frogkiller Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Witam! Zapewne nikt już nie pamięta mojego poprzedniego jakże niskopułapowego oraz niskobudżetowego moda Blue Dragon. Teraz przyszedł czas na ponowne podejście do tej maszyny. Plan działania: *Wycięcie tylnej kratki *Wyciąć małe okno w "dachu" *Do okna wstawić pleksi z wygrawerowaną czachą al'a Punisher *Nałożyć szpachle na przód( standardowy włącznik, boki, fdd) *Panel kontrolny+włącznik *Poprawa chłodzenia *Nowa warstwa lakieru. *Prawdopodobnie USB z przedniego boku *Prawdopodobnie mod głośników Jak widać są to kosmetyczne zmiany które mają na celu poprawić "Fabrykę". Zdjęcia z pracy wyśle jutro bo teraz mało czasu a platforma testowa na której działam jest powolna (64 MB RAM'u). Na razie zrobiłem pierwsze 4 punkty i jestem przy szlifowaniu 1 warstwy szpachli. Potem podkład i Czarny Mat. Grawerka wyszła ładnie już planuje panel kontrolny. Mam nadzieje że nie wyjdzie z tego kolejny wieś mod dlatego staram się wykonywać pracę dokładnie. info o sprzęcie: Mam kompa głównego do gier wymagających ( w pokoju brata) e2180 @ 2,9 GHz, 8600 GTS, 2 x 1GB A-data @4-4-4-11 ~900 MHz, Asus P5B. Ten komp który teraz składam to "stare części": AMD Venice 64 3000+, 2*512 Patriot 400 MHz, 7600 GT, monitr 20.1' Ma on głównie służyć pogrywaniu w Sourca ( CS:S, HL2DM, DOD:S), śmiganiu po necie i te sprawy. Oto pierwsze zdjęcia: BlueDragonPunisherUpdate1 Zapraszam do komentowania, oceniania, czekam na porady, opinie. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 (edytowane) mam wielka słabość do Punisher'a - to mój ukochany komiks z dzieciństwa gdybyś spaprał te grawerkę to bym Cię chyba zjadł żywcem - a tak - muszę przyznać, że jest całkiem przyzwoicie te szpachlę to będziesz cały dzień tarł papierem ściernym - robota jest to masakrycznie żmudna - na dodatek trzeba robić to wolno żeby nie porobić ubytków pracuj dalej - byle starannie, tak jak do tej pory w większości powodzenia ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- P.S. nazwa jak zwykle mega elo..więcej inwencji..angielski daje wręcz nieograniczone możliwości do tworzenia neologizmów..a choćby i "Skuller".."Punished Dragon".."Dragon's Skull"..wszystko tylko nie jechanie po kolei "Blue Dragon: Punisher" - a widział to kto kiedy niebieskiego smoka??? Edytowane 20 Września 2007 przez simic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 obys to tak dokladnie dokonczyl ;) powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 a widział to kto kiedy niebieskiego smoka???to tak trudno takiego zobacyć? :P mod zapowiada sie fajnie :) powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 chocby w Eragonie smok byl niebieski ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frogkiller Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 http://picasaweb.google.pl/frogkillerpl/Bl...PunisherUpdate2 Update mojej pracy. Zapraszam do komentowania :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macru Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Ładnie to wygląda, przyznam, choć jedno mi się nie podoba- punisher jest zbyt na przedzie, można by go odrobinę cofnąć, chyba że zasilacz przeszkadzał. Ewentualnie zrób coś z dvd, żeby go nie było widać- chociażby jakiś kawałek czarnej pleksy czy czegoś czarnego, albo pomaluj dvd jeżeli już po gwarancji;) Cała reszta bardzo ładnie;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frogkiller Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 (edytowane) Tam już trochę przeszkadzały kable od zasilacza więc nie dało się przesunąć. Zastanawiam się nad przyklejeniem idealnie równo białej/czarnej kartki od spodu co by nie było widać, lub wycięcia otworu w dvd co by było widać :] kręcące się płyty. Edytowane 11 Października 2007 przez frogkiller Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macru Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 (edytowane) No ten ostatni pomysł wydaje się niezły, jeśli postarasz się z realizacją to efekt powinien być ciekawy. Choć tam już płyty raczej nie będzie, tam będzie elektronika raczej;P Edit: jeszcze raz spojrzałem na zdjęcie- będzie widać dużo płyty- mój błąd. Edytowane 11 Października 2007 przez macru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Pomaluj w srodku bude na czarno, szczegolnie koszyki na hdd i napedy... Mogles kupic jakas najtansza uzywana bude z alledrogo. Ten codegen z i bez modow jest brzydki:P ale ladnie podswietlone tak gustownie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...