Skocz do zawartości
David666

Driver Irql Not Less Or Equal

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dosyć irytujący problem z nieregularnym wyskakiwaniem takiego oto BSOD :

Dołączona grafika

Występujue on dosyć niespodziewanie najczęściej podczas przeglądania internetu. Na pewno nie jest to wina niestabilnego sprzętu , bo bez problemu przechodzi wszystkie testy oraz można godzinami grać w wymagające gry - pojawia się w momentach gdy komputer jest relatywnie mało obciążony.

Z tego co wyszukałem w internecie jest to wina przydziału zasobów, sterownika, lub pliku dll jakiegoś programu. Wszędzie też polecają sprawdzenie pliku zrzutu pamięci lecz niestety tu pojawia się problem, gdyż windows owego minidump nie robi ( zresztą nawet na bluescreenie nie ma komunikatu , w zakładce uruchamianie i odzyskiwanie mam zaznaczone 'mały zrzut pamięci") Nie ma też żadnej wzmianki w dzienniku zdarzeń. Możliwe że jest to winą instalki mojego windowsa , którego potraktowałem nlitem , lub wyłączyłem jakąś usługe , lecz nie potrafie teraz do tego dojść.

Chciałbym się dowiedzieć co ewentualnie moge zrobić dalej aby poznać przyczynę problemu oraz jakie mogą być mozliwości nie zapisywania zrzutu pamięci.

Moja konfiguracja :

Windows XP SP2 + wszystkie aktualizacje

Athlon 64 X2

DFI Infinity NF4

Geforce 8600 GT

2GB RAM

Amacrox 400W

Zgóry dziękuje za wszystkie podpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi