David666 Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Mam dosyć irytujący problem z nieregularnym wyskakiwaniem takiego oto BSOD : Występujue on dosyć niespodziewanie najczęściej podczas przeglądania internetu. Na pewno nie jest to wina niestabilnego sprzętu , bo bez problemu przechodzi wszystkie testy oraz można godzinami grać w wymagające gry - pojawia się w momentach gdy komputer jest relatywnie mało obciążony. Z tego co wyszukałem w internecie jest to wina przydziału zasobów, sterownika, lub pliku dll jakiegoś programu. Wszędzie też polecają sprawdzenie pliku zrzutu pamięci lecz niestety tu pojawia się problem, gdyż windows owego minidump nie robi ( zresztą nawet na bluescreenie nie ma komunikatu , w zakładce uruchamianie i odzyskiwanie mam zaznaczone 'mały zrzut pamięci") Nie ma też żadnej wzmianki w dzienniku zdarzeń. Możliwe że jest to winą instalki mojego windowsa , którego potraktowałem nlitem , lub wyłączyłem jakąś usługe , lecz nie potrafie teraz do tego dojść. Chciałbym się dowiedzieć co ewentualnie moge zrobić dalej aby poznać przyczynę problemu oraz jakie mogą być mozliwości nie zapisywania zrzutu pamięci. Moja konfiguracja : Windows XP SP2 + wszystkie aktualizacje Athlon 64 X2 DFI Infinity NF4 Geforce 8600 GT 2GB RAM Amacrox 400W Zgóry dziękuje za wszystkie podpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkovianin Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Polecam Powyłączać Niektóre Procesy Do tego Użyj Programu QuickStart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Format meritum na wszystko..:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David666 Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Jeżeli chodzi o procesy to jestem na to wyczulony i nic niepowołanego u mnie nie startuje z systemem , a formata wolałbym uniknąć . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkovianin Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 No To Ja Nie Wiem To Może Zrób Tak: Backup Najważniejszych Części Składowych Systemu a Resztę Wywal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Zmień stery do chipsetu/czego jeszcze chcesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...