ath Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Jestem nowym użytkownikiem Steama i mam kilka pytań: - czy gry pobrane przez Steam można sobie zgrać np. na płytkę DVD, żeby po formacie nie trzeba było znowu pobierać gry (np MW2 11 GB przy łączu 1 Mbit :) trochę to trwa ) - czy po reinstalacji Steama po formacie dysku, wszystkie osiągnięcia lvl itp. będą nadal na moim koncie czy są one zapisywane tylko i wyłącznie na dysku? Z góry dzięki za odpowiedzi. Tak, jest odpowiednia opcja do zrobienia kopi zapasowej plików gry. Są zapisywane na koncie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 dziala wam steam dzisiaj? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Działa należycie, jakiś update był. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 - czy po reinstalacji Steama po formacie dysku, wszystkie osiągnięcia lvl itp. będą nadal na moim koncie czy są one zapisywane tylko i wyłącznie na dysku? steam nie ma instalki, to tylko katalog, ktory mozesz kopiowac gdzie chcesz ;) takze majac steama na dysku d mozesz robic co chcesz z pozostalymi, pozniej wystarczy zrobic skrot na pulpicie i wszystko bedzie smigalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Steam posiada instalacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 Ale ona nie robi nic nadzwyczajnego. Można wywalić wszystko z katalogu Steam, odpalić Steama i wszystko się samo ściągnie, a po formacie zainstaluje się service itd. Jedyne co potrzeba to Steam.exe z folderu programu, no i steamapps żeby zachować gry. A żeby skopiować można wybrać opcje backup games w kliencie, albo po prostu skopiować/wypalić cały katalog steamapps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 (edytowane) ciezko to co robi steam nazwac "instalacja", bo polega ona na sciagnieciu kilku pliczkow z netu i utworzeniu skrotu na pulpicie ;) typowe instalki oprocz katalogu samej gry/programu zmieniaja cos tez na dysku systemowym... Edytowane 8 Maja 2010 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przelip Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 Dziękuję za zainteresowanie i za odpowiedzi :) Mam jeszcze jedno pytanie: właśnie jestem w trakcie pobierania MW2, a idzie to jak krew z nosa, :) czy gra podobnie jak Steam nie wymaga instalacji? Wszystkie pliki są po prostu pobierane do steamapps i gra działa, a co za tym idzie powiedzmy po formacie całą zawartość tego folderu kopiuję z powrotem z płytki na której to wypaliłem i czy Steam nie zacznie mi na nowo pobierać gry, czy dobrze rozumuję? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 Pobrana gra jest juz gotowa do uruchomienia. Po wypaleniu na plytce i pozniejszym zgraniu z powrotem dociagnie tylko nowe elementy (jezeli wyjda jakies updejty, mappacki itp) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 jak to jest z tym G4W live? kupilem Codemaster Racing Pack - w tej paczce gierek sa 2 korzystajace z G4W i tu jest problem z FUEL - niby na koncie LIVE jest przypisana gra, ale w czasie uruchomienia gry wyskakuje ang., wersja G4W, signing in (offline) - i nie mozna sie polaczyc z LIVE, zastanawiam sie jak wyglada sytuacja z DIRT 2 - ktos juz rejestrowal sie w G4W? bo troche lipa jak nie bede mogl w multi sobie popykac a chce prawidlowo zarejestrowac zeby cyrkow nie bylo... aha. na tym koncie mam tez zarejestrowana GTA4, konto zrobione z poradnikiem z gtasite - bo przeciez normalnie w kraju 3 swiata sie nie da..., ale przy uruchomieniu wyskakuje Live w wersji PL, i wszystko ladnie sie laczy... - czy kazda gra ma 'swoja' wersje LIVE? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 U mnie nigdy nie było z tym problemów. Założyłem konto z okazji kupna GTA4 na US i gmail.com. Od tamtej pory wszystkie kolejne gry (m.in. DIRT2), które wymagają tej usługi bez problemu się rejestrują. Z tym, że gdy gra pierwszy raz uruchamiana, G4W jest offline i trzeba podać serial, żeby się zalogować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 U mnie nigdy nie było z tym problemów. Założyłem konto z okazji kupna GTA4 na US i gmail.com. Od tamtej pory wszystkie kolejne gry (m.in. DIRT2), które wymagają tej usługi bez problemu się rejestrują. Z tym, że gdy gra pierwszy raz uruchamiana, G4W jest offline i trzeba podać serial, żeby się zalogować. WIELKIE DZIEKI... wylaczylem autologowanie, i na dzien dobry zapytal mnie o klucz do G4W dla FUEL, po wpisaniu, zalogowal sie do G4W bez problemu i smiga...;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 (edytowane) Portal 4 free! Macie czas do 24 maja ;]. Edytowane 12 Maja 2010 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Znaczy po tym terminie wygasa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Tak, zresztą to się raz, dwa przechodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knrdz Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 (edytowane) Tak, zresztą to się raz, dwa przechodzi.A właśnie, że nie. Gra dodana do konta w czasie promocji pozostanie na nim na stałe. Jedyna różnica względem płatnej wersji jest taka, że za darmo dostaje się samego Portala, bez Source SDK (dokładnie tak samo jak w przypadku darmowych wersji HL2: Lost Coast i HL2: Deathmatch). Edytowane 12 Maja 2010 przez knrdz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 Dokładnie, nie dostaje się SDK, żeby nie można było grać w mody ;]. Ciekawa i skuteczna zarazem zagrywka ze strony valve. Gierka zostaje przypisana na stałe do konta steam i warto się w nią zaopatrzyć bo jest to interesujący tytuł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 A właśnie, że nie. Gra dodana do konta w czasie promocji pozostanie na nim na stałe. Jedyna różnica względem płatnej wersji jest taka, że za darmo dostaje się samego Portala, bez Source SDK (dokładnie tak samo jak w przypadku darmowych wersji HL2: Lost Coast i HL2: Deathmatch). Faktycznie, niektóre serwisy podają nieprecyzyjne informacje i tym się zasugerowałem. :smile2: Jeśli tak to bardzo fajnie, na pewno zagram za jakiś czas, najgorzej to przechodzić gry pod presją czasu. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 To ktoś jeszcze nie ma Orange boxa? :) Valve pewnie stwierdziło , że sobie za darmo wypromuje Portala 2 przed premierą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 Miły gest z ich strony. Dzięki za informacje dawno nie zaglądałem do steam, a tu prezencik :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 ...dokładnie tak samo jak w przypadku darmowych wersji HL2: Lost Coast i HL2: Deathmatch). A gdzie są te darmowe wersje ? Steam Search Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knrdz Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 A gdzie są te darmowe wersje ?W pakiecie dla posiadaczy kart graficznych z chipsetami ATI lub NVIDIA, więc prawie dla wszystkich graczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 W pakiecie dla posiadaczy kart graficznych z chipsetami ATI lub NVIDIA, więc prawie dla wszystkich graczy. Dzięki, jakoś ukryte było. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 (edytowane) Torchlight za 8 Euro. Czy ktos mial ostatnio problem z zakonczeniem transakcji z kart platniczych VISA mbanku? Wlasnie mialem 2x declined. Edytowane 13 Maja 2010 przez yooguruto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 Zrób sobie PayPal, wygodniej, szybciej, bezpieczniej, zero problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 A jest sens w ogole brac? 26 ma byc polska wersja jakiegos nowego wydawcy... ciekawe jaka bedzie cena i czy dodac do steama mozna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 Torchlight za 8 Euro. Czy ktos mial ostatnio problem z zakonczeniem transakcji z kart platniczych VISA mbanku? Wlasnie mialem 2x declined. ja mialem 2xdeclined na VISA w Inteligo... w koncu poszlo przez Paypala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2010 Torchlight za 8 Euro. Czy ktos mial ostatnio problem z zakonczeniem transakcji z kart platniczych VISA mbanku? Wlasnie mialem 2x declined. A platnosci internetowe aktywowane ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2010 A platnosci internetowe aktywowane ? u mnie tak, kilka razy wczesniej placilem, bez problemu, teraz 2xdeclined... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2010 jw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...