Skocz do zawartości
stranded

Steam

Rekomendowane odpowiedzi

czy udaje sie wam z poziomu steam zainstalowac Delta Force: Xtreme 2 Demo ? bo u mnie tylko odswieza sie strona. instalacja nie rusza.

Taki urok Steam w dzisiejszych czasach, że co nie wyjdzie demo na Steam to nie działa. Pewnie jakiś palant co to tam wstawia robi ciągle ten sam błąd.

Te demo możesz pobrać z sieci, waży 500 MB, ale nie zachwyca. Jak grałeś w Delta Force Xtreme te pierwsze to to jest dokładnie ta sama gra, nawet grafika jest identyczna, dźwięki też.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh, za moich czasów Delta Force 1 (2 chyba też była niezła) wymiatał ;) Silnik Novalogica był unikalny, może i trochę ciężki ale mapy o nieskończonym rozmiarze i dźwięk taki że można było grać z zamkniętymi oczami z nawiązką to rekompensowały. Dobry tryb coop o którym dziś producenci zupełnie zapomnieli, dawał ogromną radość z gry w kilka osób po lanie. A potem długa przerwa, wyszedł Xtreme i naprawdę nie wiem co to miało być. Jeżeli Xtreme 2 też taki jest to szkoda bo chętnie pograł bym w odświerzonego DF1 czy 2, zwłaszcza że dziś dobrych gier pod coop jak na lekarstwo.

A żeby nie było totalnie off to napiszę że ja problemów z steam nie mam, no może poza ich cenami ale to już inna bajka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wreszcie sie udało, chyba za 10 razem! HURA

witam

mam ten sam bład przy probie zalogowanie sie do steam, wywala mi program.

Jak po raz pierwszy instaowalem steam na pc trawalo to dlugo ale bez problemow.

Utworzylem konto, zaczelem scigac gre.... potem porgram sie wywalił.

Probowałem sie logowac i nic, reinstal stram i nic. Teraz co chwile wywalam clieantregistry.blob, program sie aktaualzuje wrzucam login hasło i program sie zwiesza. jakies pomysly co jeszcze popróbować??

edit: zaistalowalem steam-a na drugim zupelnie innym komputerze [notebook], jest dokladnie to samo??

Tylko ja mam ten problem?? Czego to moze byc wina, neostrady, routera??

Cos u nich pieprznelo, nikt wiecj nie ma problemow ze steam-em??

Edytowane przez k2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli Xtreme 2 też taki jest to szkoda bo chętnie pograł bym w odświerzonego DF1 czy 2, zwłaszcza że dziś dobrych gier pod coop jak na lekarstwo.

DFX2 to naprawdę całkowity dramat, ta gra jest gorsza od produkcji City-Interactive.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Na allegro są seriale do różnych gier na Steam, są też konta. Czy jeszcze gdzies w necie są gry na Steama sprzedawane (poza samym Steamem oczywiście)? Mają tam dużo fajnych starych gier, ale ceny chore (nie dam 10 euro za grę z początku tej dekady).

Czy gdy kupię czyjes konto np. na allegro, to mogę gry przenieść na moje konto, czy muszę używać tego kupionego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kwestii allegro odradzałbym kupowanie całego konta, gdyż nigdy nie wiadomo i może się trafić ktoś nieuczciwy i po np. 2 tyg grania nie będziesz się mógł zalogować. W przypadku allegro lepiej jest kupić sam CD-key, gdyż jest dużo taniej jak przez steama czy w zwykłych sklepach dla przykładu za CS:S dałem niecałe 40 zł.

Niestety nie można przenosić gier pomiędzy kontami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdy steam podczas logowania nie daje zadnej odpowiedzi, trzeba zrobic nastepujace czynnosci:

1. wywalic wszystko z folderu steama oprócz : folderu steamapps i steam.exe

2. odpalic steam.exe i czekac az sie wszystko sciagnie od nowa.

Taka informacje dostalem od supportu steama i wszystko ladnie dziala.

Edytowane przez RatManek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak i dlatego na steamie nic już nie kupuję. Bo kto da za ArmA2 48 euro? 47,99x4,49=~215zł

Rozbój w biały dzień [; gra bez pudełka, płyty, tych wszystkich gadżetów w środku... droższa od wersji pudełkowych.

Ludzie którzy ustalają te ceny z pewnością pozamieniali się głowami na tyłki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak i dlatego na steamie nic już nie kupuję. Bo kto da za ArmA2 48 euro? 47,99x4,49=~215zł

Ale czlowieku, po co przeliczasz te ceny na zlotowki i pytasz sie "kto to kupi"? Zachod kupi bo ich stac, dla nich to jest W MIARE :] normalna cena i przede wszystkim DLA NICH sa te oferty. Zamiast sie cieszyc, ze gry na pc w Polsce nie kosztuja po 200zl jak jeszcze ~9 lat temu, to narzekasz, ze nie oplaca Ci sie ich brac na steam'ie, jakby Polska byla glownym targetem valve. Edytowane przez Jin*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze zachód czyli też USA płaci dolarami.

Po drugie nawet na zachodzie te ceny dużej większości gier są wyższe od wersji pudełkowych.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale skoro ludzie kupują to po co valve ma obniżać ceny? Popyt ---> podaz, poza tym troche ludzi musi zarobic na jednej sprzedanej licencji ;-) Zeby nie bylo, tak jak kazdy chcialbym zeby ceny byly mniejsze a valve od czasu to czasu spojrzalo na kurs dolara, ale narzekanie na taki stan rzeczy i przeliczanie cen na zlotowki najzwyczajniej w swiecie mnie irytuje :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcale tak nie kupują, Valve stopniowo obniża ceny (narazie swoich gier tylko) w Europie. Poczytaj na mojej stronie (http://www.steamunpowered.eu).

Harry Lloyd

http://steamunpowered.eu/page.php?al=altshops

Nie każdy ma klucze do Steam ale chyba większość. Nie kupuj kont Steam bo jest to nielegalne, a takie "sprzedane" konto można odzyskać w mniej niż 3 dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Ściągam dziś demo na Steam - transfer 10-30 kB/s.

Z normalnych źródeł mam 300-400. Zawsze transfery na Steam miałem tragiczne, na innym ISP było to samo. W moim przypadku na pewno nie mógł bym wymienić wśród zalet szybkiej dostępności gier. Ściąganie takiej GTA IV to by była masakra. Retail rządzi.

Da się tam sprawdzić rozmiar gry przed zakupem?

Edytowane przez Harry Lloyd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanie do znawców. Ile czeka się na odpowiedź ze strony wsparcia technicznego (pracują w weekendy)?

Coś mi się zwaliło i musiałem przeinstalować steam'a. Oczywiście zapomniałem hasła, a podpowiedzi tez nie pamiętałem, więc dałem znać co i jak do pomocy technicznej. I teraz nie wiem ile mi przyjdzie czekać i czy coś w ogóle to da?

Skleroza nie boli ale dokucza jak mówią. Może jest jeszcze jakieś lepsze (szybsze) wyjście z tej sytuacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z reguły 3 dni, czasami odpisują w niedziele ale nie licz na to w tą niedzielę tam jest święto niepodległości.

Ewentualnie wejdź na forum Steam, zaloguj się i napisz do użytkownika BurtonJ, to jest pracownik Valve, który się tym zajmuje i ewentualnie napisz do niego i poproś, mi tak się udało kolegom pomóc 2 razy i bez kolejki mieli na teraz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi ostatnio ciągle zrywa transfer i nie mogę dokończyć aktualizacji HL2:E1, E2 i TF2, Portal. Wczoraj też próbowałem o różnych porach i to samo. Niby się łączy, ale żadnego transferu nie ma. No może czasem pokaże 40-50 KB/s i po chwili transfer znika. Zostawiłem steama na godzinę dzisiaj i dalej to samo. Wszystko inne z netu ściąga się nawet max prędkością łącza czyli 1.2 MB/s (łącze 10 mbit w UPC). Kiedyś też tak miałem.

Steama postawiłem na nowo parę dni temu i wyłączyłem go na chwilę podczas aktualizacji, bo nie chciało coś łączyć i odtąd nie mogę jej dokończyć. Specjalnie przeinstalowałem Steama i cały Orange Box, bo znów wystąpił problem z HL2.exe i nie szło odpalić podstawki. Jutro spróbuje zainstalować wszystko jeszcze raz, bo dziś już nie mam sił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z reguły 3 dni, czasami odpisują w niedziele ale nie licz na to w tą niedzielę tam jest święto niepodległości.

Ewentualnie wejdź na forum Steam, zaloguj się i napisz do użytkownika BurtonJ, to jest pracownik Valve, który się tym zajmuje i ewentualnie napisz do niego i poproś, mi tak się udało kolegom pomóc 2 razy i bez kolejki mieli na teraz ;)

Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiecie może, gdzie można zakupić klucze do gier i zapłacić sms'em?

Kiedyś były dostępne na kilku stronach polskiej sceny, ale teraz raczej krucho z tym.

Wiem, że kosztuje to "troszkę" drożej, ale zmieniam numer i kasa i tak przepadnie.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra, teraz ja (znowu) mam problem, tym razem ze steamem a dokladnie z cs:s, otoz przy odpaleniu css wywala mi blad "unable to load unicode.dll", widze to pierwszy raz w zyciu na oczy a w css grywalem juz od czasow bety :F, usunalem steam, pliki css, pobralem od nowa ... dalej to samo ...

help? any ideas?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra, teraz ja (znowu) mam problem, tym razem ze steamem a dokladnie z cs:s, otoz przy odpaleniu css wywala mi blad "unable to load unicode.dll", widze to pierwszy raz w zyciu na oczy a w css grywalem juz od czasow bety :F, usunalem steam, pliki css, pobralem od nowa ... dalej to samo ...

help? any ideas?

prawy klik na css>właściwości>pliki lokalne (czy jak to tam po polsku)>sprawdź integralność...

jak to nie pomaga to reinstalka Steam

dla mnie error wygląda na brak czegoś co obsługuje polskie czcionki (kodowanie unicode?) także może odpal css po angielsku (zmień język Steam na angielski).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawy klik na css>właściwości>pliki lokalne (czy jak to tam po polsku)>sprawdź integralność...

jak to nie pomaga to reinstalka Steam

dla mnie error wygląda na brak czegoś co obsługuje polskie czcionki (kodowanie unicode?) także może odpal css po angielsku (zmień język Steam na angielski).

juz rozwaizalem problem, zadna reinstalka/redownload nie pomagal ... dalem przywracanie systemu i ruszyl, rofl, jakas instalka czegos spaprala sprawe :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi