Gość master872006 Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Witam. Oddalem do gwarancji pamiec i wymienili mi na szybsza i nie wiem czy teraz moja plyta glowna to obsluzy: Serwisowany sprzęt: GoodRam 2GB (2x1GB) PC800 CL5 PRO Opis czynności serwisowych ----------------------------------------------------------- naprawa w formie wymiany na DDR II 2GB (2x1GB) PC1066 GoodRam PRO ----------------------------------------------------------- moja plyta : DFI Infinity NF Ultra II-M2 procesor athlon X2 3800 z gory dziekuje za odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 da radę, pamięci są kompatybilne w dół z częstotliwością Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 DFI ma zakres v-dimm do 2.5v wiec nie powinno byc wiekszych problemow... W razie czego na jednej kosci zaktualizujesz bios. Wiecej info pewnie bedzie w watku o plycie glownej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master872006 Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 @Orgiusz a ciezko jest cos takiego zrobic? mozna cos popsuc?:D i beda lepiej dzialaly niz poprzednie ? Slyszalem ze juz nie ma takich w sprzedazy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Stary te ramy to kosmos xD... wymienili Ci stare gowniane 800 na 1066 d9gkx :D http://pimpmycase.pl/artykul,246,26,2,Good...0_i_PC8500.html Poczytaj jak fruwaja ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master872006 Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Wiec mam juz swoj RAM i dziala. tyle ze teraz mam problem... chcialbym je wykorzystac w pelni a na moim obecnym sprzecie nie da rady... Prosil bym o pomoc co moge zamienic zebym wykorzystal wszystko jak najlepiej: mam do dyspozycji ok 1200 zl obecny : athlon x2 3800 DFI Infinity NF Ultra II-M2 DDR II 2GB (2x1GB) PC1066 GoodRam PRO Gf 7600gs ZALMAN z gory dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Wymieniać nic nie musisz wystarczy podkęcić :] albo zjechać z timingami co w przypadku AMD daje lepsze efekty. A tak pozatym nie pytaj jak sie to robi bo jest milion wątków o tym!! O tym ze pamięci sa kompatybilne w dół terz było xxx razy!! wystarczy poczytać i byś wszystko wiedział niemusiał byś zakładać tego tematu. (poco ci mobo DFI jeśli niewiesz jak wykorzystać pamięci) :mur: Jak widze takie wątki to aż mi szkoda dawnych czasów kiedy to jeszcze jakiś poziom na forum był :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master872006 Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 a moze ktos normalny cos poradzi ?? myslalem o jakims c2d ale nie wiem jaki i plyta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 a moze ktos normalny cos poradzi ?? lol ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 No to pomysł masz genialny :D wymienić całego kompa bo dostałeś lepsze pamięci, bo nie umiesz ich wykorzystać na swojej dfi. Jak już powiedziałem poczytaj troszkę. Temat uważam za zamkniety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Da radę wykorzysać bardzo dobrze te pamięci. CL3, większe vdimm i jedziesz. Wydajność świetna wtedy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 No to pomysł masz genialny :D wymienić całego kompa bo dostałeś lepsze pamięci, bo nie umiesz ich wykorzystać na swojej dfi. Jak już powiedziałem poczytaj troszkę. Temat uważam za zamkniety. powinno być: bo nie masz odpowiedniego skill'a by wykorzystać je na swojej dfi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Jakbym tak napisał to by jeszcze pomyślał ze skill to jakieś urządzenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master872006 Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 a nie myslicie zeby wymienic te dwie czesci lepiej ? nie wyszlo by mi to na dobre? ja nie chce nic podkrecac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 a nie myslicie zeby wymienic te dwie czesci lepiej ? nie wyszlo by mi to na dobre? ja nie chce nic podkrecac... A jakbys dostal takie pamieci jak miales to bys chcial wymieniac? Jezeli obecny komp Ci wystarczal to po co zmieniac by byc el0? Ciesz sie, ze masz nowe ramki. Zawsze mozesz je sprzedac (kupcow znajdziesz od reki) i kupic takie jak miales zarabiajac pare zlotych. To bedzie imo najlepsze wyjscie, bo i tak nie chcesz ich krecic. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...