Jin* Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Jak to nie ma nic do rzeczy skoro stalo mu sie to od razu po reinstalce? U mnie tydzien temu po zmianie systemu gry w ogole nie chcialy sie uruchamiac, no ale moze niech sie glowny zainteresowany wypowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 (edytowane) Ktoś mi podpowie jak sobie poradzić z tym błędem podczas odpalania Half Life 2 (Orange Box wersja pudełkowa): Dodam, że dzieje się tak tylko w przypadku Half-Life 2. Pozostałe gry: EP1,2, Portal i TF2 działają bez problemu (łączne z modem Awakening) . Próbowałem usunąć ten plik i wgrać na nowo, ale nic to nie daje. Jeszcze z miesiąc temu wszystko działało. Nie bardzo mi się chcę na nowo wszystko instalować. P.S Może mieć znaczenie, że odpalałem gry również pod Vistą z tego samego klienta Steam ? Edytowane 21 Czerwca 2009 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Ja tak odpalałem na Windows 7 instalkę z Visty i nie było problemów. Tzn. najpierw zainstalowałem steam na Windows 7 dokładnie w tej samej lokalizacji, co na Viście, nadpisując pliki. Gry się normalnie odpalały. Testowałem half-life 2 i GTA4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 (edytowane) Czyli zrobiles inaczej :] Ja mialem ten lub podobny error w tf2, przeinstaluj steama (samo wywalenie bloba nie pomoze). Edytowane 27 Kwietnia 2009 przez Jin* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Steam jest jak portable, gdzie nie odpalisz na obojętnie jakim kompie, systemie, dysku zawsze będzie działać, wystarczy się przelogować. Steam na Vista czy 7 potrzebuje Steam Service (.exe) bez tego nie odpali się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Stranded widze ze ZAWSZE musisz miec ostatnie slowo :D, ale zgadzam sie. Steam zawsze bedzie dzialac, gry juz niekoniecznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Dobra przeinstalowałem Steama i pomogło. Podstawka się odpala. Dziwne tylko, że epizody i pozostały gry normalnie się odpalały. Coś chyba musiałem namieszać instalując CM 9.5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Pytanie; czy jest w Steamie opcja, zeby automatycznie wylaczyl komputer po zakonczeniu sciagania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Pytanie; czy jest w Steamie opcja, zeby automatycznie wylaczyl komputer po zakonczeniu sciagania? Nie widzialem czegos takiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Nie ma, i ci idioci (musiałem tego słowa użyć) zza oceanu nic sobie z tego nie robią, tak samo limitowanie szybkości pobierania. Wiele razy dyskutowałem o tym z Jasonem N. albo Jasonem R. (kolesie od aplikacji Steam, ciekawostka: aplikację Steam tworzy 12 osobowy team). Według nich te opcje są zbyt mało ważne, aby wprowadzić je w tej chwili, liczy się kompatybilność z grami i łatnie dziur bla bla bla. Generalnie panuje tam niezły bałagan. Polecam soft Switch-Off, tyko że sam będziesz musiał sobie ustawić godzinę wyłączenia kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Polecam soft Switch-Off, tyko że sam będziesz musiał sobie ustawić godzinę wyłączenia kompa.Tyle to ja sobie zrobie za pomoca istniejacego w Windowsie shutdown.exe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Można i tak ale w tamtym sofcie są fajne opcje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 A ma kalkulator? Bo Steam jest oczywiscie ulomny i nie pokazuje ETA, wiec godzine wylaczenia trzeba sobie przeliczyc recznie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szozi Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Costi chyba nie masz racji. Jak zaczynasz ściąganie i odpalisz dany tytuł to pojawia się wskazanie ile zostało do zassania i ile to potrwa. Są tam opcje czy ma odpalić grę jak tylko będzie ściągnięta odpowiednia ilość danych czy nie. Także jakiś tam eta mamy, pytanie czy jest dokładny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 (edytowane) Steam pokazuje jedynie % pobranych danych i prędkość pobierania (która czasem jest zmienna). W dodatku zauważyłem że pomimo stałego transferu licznik niedokładnie pokazuje %, np gra do 50% potrafi pobrać się w godzinę a później wlecze się to znacznie dłużej. Edytowane 29 Kwietnia 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Costi chyba nie masz racji. Jak zaczynasz ściąganie i odpalisz dany tytuł to pojawia się wskazanie ile zostało do zassania i ile to potrwa. Są tam opcje czy ma odpalić grę jak tylko będzie ściągnięta odpowiednia ilość danych czy nie. Także jakiś tam eta mamy, pytanie czy jest dokładny?Ta, pokazuje... mi pokazuje wyliczenia dla 512KB/s, czyli lacza 4Mbit ;) A mam 1Mbit :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 (edytowane) kupilem na allelole gre red orchestra wersje kolekcjonerska PL od cenegi i to chyba byl moj blad. nie moge gry aktywowac w steamie bo znaki w kluczu sa pogrupowane inaczej niz przykladowe klucze jakie podaje steam. u mnie jest xxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxx. na dodatek na zalaczonej ulotce jest napisane ze gre mozna zarejestrowac na stronie cenegi, nie ma nic wspomnianego o steamie. w menu start windy, niby jest skrot z gry do jej aktywacji. odpala sie steam. gra w nim pojawia sie jako zainstalowana, ale moge ja tylko kupic:/ reszta gier zmienia sie na niezainstalowane :o co najlepsze okazuje sie ze w ogole nie moge odpalic gry. odpala sie steam, ale tam moge sobie tylko kupic gre, mimo ze jest ona w zainstalowanych. paranoja. Edytowane 29 Kwietnia 2009 przez Sarkazm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Ja tak się kiedyś przejechałem z Lost Planet: Colonies. Też nie można zarejestrować na Steam. Tylko podstawkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 (edytowane) Poszukaj drugiego klucza, na tylnej okładce jest klucz do rejestracji u cenegi, właściwy klucz może być na dole pierwszej strony/okładki. Też się zdziwiłem przy mesjaszu ale potem znalazłem właściwy klucz. MariuszDW -> Wcale się nie przejechałeś: "Lost Planet: Colonies Edition is not accepted on Steam" Edytowane 29 Kwietnia 2009 przez Outlander Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 prawda, znalazlem drugi klucz z tylu ksiazeczki ktora dostalem z grą. mieli szczescie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 ... MariuszDW -> Wcale się nie przejechałeś: "Lost Planet: Colonies Edition is not accepted on Steam" Wtedy nie było tej informacji o Colonies. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 (edytowane) A o Zeno Clash ktoś coś powiedzieć może? Na innych forach chwalą tą gre. Edytowane 29 Kwietnia 2009 przez chronicsmoke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2009 (edytowane) Klimat, klimat, klimat! Tyle moge powiedziec :] Edytowane 30 Kwietnia 2009 przez Jin* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Pytanie - czy wy też macie problem ze Steamem, który pobiera ponownie aktualizacje które już kiedyś pobrał ? Np. teraz pobierał mi raz jeszcze aktualizacje do L4D, TF2, DoD:S.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 (edytowane) Dzisiaj pewnie wyszly update'y do tych gier, napewno do TF'a mimo ze w update news nic nie napisali. Moze jakas aktualizacja silnika Edytowane 2 Maja 2009 przez Jin* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 nic takiego nie mam ostatni update do l4d byl 30 kwietnia o ile sie nie myle od tamtego czasu nic nie pobieralo mi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Może źle się wyraziłem ;) Pobrało update, jednak w wiadomościach o uaktualnieniach były podane te sprzed kilku tygodni / miesięcy ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 do tf'a od czwartku wyszly trzy update'y (w tym jeden ktory crashowal gre na starcie :] ), do l4d napewno byla jedna, a nuO3 po prostu nie zauwazyles jak ci sciagnelo bo latki byly malutkie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 bycmoze jest tak jak mowisz jin nie zauwazylem bo steam i komp chodzi caly czas a ja biegam po miescie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Wyszło demko Zeno Clash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...