Skocz do zawartości
frogkiller

Blue Dragon: Punisher

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Zapewne nikt już nie pamięta mojego poprzedniego jakże niskopułapowego oraz niskobudżetowego moda Blue Dragon. Teraz przyszedł czas na ponowne podejście do tej maszyny.

Plan działania:

*Wycięcie tylnej kratki

*Wyciąć małe okno w "dachu"

*Do okna wstawić pleksi z wygrawerowaną czachą al'a Punisher

*Nałożyć szpachle na przód( standardowy włącznik, boki, fdd)

*Panel kontrolny+włącznik

*Poprawa chłodzenia

*Nowa warstwa lakieru.

*Prawdopodobnie USB z przedniego boku

*Prawdopodobnie mod głośników

Jak widać są to kosmetyczne zmiany które mają na celu poprawić "Fabrykę". Zdjęcia z pracy wyśle jutro bo teraz mało czasu a platforma testowa na której działam jest powolna (64 MB RAM'u). Na razie zrobiłem pierwsze 4 punkty i jestem przy szlifowaniu 1 warstwy szpachli. Potem podkład i Czarny Mat. Grawerka wyszła ładnie już planuje panel kontrolny. Mam nadzieje że nie wyjdzie z tego kolejny wieś mod dlatego staram się wykonywać pracę dokładnie.

info o sprzęcie:

Mam kompa głównego do gier wymagających ( w pokoju brata) e2180 @ 2,9 GHz, 8600 GTS, 2 x 1GB A-data @4-4-4-11 ~900 MHz, Asus P5B.

Ten komp który teraz składam to "stare części":

AMD Venice 64 3000+, 2*512 Patriot 400 MHz, 7600 GT, monitr 20.1'

Ma on głównie służyć pogrywaniu w Sourca ( CS:S, HL2DM, DOD:S), śmiganiu po necie i te sprawy.

Oto pierwsze zdjęcia:

BlueDragonPunisherUpdate1

Zapraszam do komentowania, oceniania, czekam na porady, opinie.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam wielka słabość do Punisher'a - to mój ukochany komiks z dzieciństwa

gdybyś spaprał te grawerkę to bym Cię chyba zjadł żywcem - a tak - muszę przyznać, że jest całkiem przyzwoicie

te szpachlę to będziesz cały dzień tarł papierem ściernym - robota jest to masakrycznie żmudna - na dodatek trzeba robić to wolno żeby nie porobić ubytków

pracuj dalej - byle starannie, tak jak do tej pory w większości

powodzenia

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

P.S. nazwa jak zwykle mega elo..więcej inwencji..angielski daje wręcz nieograniczone możliwości do tworzenia neologizmów..a choćby i "Skuller".."Punished Dragon".."Dragon's Skull"..wszystko tylko nie jechanie po kolei "Blue Dragon: Punisher" - a widział to kto kiedy niebieskiego smoka???

Edytowane przez simic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładnie to wygląda, przyznam, choć jedno mi się nie podoba- punisher jest zbyt na przedzie, można by go odrobinę cofnąć, chyba że zasilacz przeszkadzał. Ewentualnie zrób coś z dvd, żeby go nie było widać- chociażby jakiś kawałek czarnej pleksy czy czegoś czarnego, albo pomaluj dvd jeżeli już po gwarancji;) Cała reszta bardzo ładnie;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tam już trochę przeszkadzały kable od zasilacza więc nie dało się przesunąć. Zastanawiam się nad przyklejeniem idealnie równo białej/czarnej kartki od spodu co by nie było widać, lub wycięcia otworu w dvd co by było widać :] kręcące się płyty.

Edytowane przez frogkiller

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ten ostatni pomysł wydaje się niezły, jeśli postarasz się z realizacją to efekt powinien być ciekawy. Choć tam już płyty raczej nie będzie, tam będzie elektronika raczej;P

Edit: jeszcze raz spojrzałem na zdjęcie- będzie widać dużo płyty- mój błąd.

Edytowane przez macru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi