rafal92 Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Witam Gdzie muszę dotknąć miernikiem żeby sprawdzić na mojej płycie głównej jakie podaje napięcie na ramy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 (edytowane) Daj zdjęcie płyty głownej. Jeśli to ta co w sigu to posprawdzaj na tych czerwonych kropkach które zaznaczyłem, na której dokładnie to ci nie odpowiem. Edytowane 21 Września 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal92 Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Tak, chodzi o tą płyte co mam w sigu. To mam np. minusem dotknąć tą szeroką blaszkę przy mosfecie a plusem tą cienką blaszke z drugiej strony mosfetu? I każdy mosfet tak zbadać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 minus przytknij do śrubki którą masz przykręconą płytę do obudowy, plusem po kolei do czerwonych kropek. Najprawdopodobniej szukane napięcie będzie na trzeciej kropce od lewej, ale głowy za to nie dam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal92 Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 A można masy szukać w molexie? obudowa trochę szczypie jest według mnie na plusie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Można szukać w molexie, czarny kabel, ale masa na płycie jest zazwyczaj równa masie na obudowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal92 Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 hmmm... już się zabieram za miernik i patrze niby ta sama płyta ale u mnie to inaczej wygląda mam ver. 1.3 a na zdjęciu jest ver. 1.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 (edytowane) No to tym lepiej, napięcie VDimm na 99% masz na cewce i tam zmierz. Edytowane 21 Września 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal92 Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 A co to jest ta cewka? To jest to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Nie to, to co masz na środku, takie zielone z nawiniętym drucikiem zaraz pod wtyczką ATX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal92 Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 (edytowane) aha i dotknąć tego drucika czy lutu tego na płycie? Edytowane 21 Września 2007 przez rafal92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Lutu, drucik jest zalakierowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal92 Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 (edytowane) No i wreszcie, gdzieś była recenzja tej płyty i przestawienie zworki pisali że nic nie daje najwidoczniej musieli to naprawić w tej wersji, po przestawieniu zworki mam 2,22V Dzięki za pomoc hary Edytowane 21 Września 2007 przez rafal92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...