Skocz do zawartości
stranded

Steam

Rekomendowane odpowiedzi

Noż kur... zaraz mnie coś trafi, zainstalowałem se Windows 7 na SSD i nowego klienta steam. Skutek jest taki, że nie mogę się zalogować, bo klient twierdzi że to inny komputer i muszę się zweryfikować. Jednak na moją skrzynkę nie trafił żaden mail z hasłem weryfikacyjnym. Ma ktoś adres mailowy ich supportu? Na ten na stronie www dziwnym trafem też nie mogę się zalogować.

Znany problem opisany nawet na forum STEAM'a. Ponoć są przeciążone serwery. Miałem ten kłopot dwa dni temu. Logowałem się przez stronę, pojawił się komunikat o weryfikacji ale żaden mail nie przyszedł (próbowałem kilka razy). Wczoraj poszło bez problemów i mail pojawił się od razu przy pierwszej próbie logowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na nowym OSie wiele by to zmieniło. Ba, nawet po aktualizacji sterowników do grafiki trzeba się autoryzować na nowo.

Tylko zastanawia mnie, czemu u jednych to działa a u innych nie. Ja mam folder steam przenoszony w zasadzie od wieczności (czyt. od premiery hl2) i nonstop coś zmieniam, a tych ticketów w życiu nie widziałem na oczy. Ostatnio przerzucałem system znów na ssd, zmieniłem grafikę...i nic :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko zastanawia mnie, czemu u jednych to działa a u innych nie. Ja mam folder steam przenoszony w zasadzie od wieczności (czyt. od premiery hl2) i nonstop coś zmieniam, a tych ticketów w życiu nie widziałem na oczy. Ostatnio przerzucałem system znów na ssd, zmieniłem grafikę...i nic :blink:

Pewnie masz ustawione autologowanie i logujesz się tylko z jednego kompa. U mnie też nic nie było do czasu aż odpaliłem Steam na laptopie - wtedy musiałem się autoryzować i na lapku i potem na stacjonarce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hah, chciałem wlasnie cos kupic oczywiście znow nadziałem sie na wybacz ale logujesz sie znowego konta lub uzywasz innej przegladarki i potrzebny security code...

i w d... nic nie kupie od tych oszołomów bo kod nie działa, bo po co.

zreszta pewnie zagrałbym raz i odinstalował wiec w sumie dobrze wyszło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Tą funkcje można wyłączyć jak są problemy. Ja na razie nie miałem, jak sie pojawi to pewnie wyłączę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Ktoś chętny na 4-packa Worms Reloaded po 13 zł sztuka?

100% pewnych chętnych zapraszam na PW, chyba że już ktoś kupił i sie chce pozbyć dodatkowych kopii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Bo jak ktoś inny też chce kupić, to po co płacić więcej? Zawsze różnica sie przyda do innej gry, mimo iż mała. Nie bedzie więcej chętnych, to sobie kupie pojedynczą. Na razie chęć kupna wyraził Gregu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Ostatni dzień to jak zawsze zbiórka najlepszych przecen, to może jednak znajdziemy chętnych na 4-packa zwykłego Borderlands po 15 zł na osobe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam mały problem ze swoim kontem na steam'ie. Mianowicie gdy próbuję odzyskać hasło poprzez wysłanie nazwy użytkownika na adres email dostaję normalnie nazwę swojego użytkownika, problem pojawia się natomiast gdy próbuje się zalogować lub odzyskać hasło. Wyskakuje mi, że moje konto nie istnieje.... a na stronie mogę się normalnie zalogować i mam dodane gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, chciałem zakupić sobie parę gier na steam jednak mam problem z płatnością :P nie potrafię jej ogarnąć. Nie posiadam żadnej karty VISA ani mastercard. Posiadam natomiast Karte internetową bez plastiku WBK. Jednak nie wiem jak mam dokonać nią płatności na steam. Pomoże ktoś ? Fajne przeceny są na metro 2033 (2,5E) oraz borderlands

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli mieszkasz w mieście poszukaj paysafecard, dostajesz wydruk z kasy jak przy doładowaniu, steam masz możliwość takiej płatności, sam przekieruje cię na stronę gdzie podasz kod z wydruku.Tylko nie kupuj ( kwoty np 10 zł) na styk, jest możliwość wykorzystania do 16 takich kodów jednocześnie.Dla mnie najprostsza realizacja zakupów na "parze".

Edytowane przez KaszaWspraju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mieszkam na wsi i dosyć daleko od miasta.

ps. już sobie poradziłem. Działało jednak jako visa, złe dane po prostu wpisałem w odpowiednie pola ;)

borderlands + metro 2033 zakupione = 10E

Edytowane przez ZIBI_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, jak zrobić profil offline nie będąc online?

Bo okazuje się że będąc onffline musimy być online żeby można było grać offline bo inaczej nie uruchomimy steama aby włączyć offline :P

Ktoś chyba logiki nie studiował u nich....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Tak było 100 lat temu. Jakiś czas temu nie miałem neta, bez problemu mogłem odpalić tryb offline, wyskoczyło samo okienko czy to zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może było ale przekopanie się przez 50 stron jest dla mnie nie do pokonania. Na innym komputerze ściągnąłem sobie dwie zakupiony gry (borderland oraz metro 2033) Skopiowałem fodler steam na laptopa ale po odpaleniu steama nie widzę tych gier.

Udało mi się je odpalić poprzez zrobienie skrótu w steam do pliku .exe z gier jednak wydaje mi się że to rozwiązanie nie jest najlepsze. Jak dodać te gry aby było je widać jako "steamowskie" a nie dodawane przez skrót ?

ps. Team forces 2 free które ściągałem na tym laptopie widoczne jest normalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć! mam pewien problem z grą Borderlands. Kupiłem ją jakiś czas temu na steam i po ściągnięciu jej gdy próbuje ją włączyć wyskakuje mi taki błąd:

"d:\program files (x86)\steam\steamapps\common\borderland\Biniares\Borderlands.exe

Nie można uruchomic aplikacji, poniewaz jej konfiguracja rownoczesna jest niepoprawna.

Wiecej szczegolow mozna znalezc w dzienniku zdarzen aplikacji lub przy uzyciu narzedzia

wiersza polecenia sxtrace.exe"

a gdy uruchamiam przez steam'a to cał czas mi wyskakuje informacja czy zainstalować

"buildbot_winslave_01_steam_steam_r..."

gdy się zgadzam na zainstalowanie tego instaluje mi Microsoft DirectX for Windows (etap 1 z 1) a potem wyskakuje info. od steama

"W tej chili gra jest niedostepna.

Sprobuj ponowanie za jakis czas."

Gdy robiłem poprzez steam'a "sprawdź spóbność plikow gry..." to mi wyskakiwała informacja ze wszystkie pliki zostaly pomyslnie zferyfikowane.

Posiadam windowsa 7, 64 bitową.

Edytowane przez opti09

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Calkiem ciekawa znizka na Steamie...

Hitman 2: Silent Assassin

Hitman: Blood Money

Hitman: Codename 47

Kane & Lynch 2: Alliance Weapon Pack

Kane & Lynch 2: Dog Days

Kane & Lynch 2: Multiplayer Masks Pack

Kane & Lynch 2: The Doggie Bag

Kane and Lynch: Dead Men™

Za 17,75€ (-75%) czyli 74zł. z hakiem :rolleyes:

Edytowane przez kelcior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa pytania;

1) Ktoś próbował coś dzisiaj kupować? Mi się coś nie może to udać, ani paypal ani moja karta nie działają.

2) Czy Steam Support istnieje czy to tylko magiczna grupka ludzi? Wysłałem im ticketa ponad tydzień temu i nadal żadnego dozewu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2. Istnieją, istnieją. Ale czasy odpowiedzi mają czasem kosmiczne.

Kontaktowałem się raz jak mi wyzerowało statystyki L4D. Odpowiedzieli coś po 2-3 tygodniach. Coś w stylu "Zrób tak, a tak i jak nie pomoże napisz to przywrócimy statystyki z backupu z tego, a tego dnia". Oczywiście sprawdziłem i odpisałem im w tym dniu, że niestety u mnie nie działa i prosiłbym o przywrócenie backupu. Znowu po 2-3 tyg. dostałem odpowiedź, że backupu już niestety nie posiadają. Trzeba być niestety cierpliwym.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łacina....

Niestety z dniem dzisiejszym pożegnałem się ze swoim kontem na Steamie. Według ichnich standardów obsługi klienta jestem oszustem i złodziejem. No cóż było miło ale się skończyło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz konkretnie co Ci zarzucają, może uchronisz innych przed podobną wtopą - wybacz, ale jeśli rejestrowałeś na koncie "klucze z allegro" to jesteś przecież sam sobie winien, od dawna wiadomo, że robi się to na własne ryzyko i jeśli trafisz na nieuczciwego sprzedawcę to grę, a może i całe konto prędzej czy później stracisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi