-talib- Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Mogę prosić kogoś o zakup Stalkera? Pieniążki od razu wysyłam z mbanku. Proszę dać mi cynk na priv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 A moze aktywowalbys sobie platnosci internetowe i sam zaplacil? ;) No chyba, ze chcesz to kupic na inny region, w koncu u nas 2 euro <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Nie wiem, napisałem człowiekowi priva wyżej ale najwyraźniej się rozmyślił ;) Jego strata, a ja ide zrobić ostatni zakup chyba xD i starczy mi na rok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-talib- Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Nie wiem, napisałem człowiekowi priva wyżej ale najwyraźniej się rozmyślił ;) Jego strata, a ja ide zrobić ostatni zakup chyba xD i starczy mi na rok Nie rozmyślił tylko zamulił przez TF2 im się nagle kilka minut po 18 przypomniało :sad: THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 (edytowane) No chyba ich poJiabao http://store.steampowered.com/app/901222/ £49.99 - 230 zl Ewidentnie pchaja ceny gier PC do poziomu konsol. Nadal nie moge ścierpieć klamstw ktorymi nas karmiono, ze steam jest dobry i bedzie tanszy, bo odejda koszty plyty i dystrybucji bla bla bla. Grrr. Edytowane 5 Stycznia 2010 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 faktycznie, z cenami to ich po... niedlugo pozostanie kupowanie gierek 2-3 leatnich, bo nikogo nie bedzie stac na nowki za 200-300zl... - toz to tyle ile za system w oemie... :blink: coz, dobrze ze sie obkupilem w swieta i na rok mi starczy... oby do nastepnych 'promocji'... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 No przecież na tym polega Steam ;-) Kupujemy TYLKO w promocje, myślicie że skąd ja mam te prawie 120 gier? Nie kupujcie tam nic nowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 czesto nawet na promocji gry sa drozsze niz u nas na starcie, wiec czego oczekujecie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Red Alert 3 nie dziala na steamie ponoc http://www.joystiq.com/2010/01/04/red-aler...-through-steam/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignus Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Ja może tak z innej beczki. Po świątecznych zakupach na steamie przyszły w końcu księgowania operacji. I co się okazało? Naliczyło mi dodatkowo 15 zł :| Ktoś wie od czego to może być? Jedyne co mi przychodzi do głowy to prowizja za przeliczanie z dolara na euro, w sumie nie pamiętam w jakiej walucie karta operuje. Mam konto w mBanku i eKartę. W historii operacji raczej nic ciekawego nie ma, nie wiadomo która operacja za co odpowiada, a mam tego mnóstwo bo jeszcze gifty do tego doszły. Gdyby nie debet na koncie to raczej bym nie zauważył nawet :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Za zakupy w innej walucie nie ma takiej prowizji. Kupowałem już w funtach oraz ojro i nic takiego mnie nie spotkało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 (edytowane) @Ignus - a ile gier kupiles? - ja 5 - dodatkowo zassalo mi w sumie ok ~4zl... niz to co bank naliczyl mi na dzien dobry... BTW. rozumiem ze bedac w 'strefie euro' nie moge kupowac w Steam za $? - a za funty? Edytowane 7 Stycznia 2010 przez ernik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Karty mBanku mają ustaloną walutę rozliczeniową, raczej obecnie jest to tylko Euro (jak kiedyś miałem eKartę to było USD). Od transakcji w innych walutach niż rozliczeniowej lub złotówkach pobierana jest prowizja "do 2% wartości transakcji". Przeliczałem nie raz zakupy z UK/US i tak właśnie wychodzi uwzględniają kurs z danego dnia (nie dnia zakupu, tylko dnia rozliczenia, co może być bardzo chamskie). Przykładowo kupiłem coś na Steamie w wigilię, a data rozliczenia to 5 stycznia. Akurat ja na tym "zyskałem" bo kurs spadł z 4.26 do 4.18, ale może być w drugą stronę. Jakby ktoś nie wiedział to mBank przy przeliczaniu uwzględnia kurs sprzedaży. A żeby doliczyli 15 zł to nie wiem co by trzeba zrobić. Spróbuj poprzeliczać różne warianty, może coś się dopasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Jak wygląda kupowanie gier przez Steama z konta iPKO? Kupował już ktoś? Bo jeśli trzeba przypisać karte kredytową czy coś takiego to może mi ktoś gifta zrobi ;p Przelew robię od ręki. Pozdro :) Interesowałby mnie CS:S :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 (edytowane) Jak wygląda kupowanie gier przez Steama z konta iPKO? Kupował już ktoś? Bo jeśli trzeba przypisać karte kredytową czy coś takiego to może mi ktoś gifta zrobi ;p Przelew robię od ręki. Pozdro :) Interesowałby mnie CS:S :) Daj spokój, nie opłaca się. 15euro za samego countera, gdzie na allegro zapłacisz 52zł i masz jeszcze DoD source: http://allegro.pl/item869006323_cs_counter..._key_4_gry.html Edytowane 7 Stycznia 2010 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 A był po niecałe 3euro ostatnio jak patrzyłem :( no nic, trudno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 (edytowane) Mam takie głupie pytanie, czy jak mam hl2 z css już zarejestrowanego (kupiony w dniu premiery) a teraz kupiłem sobie orange box to mogę zarejestrować/aktywować na tym samym koncie steam bez żadnych złych konsekwencji ? OK już nie ważne, sprawdziłem empirycznie i można, pojawia się info że posiada się 2 kopie. Edytowane 7 Stycznia 2010 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Jedną możesz podarować komuś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Ale pamiętajcie, że tylko nieliczne gry można zdublować na koncie a potem wysłać jako gift. A tak z innej beczki, mało im przecen było? :D http://store.steampowered.com/app/41000/ Serious Sam HD US: $6.79 UK: £6.11 (43% higher) EU: 6,79€ (43% higher) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Karty mBanku mają ustaloną walutę rozliczeniową, raczej obecnie jest to tylko Euro (jak kiedyś miałem eKartę to było USD). Od transakcji w innych walutach niż rozliczeniowej lub złotówkach pobierana jest prowizja "do 2% wartości transakcji". Przeliczałem nie raz zakupy z UK/US i tak właśnie wychodzi uwzględniają kurs z danego dnia (nie dnia zakupu, tylko dnia rozliczenia, co może być bardzo chamskie).No tak, ale to już jest wliczone w transakcję, a nie liczone oddzielnie. Ja zrozumiałem, że Ignusowi policzyło te 15zł jako dodatkowe obciążenie konta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Ja tak kiedyś przepłaciłem za jakąś grę 18zł ;-) tak skoczył dolar. Życie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudy 102 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 King's Bounty: The Legend - 3,74 euro Klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj80 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 Czy ktoś moglby mi wysłać jako gift King's Bounty Gold Edition. Za dolary oczywiście. Pieniądze przelałbym od razu z mbanku. Proszę o info na priv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 Weekend Deal: DiRT 2 50% Off US: $19.99 UK: £14.99 (22% higher) EU: 24,99€ (80% higher) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 Masakra, nie dość że euro dużo droższe to jeszcze cena wyższa. Za 20$ bym wział bez wahania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 (edytowane) http://www.amazon.co.uk/Mass-Effect-2-PC-D...7441&sr=8-2 (Ł26) http://store.steampowered.com/app/24980/ (Ł29.99) Chyba ich popier ło nieźle. Za trzecią część z pewnością sobie zarzyczą o dychę więcej. Edytowane 15 Stycznia 2010 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knrdz Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 3443586[/snapback] http://store.steampowered.com/app/24980/ (Ł29.99) Chyba ich popier ło nieźle. Za trzecią część z pewnością sobie zarzyczą o dychę więcej. W EU już za "dwójkę" zażyczyli sobie nawet nie dychę, a dwie więcej, bo 49,99€... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 26 funtow za wersje PC to taniej niz w Polsce? Wasc raczy zartowac... ;) EDIT: a w zasadzie 27, bo cena jest oczywiscie Ł26.99 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Masakra, nie dość że euro dużo droższe to jeszcze cena wyższa. Za 20$ bym wział bez wahania.za 20$ tez bym wzial bez ale... a tak, trzeba poczekac na swiateczne deale... (alez my w tej EU jestesmy bogaci)... BTW. ciekawe jakie byly wyniki sprzedazy GTA4 w swieta (7,49ojro), nie zdziwilbym sie jakby jednego dnia sprzedali wiecej niz przez caly rok, i czy pojda po rozum do glowy i obniza znaczaco ceny gier, szczegolnie wersji elektronicznych... bo zeby kosztowaly wiecej niz BOXY to juz jest przesada... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 (edytowane) za 20$ tez bym wzial bez ale... a tak, trzeba poczekac na swiateczne deale... (alez my w tej EU jestesmy bogaci)... BTW. ciekawe jakie byly wyniki sprzedazy GTA4 w swieta (7,49ojro), nie zdziwilbym sie jakby jednego dnia sprzedali wiecej niz przez caly rok, i czy pojda po rozum do glowy i obniza znaczaco ceny gier, szczegolnie wersji elektronicznych... bo zeby kosztowaly wiecej niz BOXY to juz jest przesada... A w stanach retail pewnie $60-$80. Jak ktos chce z UK to PMka i paypal w ruch. Edytowane 16 Stycznia 2010 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...