metal Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 (edytowane) Panowie, mam pytanie. Czy płatność kartą Visa Electron w Steam'ie jest uznawana, czy tylko 'zwykłą' Visą można płacić? Edytowane 16 Października 2009 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Ja place Visa Electron z mbanku z aktywowana opcja platnosci internetowych i nie ma zadnego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Ok, dzięki za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 To chyba zależy od banku. Wiem, że np. z mbanku jest uznawana. Tylko pierwszy raz trzeba zadzwonić do konsultanta żeby to aktywował, albo samodzielnie w panelu www zmienić jej limity, co jest równoważne z aktywacją tej opcji. Tak mi przynajmniej tłumaczyli przez telefon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 No ja właśnie mam konto w mBanku i właśnie orientuję się w tych całych płatnościach internetowych kartą w moim panelu i nie widzę żadnej opcji aktywacji jej, są tylko dane pozycje z limitami podane, no i płatności internetowe limit ustawione mają na 0,00... mam to zmienić, tak? Dodam, że nigdy jeszcze nie płaciłem kartą przez internet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Miałem ten sam problem. Jeżeli nie wiesz gdzie to jest - najlepiej zadzwoń do konsultanta. Ustawi Ci od razu. Generalnie chodzi o ustawienie transakcji korespondencyjnych i telefonicznych oraz transakcji internetowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 No właśnie tak, masz zmienić limit i ci się aktywuje. Tak mi tłumaczyła konsultantka. Tak zrobiłem i zadziałało. A zadzwoniłem, bo byłem nie w formie i przy wypełnianiu płatności nie podałem daty ważności karty i oczywiście nie przyjęło mi transkacji ("card expired"). Mimo jasnego komunikatu nie załapałem i zadzwoniłem na infolinię. I tam tak wytłumaczyła. Potwierdziła, że opcję mam już aktywną (właśnie przez to, że sobie wcześniej sam zmieniłem limit). Potem dopiero zaskoczyłem, co jest nie tak i poszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 (edytowane) Z tego co MariuszDW napisał, wystarczy, że ustawie limity w tych pozycjach, a to akurat wiem gdzie i jak zrobić : ) Edit: No właśnie tak, masz zmienić limit i ci się aktywuje. Tak mi tłumaczyła konsultantka. Tak zrobiłem i zadziałało. A zadzwoniłem, bo byłem nie w formie i przy wypełnianiu płatności nie podałem daty ważności karty i oczywiście nie przyjęło mi transkacji ("card expired"). Mimo jasnego komunikatu nie załapałem i zadzwoniłem na infolinię. I tam tak wytłumaczyła. Potwierdziła, że opcję mam już aktywną (właśnie przez to, że sobie wcześniej sam zmieniłem limit). Potem dopiero zaskoczyłem, co jest nie tak i poszło. No właśnie : ) Czyli ustawię sobie limity i powinno być git. Dziękuję za pomoc. Tylko jeszcze jedna sprawa, tak dla pewności ; ) W polu "Adres billingowy/ linijka 2" podaję adres zameldowania, tak? I jeszcze mam tylko jedno pytanie, o co chodzi z tą datą ważności obok imienia i nazwiska? Edit: Ok, chyba już wiem, data ważności karty, tak? : ) Edytowane 16 Października 2009 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 (edytowane) Ja wpisuję jako adres billingowy adres, pod którym mieszkałem jak zakładałem konto (i de facto na jaki jest zarejestrowana karta). Drugiej linijki nie musisz wypełniać. edit: Tak - data ważności karty. A że się tak spytam - co kupujesz ? Edytowane 16 Października 2009 przez BLANTMEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Day of Defeat: Source : ) ; P W ogóle, to 'lekki' lol mi z tym kupowanie wyszedł, bo wczoraj nabyłem Orange Box'a na www.pripp.com, pomyliłem się, myśląc, że będę miał w nim ww. tytuł [ ; [proszę bez zbędnych komentarzy : D ; )] ale przynajmniej mogę teraz pograć w Team Fortress 2 ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Żałujesz ? :P Swoją drogą, jeśli jeszcze nie masz, kup sobie Audiosurf :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Nie żałuję : ) Muszę się przyznać, że grałem tylko w pierwszą część 'nowego' ; ) HL'a, więc przy okazji może nadrobię zaległości w tej kwestii ; P ; D : ) Audiosurf? Momencik, właśnie patrzę, co to jest... prawie coś a'la guitar hero ; ) Dzięki, ale takie klimaty mnie nie 'kryncą' ; P : ) czy mimo wszystko spróbować? Widzę, że demo jest dostępne, więc może to obczaję ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Obczaj, obczaj. Audiosurf miałem jeszcze przed premierą. W dniu premiery długo się nim nie nacieszyłem .... nie spodziewali się takiego oblężenia. Serwery nie wyrabiały ;) Ogólnie jedna z bardziej grywalnych niezależnych pozycji na Steamie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Pytanie - czy wam też gry nie aktualizują się z dniem wyjścia jakiejś łatki itp? Chciałem obczaić co to nowego w Killing Floor dodali i co - dopiero teraz pobiera mi się aktualizacja, która dostępna jest od kilku dni :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Race On za 5€ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 Mass Effect za 7.49€ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 No mi własnie zabrało z karty 60zł za tego Mass Effecta Poza tym NIE chciałem kupić kartą, musiało mi zapisać przy ostatnim kupowaniu dane. I teraz napisałem do supportu o zwrot i czekam. Co za cyrk... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 Uff... spojrzałem u siebie i zabrało 32,42 PLN z karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gm0rk Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 Witam wszystkich. Mam takie pytanie...Kupiłem wczoraj po przez Steam Torchlight (naprawdę świetny H&S) Na mail’a przyszło mi potwierdzenie transakcji, w zakładce „Moje gry” w kliencie Steam demo Torchlight zamieniło się w pełną wersję i wszystko jest tip-top...Tylko teraz rodzi się pytanie czy mam jakiś namacalny dowód zakupu produktu(nie licząc potwierdzenia na skrzynce) przydał by się jakiś serial number do mojego egzemplarza czy coś w tym rodzaju... Jak na przykład zrobię format i zainstaluję wszystko od nowa to czy gra jest przypisana do mojego konta na steam i w momencie zalogowania będzie dostępna za każdym razem w zakładce Moje gry? Czy nie powinienem dostać po zakupie jakiegoś klucza dostępu do Torchlight? Proszę o odpowiedź bo nie daję mi to spokoju :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 Twoja gra = twoje konto. Torchlight będzie tam zawsze i po wsze czasy. Klucza nie potrzebujesz, a "paragonik" przychodzący na e-mail świadczy o legalności zakupu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gm0rk Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 Twoja gra = twoje konto. Torchlight będzie tam zawsze i po wsze czasy. Klucza nie potrzebujesz, a "paragonik" przychodzący na e-mail świadczy o legalności zakupu. Dzięki :D Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 OK się wyjaśniło. Teraz jestem w pracy to na netbooku nie zagram, ale wczoraj wieczorem pograłem pare minut i Mass Effect jest świetny. W sieci jest spolszczenie jak komuś trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Jeśli to spolszczenie jest wzięte z oficjalnej polskiej wersji, to można sobie darować. Chyba, że ktoś nie kuma ang. A gra autentycznie dobra jest. Kupiłem ją, chociaż posiadam wersję pudełkową ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Dobrze myślę, że "Includes free additional content — face off against the horrific Batarians" to dodatek "Bring Down the Sky"? W sieci jest spolszczenie jak komuś trzeba.Będę wdzięczyny, za namiary na to. Chcę sprezentować grę przyjacielowi, a u niego z angielskim średnio na jeża. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 (edytowane) Overlord Complete Pack za 8,75€ Brał ktoś? Dla mnie to chyba najlepszy deal odkąd mam Steam (premiera HD2900XT z kuponem na HL2 EP2). Za takie grosze :) Tylko nie mam polskiego - wbrew opisowi. Edytowane 17 Listopada 2009 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 (edytowane) Są fajne promocje na steam, tylko niestety trwają do 17.00 naszego czasu, niektóre gry po -50-75% ceny. Szukam osoby, która by zakupiła dla mnie klucz do gry Fallen Earth (17euro) - http://store.steampowered.com/app/40000/ ja aktualnie nie mogę tego zrobić a szkoda takiej okazji zmarnować. Przeleje od razu pieniądze na konto, tylko jakby się ktoś taki znalazł. :) Jeśli jest ktoś pomocny to proszę o kontakty na PW. /nie aktualne, już zostałem poratowany przez uprzejmego usera ;) Edytowane 27 Listopada 2009 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 Hehe obniżona cena L4D2 jest porównywalna z tym co trzeba wyłożyć w MM/Empik :D ale za to KOTOR jest w fajnej cenie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 Ja wczoraj kupilem w tej promocji Osmos za 2€. Bardzo relaksująca gierka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 A dziś jest L4D za 5.74 - świetna cena jak któs nie ma jeszcze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 ceny niektorych gier sa chore. max pain - 10E comanche 4 - 9E silent hunter 3 - 10E te gry mozna kupic za 20zl albo mniej, jak widac na steamie czas nie wplywa na cene gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...