yoshik Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 Historia początek miała ponad dwa tygodnie temu gdy Bóg raczy tylko wiedzieć jak, ktoś włamał mi się na moje konto Paypal. Jako ,że kartę kredytową zawsze mam tuż przy limicie, nie udało im się za wiele ukraść, może trochę ponad 100€. Niestety wpadli na piekielny pomysł anulowania moich transakcji z ostatniego miesiąca, nie wiem na co liczyli ,że się nie zorientuje że ktoś mi na koncie buszuje i spokojnie przeleją to co przyjdzie ze zwrotów? Mniejsza z tym. Niestety doładowanie portfela Steamowego było jedną z w/w transakcji. Oczywiście jak tylko zauważyłem co jest grane, złożyłem ticket z informacją o oszustwie plus dodałem informacje iż pozostałe tickety, było ich w sumie z piętnaście może dwadzieścia chce anulować, gdyż niestety ale nie mogłem tego zrobić ręcznie przez paypalowskie Resolution Center. Szczęście w nieszczęściu dostałem pieniądze za każdą transakcje,o tyle tylko ,że w przypadku innych systemów dystrybucji gier czy też kont premium do gier itp wystarczył jeden mail z opisem sytuacji i ponowna wysyłka pieniędzy i wszystko było załatwione. Ehh przy WOT musiałem dołożyć 50$ ale za dużo czasu spędziłem żeby tak oddać konto. O tyle Steam ma w nosie całą sytuacje, dla nich sprawa zamknięta, mimo iż oczywiście chce zapłacić ponownie konto zostało zablokowane razem z całą zawartością. Nawet jeśli bym wysłał im kase "ręcznie" to i tak nie ma znaczenia ponieważ sprawa w Paypal jest zakończona, czyli ja dostałem pieniądze z powrotem,Steam dostał informacje o zakończonym dochodzeniu , konto zablokowane i tyle. Powiedzmy tak, jakieś Tico za konto bym dostał, to mnie najbardziej wnerwia. Spędziłem masę czasu na Steamie, groszem też posypałem a teraz jestem traktowany jak oszust przez jakiegoś polskiego wsioka co liczył na łatwą kase.... Upić mi się jedynie zostało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość c22 Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 (edytowane) Eh to rzeczywiście dramat sytuacja. Pytanie tylko: po co używać pośrednika jak paypal do tego? Ja normalnie płacę debetówką mBanku bezpośrednio wklepując na "steam powered" dane karty i kod CVV - nigdy nie ma żadnych problemów, transakcja przechodzi w sekundę, nie da się cofnąć łatwo jak przez paypala (o ile w ogóle się da), więc mam nadzieję jestem bezpieczny. Dodatkowo nie płacę jeszcze paypalowi dziwnych kosztów dodatkowych. Edytowane 8 Września 2011 przez c22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2011 Drodzy Panowie, mam pytanie związane pośrednio z steamem. Otóż chciałbym na nowym monitorze ustawić rozdziałkę panoramiczną 1920x1080 tryb opengl w Csie 1.6. Wszystko gra i bangla do momentu kiedy ustawie rozdzielczość i zaakceptuje zmiany. Po zmianie widzę maksymalnie 1/3 ekranu, mija się to trochę z celem. Ktoś może wie jak to obejść? Czy nie mam wyboru i muszę przejść na D3D? NA XP wiem, ze śmiga bez problemu, ale na W7 lipa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 (edytowane) Paradox Sale - Cities in Motion Day One WOW ładna znizka, to chyba jakas nowosc z okazji niedawno obchodzonych urodzin przez Steama. Magicka z wszystkimi DLC za 12 ojro, i kilka innych ciekawych tytulow tez sie znajdzie. :D Edytowane 14 Września 2011 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 (edytowane) szukam chętnych osób do pogrania w terrarię od zera na poziome hardcore/medium - duża mapa. chętnych zapraszam na priv. Edytowane 18 Września 2011 przez bielski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 Paradox Sale - Magicka Day Five Magicka z wszystkimi DLC za 6,24€ Daily deal wiec macie czas do jutra. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 GUN za 3.75 euro. Fajna cena za super grę, szkoda tylko że wersja PC jest masakrycznie tragiczna.Na jakim kompie bym nie grał, to zawsze non stop cieło i tekstury w pewnych miejscach pojawiały sie po paru sekundach. Kupiłem swego czasu na klocka gdzie jest miodzio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2011 Można zrobić, w takim razie prośba do któregoś moderatora o wycięcie postów od #1718 i stworzenie nowego tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2011 Mówisz, masz: steamgifts.com - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 Czy z zakupem takiego kluczyka wiąże się jakieś ryzyko? RAGE EDYCJA ANARCHISTY | PC PL | PRE-ORDER (1862265982) - Aukcje internetowe Allegro Zazwyczaj nie kupuję kluczy, więc nie wiem na co uważać, a nie chciałbym żeby mi konto poleciało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 Jezeli key do konta steam jest tanszy niz na steam i kupujesz bez pudelka to ryzykujesz ;) nie ma sensu dla kilkunastu zl imho. Ja sie kiedys porwalem na bad company 2 i po miesiacu gra zniknela z konta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 (edytowane) The Humble Frozen Synapse Bundle (pay what you want and help charity) Frozen Synapse bundle + Frozenbyte Bundle za 15 zł z hakiem. Oczywiscie mozna rejestrowac na Steamie, a kupic warto chociazby dla Trine. Jack Claw - niezly pokaz mozliwosci PhysX. :wink: Edytowane 10 Października 2011 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 Jezeli key do konta steam jest tanszy niz na steam i kupujesz bez pudelka to ryzykujesz ;) nie ma sensu dla kilkunastu zl imho. Ja sie kiedys porwalem na bad company 2 i po miesiacu gra zniknela z konta... Kumplowi też gra zniknęła z Origin, ale działa normalnie i może logować się do niej oraz grać na multi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 Ok, w takim razie kupię w pudełku, dzięki za rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 (edytowane) Kumplowi też gra zniknęła z Origin, ale działa normalnie i może logować się do niej oraz grać na multi. Tak, ale valve moze zablokowac konta osobom, ktore zostaly przylapane na kupowaniu gier z lewych zrodel... jezeli jest to pierwszy raz to po prostu gra zniknie, albo dadza ostrzezenie i czasowo zablokuja. Pozniej moze byc roznie, w regulaminie zastrzegaja mozliwosc trwalego wylaczenia takiego konta steam. Edytowane 10 Października 2011 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 Tak, ale valve moze zablokowac konta osobom, ktore zostaly przylapane na kupowaniu gier z lewych zrodel... jezeli jest to pierwszy raz to po prostu gra zniknie, albo dadza ostrzezenie i czasowo zablokuja. Pozniej moze byc roznie, w regulaminie zastrzegaja mozliwosc trwalego wylaczenia takiego konta steam. zgodnie z polskim prawem w przypadku takiej blokady musieliby oddać całą kasę jaką zapłaciłeś za gry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 Już ja widzę, że da się to od nich jakoś wyegzekwować ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkurs Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 (edytowane) zgodnie z polskim prawem w przypadku takiej blokady musieliby oddać całą kasę jaką zapłaciłeś za gry A w jakim artykule jakiej ustawy jest takie coś zapisane? Edytowane 10 Października 2011 przez konkurs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 O, dycha za Metro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 (edytowane) O, dycha za Metro :) zakupił ja za dychu pudełka nie ma wiec miejsca nie zajmuje, a gra bardzo dobra Edytowane 10 Października 2011 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 W któryś dzień będą zapewne STALKERy, więc jak ktoś nie ma może śledzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2011 Stalkery to w sumie co promocja chodza ;) Ale na metro sie skusilem - bedzie soft do benchmarkowania kompa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2011 zgodnie z polskim prawem w przypadku takiej blokady musieliby oddać całą kasę jaką zapłaciłeś za gry Sprobuj i daj znac czy przejdzie ;) dla mnie np bylby to zloty interes, grubo ponad tysiaka wyrwe :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2011 Ale czy nie było już o tym że Steam nie sprzedaje gier, tylko je wypożycza/udostępnia, i w każdej chwili może zaprzestać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2011 (edytowane) u hamburgerow pewnie nic by nie zdzialal, ale u nas to smierdzi niedozwolonymi klauzulami umownymi... UOKiK - Konsumenci - Ochrona konsumentów - Niedozwolone klauzule Edytowane 11 Października 2011 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViruS001 Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2011 (edytowane) Promocje steam 12.10.2011r. Red Faction: Armagedon (Zniżka 75%) -> 12.50€ (Około 55zł) Red Faction: Armagedon Path to war DLC (Zniżka 75%) -> 1.25€ (Około 6zł) Red Faction: Guerilla (Zniżka 75%) -> 2.50€ (Około 11zł) Red Faction II (Zniżka 75%) -> 1.25€ (Około 6zł) Red Faction (Zniżka 75%) -> 1.25€ (Około 6zł) Link: THQWeek2011Czas: Do jutra do godziny 19:00 czasu polskiego (12.10.2011 - 19:00)Duke Nukem: Forever (Zniżka 50%) -> 9,99€ (Około 44zł)Link: Duke Nukem: ForeverCzas: Do piątku do godziny 01:00 czasu środkowoeuropejskiego (14.10.2011 - 01:00)Chessmaster Challenge (Zniżka 66%) -> 3,06€ (Około 14zł)Link: Chessmaster ChallengeCzas: Do jutra do godziny 19:00 czasu polskiego (12.10.2011 - 19:00)THQWeek2011 (Zniżka 50%) -> 49,99€ (Około 216zł)Link: THQWeek2011Czas: 10.10.2011 do 17.10.2011 Inne: Codziennie jakieś gry trafiają na specjalną promocje. Post powstał po to by ktoś nie zapomniał, przypomniał sobie oraz został uświadomiony o większych promocjach na steam. Posty będę zamieszczał regularnie o nowych, większych* promocjach na platformie steam. *Większe rozumiem od 30% w wzwyż a nie jakieś 10% czy mniej. Edytowane 13 Października 2011 przez ViruS001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knrdz Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2011 (edytowane) [*]Duke Nukem: Forever (Zniżka 50%) -> 9,99€ (Około 44zł)Jeśli ktoś ma na gamersgate dolary, to może kupić tam DNF taniej, bo za 10 dolarów (do ósmej rano jutro). Gra steamworksowa. Edytowane 12 Października 2011 przez knrdz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViruS001 Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2011 No tak ale piszemy o steam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knrdz Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2011 (edytowane) No tak ale piszemy o steam :D Każda pecetowa wersja Duke Nukem Forever, czy kupiona na steampowered.com, u konkurencji, czy w pudełku i tak skończy na czyimś koncie Steam. Skoro większość ludzi wolałaby zapłacić za grę 31 a nie 43 zł, to w czym widzisz problem? Edytowane 13 Października 2011 przez knrdz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViruS001 Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2011 Ja nie widzę przecież żadnego problemu. Napisałem tylko jakie promocje trwają na steam. Jeżeli ktoś chce kupować gdzie indziej to nie trzymam go :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...