Skocz do zawartości
call_me_blade

Logitech Z-5500 Problem Z Satelitkami

Rekomendowane odpowiedzi

Mam ten zestaw od ok 2 tygodni i niedawno zauwazylem ze tylne satelitki lekko trzeszcza przy Dolby Digital PL2 Music i Movie ale tylko na tych ustawieniach( na 6 channel i stereo wszystko jest dobrze ) co więcej satelitki trzeszczą tylko w wybranych utworach! naprawde nie wiem co moze byc tego przyczyna!? Wiem jedynie ze napewno przyczyna nie jest ( czesto opisywane ) trzeszczenie spowodowane instalacja elektryczna... Głosniki mam podpiete pod Audigy.

Edytowane przez call_me_blade

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez o tym myslalem ale gdy przelacze na 6 channel albo stereo to jest dobrze tylne graja czysto i to w tych samych utworach a gdy wroce do dolby to juz sa trzaski :/ moze nie sa to trzaski ale raczej tak jakby w satelitkach był piasek ( tak mniej wiecej to slychac )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez o tym myslalem ale gdy przelacze na 6 channel albo stereo to jest dobrze tylne graja czysto i to w tych samych utworach a gdy wroce do dolby to juz sa trzaski :/ moze nie sa to trzaski ale raczej tak jakby w satelitkach był piasek ( tak mniej wiecej to slychac )

wiadomo...bo jak przelaczysz na stero lub 6channel to w mp3 masz to co z przodu to samo z tylu

a jak dasz na dolby to wtedy wspanialy dekoder dekoduje ci i w tylnich glosnikach nie masz juz tego samego co w przednich tylko zdekodowany dzwiek...a to ze masz slabiutka jakosc mp3 to dekoduje ci zle..

do sluchania muzy na tym zestawie skombinuj sobie pozadne jakosci mp3, albo scisz surroundy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przesterowanie niektorych czestotliwosci, pobaw sie w eq i przedewszystkim scisz glowny suwak glosnosci w mikserze systemowym (glosniej rob na samych glosnikach) powinno pomoc. Mam te glosniki juz 1,5 roku i znam wszystkie ich bolaczki :) pozdrawiam

jakie znasz bolączki ? :P ja mam je z 10 miesiecy, wymieniłbym chetnie na cos innego z dekoderem DD i DTS, bo mam w pokoju Lcd 37" do HD, ale nie ma incyh głośników z dekoderem oprócz dolaczanym creativa ;/ a w ampli i kolumny 5.1 chyba nie chce sie ładować, mam duży pokój ale troche szkoda kasy, a efekt nie bedzie wcale taki kolosalny. Chyba że Ty coś potrafisz doradzić ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi