Skocz do zawartości
stranded

Steam

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Może odpowiedź już jest, ale czytanie 52 stron mi się nie uśmiecha. Więc wybaczcie moje lenistwo.

Posiadam na steamie kilka gier, i zastanawiam się nad kupnem zestawu w którym 2 tytuły się powtarzają z posiadanymi.

1. Czy mogę je podarować komuś jako gift w dowolnym momencie, czy jedynie w momencie zakupu?

2. Jeśli w dowolnym momencie to czy ktoś spotkał się z sytuacją gdzie dwóch użytkowników daje sobie nawzajem gift z pozycją która u nich się powtarza? I czy coś takiego jest legalne wg. steam-a?

Będę wdzięczny za odpowiedź :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

dobra zasada - jak kupujesz zestaw i coś ci się powtarza - utwórz nowe konto specjalnie pod ten zestaw... steam t platforma do gier, nie społecznościowa, więc nie widzę sensu dalszej dyskusji... śmierć malkontentom! Dołączona grafika

A ludzie nie raz mnie pytają co biorę.

A od reguły są oczywiście wyjątki. Np. bodajże gry z Orange Boksa można giftować, jeśli je już posiadamy. Na stronach Steama można znaleźć dokładną listę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na wielkanoc mogą[lecz pewnie nie muszą?] być promocje na Steamie, jak w wypadku Bożego Narodzenia?

Czekam na obniżkę Shanka, bo ponoć fajna gra a dziesięć euro... Magicka za tą sumę Mi starczy jak na razie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mając karte GeForce i Steama można dostac za darmo demo Portala i pełną wersję HalfLife 2: Deathmatch

Portal był za darmo do pobrania dla wszystkich

tak samo jak Alien swarm , który jeszcze jest za darmo

gry lepiej kupować na allegro (kody aktywacyjne)

i wpisywać do steama - wychodzi taniej

promocje ale owszem mają, ale na nasz portfel rzadko się coś trafi

poza tym 3-4 gry starczą na rok może dłużej

nie szalejcie z tym kupowaniem

;)

z darmowych polecam jeszcze Amercias Army

porównując go do CSa wrażenie mam że CS to pacman z lat 80

nic z realności

na klonie Americas Army pentagon szkoli swoich żołnierzy

osobiście gieram teraz w L4D2 i nie ma lepszej giery

kupiona na steamie w promocji za 16pln

Edytowane przez dnetsky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Portal był za darmo do pobrania dla wszystkich

tak samo jak Alien swarm , który jeszcze jest za darmo

Ale żeś się obudził. Odpowiedziałeś na post sprzed ponad 3 lat i choć dziś ta informacja jest już nieprawdziwa (Portal First Slice jest już za darmo dla wszystkich, a HL2: Deathmatch nigdy nie był za darmo w pełnej wersji, bo jak wszystkie steamowe darmówki, w tym ten przez parę dni darmowy "pełny" Portal, ma wycięty Source: SDK, czyli obsługę modów), to wtedy na pewno nie było mowy ani o darmowym Portalu, ani Alien Swarm.

gry lepiej kupować na allegro (kody aktywacyjne)

i wpisywać do steama - wychodzi taniej

promocje ale owszem mają, ale na nasz portfel rzadko się coś trafi

O kupowaniu "kodów aktywacyjnych" już przeczytałeś, to ja dodam coś o "na nasz portfel rzadko się coś trafi" - powinno być: dobra promocja na Steamie jest nieporównywalnie lepsza, niż najlepsze promocje gier pudełkowych w Polsce (z Giermaszami włącznie). Tu nawet nie ma co wymieniać, poszukaj archiwów dowolnej świątecznej wyprzedaży (na www CD-Action na przykład znajdziesz), to zobaczysz jaką palnąłeś bzdurę. Dwa przykłady z ostatniej: za 20 zł zestaw STALKERów - Zew Prypeci+Cień Czarnobyla, za 10 zł Red Faction Guerrilla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie, czy kupując na steam za dolary a nie za euro ocieram się o bana?

Bo chciałbym magicke z 10usd plus COH:OF(tu za 7eur się bardziej opłaca niż za 20usd) i mam zagwozdkę czy kombinowac...

Bez kombinacji z proxy/VPN jest to po prostu niewykonalne, a z ich wykorzystaniem ban jest podobno wielce prawdopodobny. Jedyną bezpieczną metodą na zakupy w innych walutach jest wykorzystanie giftów od znajomych (znajomych na tyle, żeby im ufać, bo zaakceptowanie giftu przy którym pojawią się problemy z płatnością to blokada kont i wystawcy i odbiorcy giftu), rzeczywiście znajdujących się w innych regionach i płacący tamtejszymi narzędziami płatniczymi (niektórzy mają odblokowane płatności przez ?cc=us na swoim koncie, przynajmniej dopóki twierdzą, że ich adresem rozliczeniowym jest ten w USA i się tylko czasowo przeprowadzili i dopóki mają aktywną amerykańską kartę).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie jak odpowiedzieć na tajemnicze pytanie podane w mailu przy zmianie nowego hasła ??

przy zakladaniu konta sam sobie to pytanie ustawiles i ustaliles 'tajna odpowiedz' na to pytanie... musisz wpisac to co wtedy napisales...

BTW. czy ktos kupic Fallout 3: Goty - czy dostepna jest wersja PL? - moga byc tylko napisy...

Edytowane przez ernik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam kolejne naiwne pytanie. Ostatnio przeglądając z nudów społecznościową część Steam-u zauważyłem u kilku osób kilka fajnych gierek, które sa do pobrania za darmo. Nie znalazłem przy nich opcji "dodaj do biblioteki" a jedynie "zainstaluj". Więc wybrałem instalacje. Ale mam pytanie, czy jeśli je odinstaluje z dysku to one będą nadal widoczne i dostępne za darmo do pobrania w mojej bibliotece, czy znikną z niej? I drugie pytanie, zna ktoś listę darmowych gier (darmowych w sensie nie wymagających ani opłaty ani żadnej płatnej podstawy czy płatnego silnika)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi