Skocz do zawartości
stranded

Steam

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem nowym użytkownikiem Steama i mam kilka pytań:

- czy gry pobrane przez Steam można sobie zgrać np. na płytkę DVD, żeby po formacie nie trzeba było znowu pobierać gry (np MW2 11 GB przy łączu 1 Mbit :) trochę to trwa )

- czy po reinstalacji Steama po formacie dysku, wszystkie osiągnięcia lvl itp. będą nadal na moim koncie czy są one zapisywane tylko i wyłącznie na dysku?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Tak, jest odpowiednia opcja do zrobienia kopi zapasowej plików gry.

Są zapisywane na koncie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- czy po reinstalacji Steama po formacie dysku, wszystkie osiągnięcia lvl itp. będą nadal na moim koncie czy są one zapisywane tylko i wyłącznie na dysku?

steam nie ma instalki, to tylko katalog, ktory mozesz kopiowac gdzie chcesz ;) takze majac steama na dysku d mozesz robic co chcesz z pozostalymi, pozniej wystarczy zrobic skrot na pulpicie i wszystko bedzie smigalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Ale ona nie robi nic nadzwyczajnego. Można wywalić wszystko z katalogu Steam, odpalić Steama i wszystko się samo ściągnie, a po formacie zainstaluje się service itd. Jedyne co potrzeba to Steam.exe z folderu programu, no i steamapps żeby zachować gry.

A żeby skopiować można wybrać opcje backup games w kliencie, albo po prostu skopiować/wypalić cały katalog steamapps.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciezko to co robi steam nazwac "instalacja", bo polega ona na sciagnieciu kilku pliczkow z netu i utworzeniu skrotu na pulpicie ;) typowe instalki oprocz katalogu samej gry/programu zmieniaja cos tez na dysku systemowym...  

Edytowane przez kkNd!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za zainteresowanie i za odpowiedzi :)

Mam jeszcze jedno pytanie: właśnie jestem w trakcie pobierania MW2, a idzie to jak krew z nosa, :) czy gra podobnie jak Steam nie wymaga instalacji? Wszystkie pliki są po prostu pobierane do steamapps i gra działa, a co za tym idzie powiedzmy po formacie całą zawartość tego folderu kopiuję z powrotem z płytki na której to wypaliłem i czy Steam nie zacznie mi na nowo pobierać gry, czy dobrze rozumuję?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to jest z tym G4W live? kupilem Codemaster Racing Pack - w tej paczce gierek sa 2 korzystajace z G4W i tu jest problem z FUEL - niby na koncie LIVE jest przypisana gra, ale w czasie uruchomienia gry wyskakuje ang., wersja G4W, signing in (offline) - i nie mozna sie polaczyc z LIVE, zastanawiam sie jak wyglada sytuacja z DIRT 2 - ktos juz rejestrowal sie w G4W? bo troche lipa jak nie bede mogl w multi sobie popykac a chce prawidlowo zarejestrowac zeby cyrkow nie bylo...

aha. na tym koncie mam tez zarejestrowana GTA4, konto zrobione z poradnikiem z gtasite - bo przeciez normalnie w kraju 3 swiata sie nie da..., ale przy uruchomieniu wyskakuje Live w wersji PL, i wszystko ladnie sie laczy... - czy kazda gra ma 'swoja' wersje LIVE?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie nigdy nie było z tym problemów. Założyłem konto z okazji kupna GTA4 na US i gmail.com. Od tamtej pory wszystkie kolejne gry (m.in. DIRT2), które wymagają tej usługi bez problemu się rejestrują. Z tym, że gdy gra pierwszy raz uruchamiana, G4W jest offline i trzeba podać serial, żeby się zalogować. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie nigdy nie było z tym problemów. Założyłem konto z okazji kupna GTA4 na US i gmail.com. Od tamtej pory wszystkie kolejne gry (m.in. DIRT2), które wymagają tej usługi bez problemu się rejestrują. Z tym, że gdy gra pierwszy raz uruchamiana, G4W jest offline i trzeba podać serial, żeby się zalogować. 

WIELKIE DZIEKI... wylaczylem autologowanie, i na dzien dobry zapytal mnie o klucz do G4W dla FUEL, po wpisaniu, zalogowal sie do G4W bez problemu i smiga...;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, zresztą to się raz, dwa przechodzi.

A właśnie, że nie. Gra dodana do konta w czasie promocji pozostanie na nim na stałe. Jedyna różnica względem płatnej wersji jest taka, że za darmo dostaje się samego Portala, bez Source SDK (dokładnie tak samo jak w przypadku darmowych wersji HL2: Lost Coast i HL2: Deathmatch). Edytowane przez knrdz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, nie dostaje się SDK, żeby nie można było grać w mody ;]. Ciekawa i skuteczna zarazem zagrywka ze strony valve. Gierka zostaje przypisana na stałe do konta steam i warto się w nią zaopatrzyć bo jest to interesujący tytuł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A właśnie, że nie. Gra dodana do konta w czasie promocji pozostanie na nim na stałe. Jedyna różnica względem płatnej wersji jest taka, że za darmo dostaje się samego Portala, bez Source SDK (dokładnie tak samo jak w przypadku darmowych wersji HL2: Lost Coast i HL2: Deathmatch).

Faktycznie, niektóre serwisy podają nieprecyzyjne informacje i tym się zasugerowałem. :smile2:

Jeśli tak to bardzo fajnie, na pewno zagram za jakiś czas, najgorzej to przechodzić gry pod presją czasu. :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Torchlight za 8 Euro. Czy ktos mial ostatnio problem z zakonczeniem transakcji z kart platniczych VISA mbanku? Wlasnie mialem 2x declined.

ja mialem 2xdeclined na VISA w Inteligo... w koncu poszlo przez Paypala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi