sobię podpiąc latka do jakiegoś Samsunga albo HP Paviliona (ten akurat ma fajną nóżkę i myślę, że pod matrycą fajnie mieściłby się lapek)... mam tylko małe obiekcje jak na takim 20"-calwym LCD wygląda ta nieszczęsna Vista z Clear Typem...

Jak tylko to sprawdzę w sklepie dam znać jakie wrażenia... swoją drogą... polecacie jakieś monitory 19-20" (wide) do 1000 PLN ?

Edytowane przez Sallinger

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... miałem obawy bo lapek nie ma złącza DVI, ale skoro nie ma zastrzeżeń to w taki razie wybiorę się może jutro do osiedlowego Vobisu i karzę sobię podpiąc latka do jakiegoś Samsunga albo HP Paviliona (ten akurat ma fajną nóżkę i myślę, że pod matrycą fajnie mieściłby się lapek)... mam tylko małe obiekcje jak na takim 20"-calwym LCD wygląda ta nieszczęsna Vista z Clear Typem...

Jak tylko to sprawdzę w sklepie dam znać jakie wrażenia... swoją drogą... polecacie jakieś monitory 19-20" (wide) do 1000 PLN ?

Odswierze temat. Kupiles Sallinger ten monitor?

Ja dzis podlaczylem przez dsub'a 17" LCD samsunga 1280x1024. U kumpla w stacjonarce obraz jest idealny,

u mnie w lapku mocno przecietny. Obraz jest lekko rozmyty i nie ostry. Mam wrazenie jakby obraz znajdowal

sie za lekka mgielka.

Ciekawe czy monitor posiadajacy dvi i zastosowanie przejsciowki dvi->dsub tuz za karta graficzna pomoze.

Niestety kumpla lcd ma tylko dsuba :(

Ma ktos jakies doswiadczenia? Bo chcialem sobie kupic jakis 24" 1920x1200, a jesli obraz bedzie taki jak na tej 17",

to chyba oslepne.

Laptop z sygnetury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi