MariuszDW Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Jakiego bana? Przecież to dla nich dobrze, że więcej kupujesz :D Musisz tylko uważnie zaznaczyć "przy kasie", że to jest podarunek (gift) i później będziesz musiał wskazać nazwę użytkownika z listy swoich znajomych lub podać maila osoby, której to wysyłasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 kup ze swojego konta dla niego jako gift - i tak, mogą sie dowalić, że kupujesz na dwóch kontach jedną kartą dzisiaj totalna porażka, chyba że ktoś przegapił deale wcześniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milan1899 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 orientujecie się czy moge dodac do koszyka gta za te 7 euro, a zaplacic powiedzmy za 2 dni (po promocji kiedy cena bedzie wyzsza) czy anuluja zamowienie po 18-tej jutro jak cena wzrosnie a nie bedzie oplacone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franek89 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Mam dokładnie takie samo pytanie jak Milan1899, jak długo mogę "trzymać" gry w koszyku?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 kup ze swojego konta dla niego jako gift - i tak, mogą sie dowalić, że kupujesz na dwóch kontach jedną kartąkupilem braciakowi jako gift - poszlo z jednej karty, moze nie zbanuja... :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knrdz Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 orientujecie się czy moge dodac do koszyka gta za te 7 euro, a zaplacic powiedzmy za 2 dni (po promocji kiedy cena bedzie wyzsza) czy anuluja zamowienie po 18-tej jutro jak cena wzrosnie a nie bedzie oplacone?Nie anulują, tylko cena w koszyku zmieni się na aktualną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 A czemu by niby mieli zbanować? Jak poczytasz o giftach to nawet tam piszą że nie można podarować gry posiadanej na swoim koncie, tylko trzeba kupić nową, bo inaczej to tak jakby dawac używany produkt w prezencie. Są też promocje zawierające np. 4 kopie danej gry, jedna dla ciebie a reszta na gifty. Można kupować ile sie chce prezentów o ile nie robi się z tym przekrętów. Kupiłeś go dla innego polskiego użytkownika, więc żaden problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4KET Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Nie banują za to. Na pewnym forum polskiej społeczności Steam jeden user kupował innym Garry's Moda (w tym mnie). Dalej razem gramy w Counter Strike. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 gta4 kupione... reszta z dzisiejszej oferty to crap Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 oj jest tam pare perelek. ponawiam pytanie czy taki steamowy stalker bedzie dzialac po wgraniu modow? czy jednak wskazana jest zwykla wersja do modowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 W innych grach mody dzialaja (X3TC, Empire Total War, Torchlight), wiec i w stalkerze nie powinno byc problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 (edytowane) IMO dali tyłka. Nie bylo znizki na MW2.Kontynuuja swoja polityke podnoszenia cen gier PC do poziomu konsolowych. W przeciwienstwie do wielu innych, kontunuuje bojkot MW2 i dopoki nie bedzie w serii extra-gra, nie kupie, bo Multi sux ass, a single nie jest wart tych pieniedzy. I smell bullshit. Edytowane 4 Stycznia 2010 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Mody w Stalkerze działają. Co do trzymania w koszyku nic to nie da - jak cena się zmieni to w koszyku też. A bana za gifty można dostać jak kupisz ich ponad 20 na raz (wiem, sprawdzałem) - ale to tylko ban tymczasowy i to na karte płatniczą (około 2 tygodni) lub inny srodek platnosci. Potem przez okres 2 tygodni przed kupieniem jakiejkolwiek gry na Steam musisz pisać do supportu "chcę kupić grę X". Kupowanie jedną kartą na kilku kontach może zakończyć się zablokowaniem konta i koniecznością tłumaczenia się przed supportem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knrdz Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 (edytowane) oj jest tam pare perelek. ponawiam pytaniePowinny działać, w końcu steamowy STALKER ma identyczną strukturę plików jak pudełkowy, z wyjątkiem inaczej zabezpieczonego pliku .exe. Jest jeszcze druga różnica, która przy niektórych modach może być istotna: Steam udostępnia wersję 1.0005, a nie najpopularniejszą 1.0006 (według Steama jest to wersja beta), przez co nie da się grać w multi na większości serwerów. jednak za 2 ojro to nawet na allelole nie kupie.Nawet za 5 (z wysyłką) jest trudno. I choć sam posiadam SoC z Platynowej Kolekcji kupiłem na Steamie w pierwszym rzucie za 2€. Raz, że trzeba promować porządne oferty (może inni wydawcy zrozumieją, że lepiej sprzedać 10 razy więcej egzemplarzy za 20% ceny, sami więcej zarobią i gracze będą zadowoleni), a dwa - pudełkowego sprzedam za przynajmniej 2 razy tyle, albo dam komuś w prezencie. czy ze zmienami w plikach po instalacji modow nie bedzie problemow ze sprawdzeniem cache gry via steam?Weryfikacja cache sprawdza tylko pliki oryginalnie dostarczone z grą, więc np. podmiana .db* w celu spolszczenia i próba weryfikacji spowoduje ponowne pobranie podmienionego pliku. Podobnie poskutkuje edycja pliku fsgame.ltx - ale przecież weryfikacja sama się nie włącza. Wgrane do katalogu cache gry dodatkowe pliki nie mają wpływu na weryfikację. Edytowane 4 Stycznia 2010 przez knrdz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Czy jeśli kupie Orange Box`a w wersji pudełkowej (29 PLN) będę mógł zarejestrować klucz na Steamie i ściągnąć gry ze steama (żeby nie być zmuszonym do każdorazowej zmiany płyty w napędzie) czy niestety trzeba zainstalować wszystko z płyt i bawić się zmianami CD w napędzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 będziesz mógł ściągnąć grę poprzez steam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knrdz Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Czy jeśli kupie Orange Box`a w wersji pudełkowej (29 PLN) będę mógł zarejestrować klucz na Steamie i ściągnąć gry ze steama (żeby nie być zmuszonym do każdorazowej zmiany płyty w napędzie) czy niestety trzeba zainstalować wszystko z płyt i bawić się zmianami CD w napędzie?O jaką "każdorazową zmianę płyty w napędzie" chodzi? Pudełkowego OB *trzeba* zarejestrować na Steamie, a płyty *można* wykorzystać do zainstalowania z nich gier - choćbyś miał nie wiem jak szybkie łącze, z płyt pójdzie wielokrotnie szybciej (zwłaszcza, jeśli masz zaktualizowaną wersję z EA Classics, bo do premierowej Team Fortress 2 dociągany jest praktycznie w całości. Po zainstalowaniu płyty możesz wyrzucić, albo zostawić do kolejnej instalacji, ale nie są wymagane w napędzie w czasie grania. Aha - w premierowym OB (nie wiem jak w EA Classics) jest chyba jakiś błąd instalatora, przez który próba zainstalowania wszystkich gier na raz wydaje się (przynajmniej na początku) nie korzystać wcale z płyt, tylko ściągają się z internetu w całości. Przy instalowaniu po jednej grze wygląda to "normalnie": najpierw instaluje z płyty, a potem dociąga (zwykle niewielkie) aktualizacje. Jedynie przy TF2 ściąganie trwa długo, więc jeśli masz jakiegoś znajomego z zainstalowanym aktualnym TF2 poproś go żeby zrobił Ci kopię (wbudowanym narzędziem albo po prostu przegrał odpowiednie pliki cache). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 @djsilence mozesz mi sprezentowac Stalkera Clear Sky? robie przelew z mbanku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 O jaką "każdorazową zmianę płyty w napędzie" chodzi? Pudełkowego OB *trzeba* zarejestrować na Steamie, a płyty *można* wykorzystać do zainstalowania z nich gier - choćbyś miał nie wiem jak szybkie łącze, z płyt pójdzie wielokrotnie szybciej (zwłaszcza, jeśli masz zaktualizowaną wersję z EA Classics, bo do premierowej Team Fortress 2 dociągany jest praktycznie w całości. Po zainstalowaniu płyty możesz wyrzucić, albo zostawić do kolejnej instalacji, ale nie są wymagane w napędzie w czasie grania. Aha - w premierowym OB (nie wiem jak w EA Classics) jest chyba jakiś błąd instalatora, przez który próba zainstalowania wszystkich gier na raz wydaje się (przynajmniej na początku) nie korzystać wcale z płyt, tylko ściągają się z internetu w całości. Przy instalowaniu po jednej grze wygląda to "normalnie": najpierw instaluje z płyty, a potem dociąga (zwykle niewielkie) aktualizacje. Jedynie przy TF2 ściąganie trwa długo, więc jeśli masz jakiegoś znajomego z zainstalowanym aktualnym TF2 poproś go żeby zrobił Ci kopię (wbudowanym narzędziem albo po prostu przegrał odpowiednie pliki cache). czyli normalnie instaluje gry z płyt , rejestruje gre na steamie, dociąga mi jakieś tam aktualizacje plus TF2 i mam wszystkie gry widoczne w moich grach i mogę grać w gry z OB bez konieczności wkładania płyt do napędu DVD/CD ,dobrze rozumiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 zgadza sie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 dzięki za odpowiedzi :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 A bana za gifty można dostać jak kupisz ich ponad 20 na raz (wiem, sprawdzałem) - ale to tylko ban tymczasowy i to na karte płatniczą (około 2 tygodni) lub inny srodek platnosci. Potem przez okres 2 tygodni przed kupieniem jakiejkolwiek gry na Steam musisz pisać do supportu "chcę kupić grę X".Czyli jeszcze 10 giftów moge rozdac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 (edytowane) djsilence pomoc potrzebna ;D FUEL jest po 2 funty w UK a u nas po 30 euro! trzeba to wykorzystac, jak cos jestem na Steam ;D @Sarkazm jak co to przelewasz mi na mBank a ja djsilence przez PayPal place @djsilence nie, musialbys kupic 20 NA RAZ Edytowane 4 Stycznia 2010 przez stranded Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 (edytowane) Jestem w pracy, wiec nie mam steama, ale kupowac moge :) podeslij kwote +3.9% +20p <oplaty paypalowe, to sie kupi :) https://www.paypal.com/uk/cgi-bin/webscr?cm...&countries= @Stranded nie, musialbys kupic 20 NA RAZ Aha, no to spox. Edytowane 4 Stycznia 2010 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Jakbyś był przed 18 na Steam to git bo wziąłbym tego FUEL po 2 funty ;-) a tymczasem lece przebierać co ewentualnie kupić w ostatni dzień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Jakbyś był przed 18 na Steam to git bo wziąłbym tego FUEL po 2 funty ;-) a tymczasem lece przebierać co ewentualnie kupić w ostatni dzień.18 polskiego czasu, to 17 u mnie, wiec jeszcze nie wyjde z pracy. przelej kwote to kupie, tylko podaj maila Twojego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 :D sprawdzaj priva zaraz rzucam dane, ja sie z pracy zerwałem :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Dobra majstry, też muszę w końcu o coś zapytać :P razem z grafą dostałem Dirta 2, oczywiście ze steama. Wszystko si, Dirt jest fajny, ładny i przyjemny ale jest jedno ale, korzystam z konta lokalnego windows live. Co bym nie robił, gdzie bym nie rejestrował to ni cholery nie może pobrać profilu, poza tym po rejestracji nie dostałem ani żadnego potwierdzenia na maila ani nic. Konto istnieje bo się logowałem, jest poprawnie założone ale mimo wszystko nie działa przy próbie logowania po odpaleniu gry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Konto Live a konto Steam dwie różne sprawy ;) Steam - dodajesz key DiRT 2, ściągasz i włączasz Live - odpalasz gierke i wtedy live się włącza, wtedy musisz zalogować się na konto Live (UWAGA! utwórz je na brytyjskiej lub amerykańskiej stronie - w Polsce Live nie działa oficjalnie i potem nie zagrasz w sieci w nic na tym koncie) a następnie ze Steama wkleić CD-KEY Gra jest fajna i zabrała mi jakieś 10 godzin jak dotąd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Dobra, konto live założyłem na polskiej. Dzięki za info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...