Skocz do zawartości
stranded

Steam

Rekomendowane odpowiedzi

To chyba zależy od banku. Wiem, że np. z mbanku jest uznawana. Tylko pierwszy raz trzeba zadzwonić do konsultanta żeby to aktywował, albo samodzielnie w panelu www zmienić jej limity, co jest równoważne z aktywacją tej opcji. Tak mi przynajmniej tłumaczyli przez telefon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja właśnie mam konto w mBanku i właśnie orientuję się w tych całych płatnościach internetowych kartą w moim panelu i nie widzę żadnej opcji aktywacji jej, są tylko dane pozycje z limitami podane, no i płatności internetowe limit ustawione mają na 0,00... mam to zmienić, tak? Dodam, że nigdy jeszcze nie płaciłem kartą przez internet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie tak, masz zmienić limit i ci się aktywuje. Tak mi tłumaczyła konsultantka. Tak zrobiłem i zadziałało. A zadzwoniłem, bo byłem nie w formie i przy wypełnianiu płatności nie podałem daty ważności karty i oczywiście nie przyjęło mi transkacji ("card expired"). Mimo jasnego komunikatu nie załapałem i zadzwoniłem na infolinię. I tam tak wytłumaczyła. Potwierdziła, że opcję mam już aktywną (właśnie przez to, że sobie wcześniej sam zmieniłem limit). Potem dopiero zaskoczyłem, co jest nie tak i poszło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co MariuszDW napisał, wystarczy, że ustawie limity w tych pozycjach, a to akurat wiem gdzie i jak zrobić : )

Edit:

No właśnie tak, masz zmienić limit i ci się aktywuje. Tak mi tłumaczyła konsultantka. Tak zrobiłem i zadziałało. A zadzwoniłem, bo byłem nie w formie i przy wypełnianiu płatności nie podałem daty ważności karty i oczywiście nie przyjęło mi transkacji ("card expired"). Mimo jasnego komunikatu nie załapałem i zadzwoniłem na infolinię. I tam tak wytłumaczyła. Potwierdziła, że opcję mam już aktywną (właśnie przez to, że sobie wcześniej sam zmieniłem limit). Potem dopiero zaskoczyłem, co jest nie tak i poszło.

No właśnie : )

Czyli ustawię sobie limity i powinno być git.

Dziękuję za pomoc.

Tylko jeszcze jedna sprawa, tak dla pewności ; ) W polu "Adres billingowy/ linijka 2" podaję adres zameldowania, tak?

I jeszcze mam tylko jedno pytanie, o co chodzi z tą datą ważności obok imienia i nazwiska?

Edit:

Ok, chyba już wiem, data ważności karty, tak? : )

Edytowane przez metal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wpisuję jako adres billingowy adres, pod którym mieszkałem jak zakładałem konto (i de facto na jaki jest zarejestrowana karta). Drugiej linijki nie musisz wypełniać.

edit:

Tak - data ważności karty.

A że się tak spytam - co kupujesz ?

Edytowane przez BLANTMEN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Day of Defeat: Source : ) ; P

W ogóle, to 'lekki' lol mi z tym kupowanie wyszedł, bo wczoraj nabyłem Orange Box'a na www.pripp.com, pomyliłem się, myśląc, że będę miał w nim ww. tytuł [ ; [proszę bez zbędnych komentarzy : D ; )] ale przynajmniej mogę teraz pograć w Team Fortress 2 ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie żałuję : )

Muszę się przyznać, że grałem tylko w pierwszą część 'nowego' ; ) HL'a, więc przy okazji może nadrobię zaległości w tej kwestii ; P ; D : )

Audiosurf? Momencik, właśnie patrzę, co to jest... prawie coś a'la guitar hero ; ) Dzięki, ale takie klimaty mnie nie 'kryncą' ; P : ) czy mimo wszystko spróbować? Widzę, że demo jest dostępne, więc może to obczaję ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obczaj, obczaj. Audiosurf miałem jeszcze przed premierą. W dniu premiery długo się nim nie nacieszyłem .... nie spodziewali się takiego oblężenia. Serwery nie wyrabiały ;) Ogólnie jedna z bardziej grywalnych niezależnych pozycji na Steamie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie - czy wam też gry nie aktualizują się z dniem wyjścia jakiejś łatki itp? Chciałem obczaić co to nowego w Killing Floor dodali i co - dopiero teraz pobiera mi się aktualizacja, która dostępna jest od kilku dni :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich.

Mam takie pytanie...Kupiłem wczoraj po przez Steam Torchlight (naprawdę świetny H&S)

Na mail’a przyszło mi potwierdzenie transakcji, w zakładce „Moje gry” w kliencie Steam demo Torchlight zamieniło się w pełną wersję i wszystko jest tip-top...Tylko teraz rodzi się pytanie czy mam jakiś namacalny dowód zakupu produktu(nie licząc potwierdzenia na skrzynce) przydał by się jakiś serial number do mojego egzemplarza czy coś w tym rodzaju...

Jak na przykład zrobię format i zainstaluję wszystko od nowa to czy gra jest przypisana do mojego konta na steam i w momencie zalogowania będzie dostępna za każdym razem w zakładce Moje gry? Czy nie powinienem dostać po zakupie jakiegoś klucza dostępu do Torchlight? Proszę o odpowiedź bo nie daję mi to spokoju :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze myślę, że "Includes free additional content — face off against the horrific Batarians" to dodatek "Bring Down the Sky"?

W sieci jest spolszczenie jak komuś trzeba.

Będę wdzięczyny, za namiary na to. Chcę sprezentować grę przyjacielowi, a u niego z angielskim średnio na jeża. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Overlord Complete Pack za 8,75€

Brał ktoś?

Dla mnie to chyba najlepszy deal odkąd mam Steam (premiera HD2900XT z kuponem na HL2 EP2). Za takie grosze  :)

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Tylko nie mam polskiego - wbrew opisowi.

Edytowane przez MariuszDW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są fajne promocje na steam, tylko niestety trwają do 17.00 naszego czasu, niektóre gry po -50-75% ceny.

Szukam osoby, która by zakupiła dla mnie klucz do gry Fallen Earth (17euro) - http://store.steampowered.com/app/40000/ ja aktualnie nie mogę tego zrobić a szkoda takiej okazji zmarnować.

Przeleje od razu pieniądze na konto, tylko jakby się ktoś taki znalazł. :) Jeśli jest ktoś pomocny to proszę o kontakty na PW.

/nie aktualne, już zostałem poratowany przez uprzejmego usera ;)

Edytowane przez ath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi